Kestävä Kaijonharju

Tervetuloa Kestävä Kaijonharju -projektin sivulle. Tälle sivulle olemme koonneet tietoa, miten sinä voit tulla mukaan kehittämään Linnanmaa-Kaijonharjun aluetta ja sen palveluita.

 

Sykkiikö sydän Kaijonharju-Linnanmaan alueelle? Kiinnostaisiko sinua, millainen se voisi olla tulevaisuudessa?

Alueella toteutetaan Kestävä Kaijonharju -hankekokonaisuus vuosina 2021-2022 osana ympäristöministeriön koordinoimaa Lähiöohjelmaa. Tavoitteena on asuinalueen myönteinen pitkän aikavälin kehitys, joka tuottaa asukkaille hyvinvointia. Kestävä Kaijonharju projektissa pureudutaan erityisesti tiettyihin osa-alueisiin, mutta hankkeen tietoa käytetään myös alueen jatkokehittämiseen.

Korjaus- ja hissirakentamisen alueseminaari 1.12. klo 17

Onko remontti ajankohtainen taloyhtiössäsi tai asunnossasi? Puuttuuko kerrostalostasi hissi? Miten taloyhtiötä kannattaa pitää kunnossa? Millaisia avustuksia korjauksiin on saatavilla?

Tule kuuntelemaan asiaa korjaus- ja hissirakentamisesta sekä suunnitelmallisesta kiinteistönpidosta Oulun kaupungin järjestämään Kaijonharjun alueseminaariin. Asiantuntijat ovat paikalla vastaamassa kysymyksiin. Seminaari järjestetään keskiviikkona 1.12.2021 klo 17-18.30 Kaijonharjun yhteisötilassa osoitteessa Kalevalantie 5, monitoimitalon entisen neuvolan tiloissa.

Tilaisuudessa kuullaan lisäksi esittelyt Auttava yhteisö- ja Kestävä Kaijonharju -hankkeista sekä tutustutaan Kaijonharjun lähimmäiskorttelin tontinluovutuskilpailun kilpailuehdotuksiin.

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu. Tervetuloa!

 

Ohjelma

17.00 Alkusanat

17.05 Avustukset taloyhtiöiden ja asuntojen korjauksiin

17.15 Jälkiasennushissiratkaisut ja esimerkkejä Kaijonharjun hissihankkeista

17.30 Suunnitelmallinen kiinteistönpito ja energiakorjaukset

17.45 Auttava yhteisö -hankkeen esittely     

18.00 Kestävä Kaijonharju -hanke ja lähimmäiskorttelikilpailu

18.15 Kysymyksiä ja keskustelua

18.30 Tilaisuus päättyy

 

Kaijonlahden kuntoreittien rakentaminen alkaa

Kaijonlahden kuntoreittien rakentaminen Kaijonharjussa alkaa.

Kaijonrannan alueen itäpäästä rakennetaan kuntoreitti kohti Ruskotunturia, josta on yhteys Oulun alueen muuhun kuntoreitti- ja latuverkostoon. Reitiltä rakennetaan myös yhteys Pyykösjärven itäpuolen kautta järven etelärannalle. Reitit toimivat talvisin hiihtolatuna.

Työ alkaa raivauksilla marraskuun toisella viikolla ja jatkuu käytävien ja valaistuksen rakentamisella. Rakennettavan reitistön pituus on kokonaisuudessaan noin 4,7 km.  Reitistö valmistuu kesäkuussa 2022.

FCG on laatinut reittien suunnitelmat Kaijonlahden valuma-alueen kunnostussuunnitelman laatimisen yhteydessä. Työn toteuttaa Oulun Infra -liikelaitoksen ympäristöpalvelut.

Reitti toteutetaan osana Kestävä Kaijonharju -lähiöhanketta, joka on osa ympäristöministeriön koordinoimaa lähiöohjelmaa.

Kartta alueelta (PDF latautuu suoraan linkistä)

 

Lähimmäiskorttelikilpailun ehdotukset nähtäville

Kaijonharjun keskukseen sijoittuvan lähimmäiskorttelin tontinluovutuskilpailun kilpailuehdotusten jättöaika päättyi 1.11. ja seuraavaksi ehdotukset asetetaan nähtäville ja kaupunkilaisten kommentoitaviksi. Kilpailutöitä saatiin yhteensä 3 kpl. Kilpailutöiden nimet ovat ”Havas”, ”Kaiku” ja ”Yhesä”.

Työt asetetaan nähtäville maanantaina 8.11.2021 lähimmäiskorttelin nettisivuille www.ouka.fi/lahimmaiskorttelikilpailu. Nettisivuilla olevalla lomakkeella voi kommentoida kutakin ehdotusta ja äänestää omaa suosikkia 30.11. saakka. Kilpailutyöt ovat esillä myös Ympäristötalon aulassa (Solistinkatu 2) sekä Kestävä Kaijonharju -hankkeen yhteisötilassa (Kalevalantie 5).

Lähimmäiskortteli sijoittuu Kaijonharjun keskuksen kortteliin 20, nykyisen monitoimitalon tontille ja sen itäpuoliselle tontille Kalevalantien varteen. Tontinluovutuskilpailun ydinajatuksina on määritellä asumisen tapoja lähimmäiskortteli-käsitteelle sekä uudenlaiselle hybridikorttelille, joka yhdistää yksityisiä ja julkisia palveluita sekä asumista.

Kilpailutyöt arvioi perustettu arviointityöryhmä ja voittajan valitsee yhdyskuntalautakunta alkuvuonna 2022. Tämän jälkeen kortteli saa lopullisen muotonsa kaavamuutoksella, ja korttelin toteutus alkaa vuonna 2024. Lähimmäiskortteli tukee Kestävä Kaijonharju -lähiöohjelman mukaista alueen kehittämistä.

 

Kaijonharjun yhteisötila avoinna

Kaijonharjun entisen terveysaseman neuvolan tiloihin (Kalevalantie 5) on avattu lokakuussa 2021 yhteisötila. Tervetuloa tutustumaan!

Tilan tulevaa käyttöä suunnitellaan yhdessä asukkaiden kanssa. Yhteisötilassa on isomman kokoontumistilan lisäksi useita pienempiä huoneita, joissa voi esimerkisi työskennellä tai järjestää kokouksia. Tilassa on nähtävillä Kaijonharjun ja Linnanmaan alueen tulevia suunnitelmia sekä tietoa alueen historiasta.

Tila on toistaiseksi avoinna henkilökunnan toimesta tiistaisin kello 10-16 sekä keskiviikkoisin kello 12-18. Muina aikoina tilan voi varata käyttöön maksutta oheisella lomakkeella.

 

Info in English

Yhteys­tiedot

Asumisen asiantuntija

Mikko Autio

p. 044 703 2618 

 

Vastaava tuottaja, kaupunginosakulttuuri

Ville-Mikko Sikiö

p. 050 388 6982

 

Suunnittelija

Joonatan Hamari

 

Sähköposti muotoa

etunimi.sukunimi@ouka.fi

Lyhytosoite tälle sivulle www.ouka.fi/kestavakaijonharju