Kestävä Kaijonharju

Tervetuloa Kestävä Kaijonharju -projektin sivulle. Tälle sivulle olemme koonneet tietoa, miten sinä voit tulla mukaan kehittämään Linnanmaa-Kaijonharjun aluetta ja sen palveluita.

 

Sykkiikö sydän Kaijonharju-Linnanmaan alueelle? Kiinnostaisiko sinua, millainen se voisi olla tulevaisuudessa?

Alueella toteutetaan Kestävä Kaijonharju -hankekokonaisuus vuosina 2021-2022 osana ympäristöministeriön koordinoimaa Lähiöohjelmaa. Tavoitteena on asuinalueen myönteinen pitkän aikavälin kehitys, joka tuottaa asukkaille hyvinvointia. Kestävä Kaijonharju projektissa pureudutaan erityisesti tiettyihin osa-alueisiin, mutta hankkeen tietoa käytetään myös alueen jatkokehittämiseen.

Kaijonharjun Photowalk kutsuu tutustumaan asuinalueeseen uusin silmin

Juuret puskevat asfaltin läpi ja kuoriaiset luovat reittejä kaatuneen puun kaarnan alle. Kaijonharju näyttäytyy luonnonläheiseltä asuinalueelta, jossa rakastetaan koiria. Kaijonharjun väestöstä 15% puhuu äidinkielenään muuta kieltä kuin suomea. Miltä Kaijonharju näyttää kaijonharjulaisen silmin, mitkä ovat niitä paikkoja, joissa auringonlasku on kauneimmillaan ja millainen on kuvakävely pyörätuolilla liikkuen? 

Lauantaina 26.11.2022 klo 12.00 Kaijonharjuun avautuu ulkoilmanäyttely, jossa nähdään syksyn aikana järjestettyjen Kaijonharju Photowalk -kuvakävelyiden lopputulokset. Syksyn 2022 aikana järjestetyt kuvakävelyt ovat olleet kaikille avoimia ja tavoitteena on ollut tutustua omaan alueeseen uusin silmin – jakaen tietoa alueen historiasta, omista kokemuksista ja paikoista. Valokuvat on ripustettu alueen asukkaiden päivittäisten reittien varrelle, julkiseen tilaan ihmisten nähtäväksi, samalla houkutellen tutustumaan Kaijonharjun alueeseen kuvaajien johdattelemana. Kuvakävelyitä on vetänyt kuvataiteilija Tuomo Kangasmaa.

Avajaisten yhteydessä Kaijontuvalla (Kalevalantie 5) julkaistaan myös Kaijonharju Photowalk -pienlehti, johon on koottu projektin kuvaajien otoksia, näkökulmia kävelystä taiteen tekemisen välineenä sekä lyhyitä kommentteja taiteen ja kulttuurin merkityksestä kaavoitusprosessissa sekä kaupunginosakulttuurissa.

Kaijonharju Photowalk on Photo North – Pohjoisen valokuvakeskuksen ja Oulun kaupungin yhteistyöprojekti ja osa Kestävä Kaijonharju -lähiöhanketta. Hankkeessa pyritään lisäämään alueen asukkaiden hyvinvointia ja osallistamaan kuntalaisia asemakaavaprosessiin. Taide- ja kulttuuritoimet toimivat keskustelun avaajina sekä väylänä kaupungin ja asukkaiden välissä. Kävelyiden aikana Kaijonharjun alueen rajat ovat laajenneet alueen maantieteellisten rajojen ylitse lähelle yliopiston kampusta sekä historiallisina ja ajankohtaisina näkökulmina ympäri Oulun kaupungin aluetta.

 

Kaijonharjun marraskuun tapahtumia

Tiesitkö, että Pyykösjärven länsirannalle Huvilarannantien itäpuolelle sijoittuvaan Pyykösjärvenpuistoon on rakennettu uusi puistoreitti noudattaen paikalla jo ennestään olleita polkuja? Alueelle on rakennettu myös pieni ulkokuntoilualue ja nuotiopaikka. Samalla puuston harkitulla harventamisella on avattu näkymiä Pyykösjärven vesipintaan säilyttäen alueen metsäinen luonne.

Lauantaina 26.11. kello 12 juhlitaan Kaijonharju PhotoWalk -näyttelyn ja -pienlehden julkaisua Kaijontuvalla (Kalevalantie 5). Näyttelyn teokset on ripoteltu eri puolille Kaijonharjun ulkotiloja, minkä lisäksi kaksi teosta ripustetaan Kaijonharjun kirjastoon. Teosten tarkemmat sijainnit julkaistaan lähempänä avajaisia.

Marras-joulukuun taitteessa on siis hieno ajankohta päiväkävelylle, jossa voit yhdistää Kaijonharju-aiheisten valokuvateosten bongausta upouuden rantareitin, nuotiopaikan ja ulkoliikuntatelineiden kokeiluun. Käyhän tutustumassa molempiin!

 

Oulun Muusajuhlat avataan Kaijonharjussa

Poikkitaiteellinen sanataidefestivaali Oulun Muusajuhlat tarjoaa jälleen kuuden päivän ajan kymmeniä tilaisuuksia, jotka pitävät sisällään kirjailijavierailuja ja kirjallisuuskeskusteluja, musiikkia, teatteria ja runoesityksiä sekä kirjoittajapajoja. Tapahtumat keskittyvät tänä vuonna erityisesti keskustan alueelle, mutta tapahtumia on myös eri puolilla kaupunkia.

