Siirry suoraan sisältöön

Kemintie Kemintie


Ajankohtaista

Kaavarunkomallit ovat nähtävillä 24.10.-23.11.2017 välisenä aikana mielipiteiden jättämistä varten. Aineisto löytyy suunnitelman projektikortilta. Ohjeet palautteen jättämiseen ovat kuulutuksessa.

Kolme kaavarunkomallia esittelevät erilaisia alueen kehittämistapoja. Oleellisin muuttuja on alueen tuleva asukasmäärä, joka vaikuttaa suoraan tulevan palvelutarjonnan määrään ja sitä kautta merkittävästi myös katukuvaan ja alueen elävyyteen. Kaavarunkomallit sisältävät myös erilaisia vaihtoehtoisia ratkaisutapoja mm. nykyisen Kemintien linjauksen, liikkenneverkon, korttelirakenteen ja viheralueiden osalta.

Torstaina 2.11.2017 klo 18-20 järjestetään avoin yleisötilaisuus nähtäville asetettavasta aineistosta Oulun kristillisellä koululla Välivainiolla osoitteessa Luokotie 4. Tervetuloa!

Aiempia tapahtumia

Kemintien kaavarungon suunnittelusta järjestettiin avoin työpaja Oulun kristillisellä koululla (Luokotie 4) 3.5.2017. Työpajassa ideoitiin Kemintien ympäristön liikkumista, rakentamista ja toimintoja. Työpajan esityksiin ja tuloksiin voit tutustua seuraavista linkeistä. Esitykset: kaupunki, kaavarunkokonsultti, Lapti, Sivakka. Työpajan tuloksia hyödynnetään osana kaavarunkotyötä.

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma oli nähtävillä 21.2. – 23.3.2017. Saadulle palautteelle laaditaan vastineet ja ne lähetetään osoitteensä jättäneille kevään aikana. Päivitetty osallistumis- ja arviointisuunnitelma on projektikortilla.

Kemintien kaavarungon ja Välivainion kaupunginosan korttelin 31 asemakaavan muutoksesta järjestettiin yleisötilaisuus Oulun kristillisellä koululla (ent. Välivainion koulu) tiistaina 28.2.2017. Lue lisää: tilaisuuden esiteltyaineisto. Tilaisuuden muistiossa on vastattu esitettyihin kysymyksiin.

Hankkeen kuvaus

Kemintien ympäristö uudistuu lähivuosina merkittävästi. Kemintien varrelle asemakaavoitetaan Uuden Oulun yleiskaavan mukaisesti tiivistä kaupunkiympäristöä ja monipuolisia toimintoja kaupungin parhaan joukkoliikenteen ja pyöräteiden äärelle.

Kemintie tulee yhdistämään Alppilan ja Välivainion alueet toisiinsa ja Kemintiestä syntyy yhdistyvän alueen tiivis ja elävä ydin. Alueen väestömäärä kasvaa useilla tuhansilla asukkailla ja parinkymmenen vuoden kuluttua kävelyetäisyydellä Kemintiestä voi asua Raahen verran asukkaita. Alueelle tulee monipuolisen asumisen lisäksi myös katutason tilaa palveluille, liikeyrityksille, toimistoille ja asukkaiden yhteistiloille.

Kemintien kaavarunko ja ensimmäisen vaiheen asemakaava ovat tulleet vireille yhdyskuntalautakunnan päätöksellä 14.2.2017 §54. Hankkeen osallistumis- ja arviointisuunnitelma löytyy sekä kaavarungon, että asemakaavanmuutoksen projektikorteilta.

Oulun kaupungin yhteistyökumppaniksi ensimmäisen vaiheen asemakaavalle on valittu järjestetyn kilpailun voittaja Lapti Oy konsortion sopimuskumppaneineen. Havainnekuva Lapti Oy:n voittaneesta ehdotuksesta:

Bulevardi somessa

Sosiaalisessa mediassa voit seurata hankkeen etenemistä, saada tietoa tulevista tapahtumista ja keskustella aiheesta. Kemintien bulevardilla on oma facebook-sivu. Seuraa Twitterissä @oulunkaupunki ja Instagramissa cityofoulu, molemmissa #KemintienBulevardi. Oulun kaupungin blogeissa aiheesta kirjoitetaan kategoriassa Kemintien bulevardi.

           
Facebook - Oulun kaupunki Twitter - Oulun kaupunki Youtube - Oulun kaupunki Oulun kaupungin blogit Instagram Rss - Oulun kaupungin uutis-syöte
       
Lyhytosoite tälle sivulle
www.ouka.fi/kemintie

Yhteystiedot

kaavoitusarkkitehti Mika Uolamo
p. 044 703 1230

kaavoitusarkkitehti Elina Jaara
p. 040 522 1031

Sähköposti: etunimi.sukunimi@ouka.fi

Kaavoituksen asiakaspalvelu:
p. 050 316 6850, 050 316 6849

Käyntiosoite: Solistinkatu 2, Oulu