Tapahtumakokonaisuuden avaa Tuulesta temmattuja runoja tiistaina 16.8. Kaijontuvalla (Kalevalantie 5) kello 12-13. Runoja esittävät Kaijonharjun omat runoilijat, Harri Holtinkoski ja Riikka Palkki. Holtinkosken ja Palkin runojen jälkeen yleisöllä on mahdollisuus esittää myös omia runojaan.

Lisää tietoa Oulun Juhlaviikkojen verkkosivuilla >>

 

Kaijonharjun keskuksen asemakaavan muutos

Asemakaavan muutosluonnos on nähtävillä mielipiteiden esittämistä varten 17.6.-31.8.2022.

Kaavaluonnos löytyy internetin kautta Kaijonharjun keskuksen projektikortilta sekä yhteisötila Kaijontuvan (Kalevalantie 5) kaavahuoneesta. Nähtävilläoloaikana teillä on mahdollisuus toimittaa kirjallinen palaute yhdyskuntalautakunnalle osoitteella: Kirjaamo PL 71, 90015 OULUN KAUPUNKI, käyntiosoite Kansankatu 55 A tai sähköpostiosoitteeseen kirjaamo@ouka.fi

Aiheesta järjestetään tiedotus- ja keskustelutilaisuus etänä Teamsissa 11.8.2022 klo 17-19. Osallistumislinkki lisätään pari päivää ennen tilaisuutta kaupungin verkkosivuille www.ouka.fi/asemakaavoitus kohtaan Ajankohtaista sekä Kaijontuvan sosiaalisen median sivuille.

Lisää tietoa löytyy Ouka Kaupunkisuunnittelu -sivuilta >>

 

Kesäistä ohjelmaa Kaijontuvalla 

Kaijontupa (Kalevalantie 5, Oulu) on Kaijonharjun asukkaiden oma yhteisötila. Kesän aikana ohjelmassa on monenlaista katutaiteesta kalastukseen! 

Oulun Katutaide ry järjestää kaksipäiväisen katutaidetyöpajan Kaijontuvalla lauantaina 11.6. klo 15-18 ja sunnuntaina 12.6. klo 12-15. Työpaja koostuu luento-osuudesta, luonnostelusta, spraykannujen testailusta sekä itse maalauksesta. Spraykannujen testaus tehdään Kaijontuvan edustalla olevaan katutaidekolmioon ja maalaukset toteutetaan kolmion lisäksi myös pressusta tehtäviin seiniin. Työpaja järjestetään yhteistyössä Oulun kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa. 

Oulun NMKY järjestää Yökoris- tapahtuman Kaijontuvan pihalla keskiviikkona 15.6. klo 16-20. Koripalloilun lisäksi osallistujat voivat pelata erilaisia pihapelejä, paistaa makkaraa tai vaikka korjailla pyöriä Kaijontuvalta löytyvillä välineillä. Paikalla myös DJ soittamassa musiikkia. Sateen sattuessa Yökoris siirtyy Kaijonharjun nuorisotilan liikuntatiloihin.  

Kalakerho ME kokoontuu ensimmäistä kertaa Kaijontuvalla tiistaina 14.6. klo 17-19, jolloin on ohjelmassa oman ongen rakentamista. Kerholaiset kalastavat Kuivasjärven rannalla, Kaijonlahden kaakkoisrannan niemekkeellä 21.6., 27.6., 12.7., ja 19.7. Kalakerhon päättäjäisiä vietetään 26.7. kello 17-20 kalastuskilpailun ja makkaranpaiston merkeissä. 

Kaijonharju Photowalk -valokuvakävelyt ja Toiveiden Torstait -taidetyöpajat jatkuvat syksyyn saakka. Kokoontumisten tarkemmat aikataulut löytyvät Kaijontuvan Instagram- ja Facebook-sivustoilta. 

 

Apua ja rahoitusta asukasprojekteihin

Osana Kestävä Kaijonharju -hanketta kehitetään toimintaa, yhteisöllisyyttä ja hyvää elinympäristöä asukasprojektien avulla! Onko sinulla tai yhteisölläsi idea, joka tekisi Kaijonharjusta entistä eläväisemmän ja viihtyisämmän paikan? Haluatko järjestää Kaijossa oman tapahtuman tai vaikkapa luoda kaunistusta naapurustoon? Kerro ideasi meille, niin autamme sen toteutuksessa.


Projektien rahoituksesta päättää asukkaista ja virkamiehistä koottava raati. Haku on käynnissä 1.7.2022 asti. Rahoitus toteutetaan ostopalvelumallilla 3. sektorin toimijoilta (esimerkiksi paikalliset yhdistykset). Katso tai lataa suunnitelmapohja ja arviointikriteerit osoitteesta: bit.ly/asukasprojektit (linkki avautuu Google Driveen) ja varaa halutessasi keskusteluaika sähköpostitse: kestavakaijonharju(at)gmail.com

 

Rattoradion studio Kaijontuvalla

Oulun yliopiston opiskelijoiden perinteikäs vappuohjelma Rattoradio tekee lähetyksensä tänä vuonna Kaijontuvalta käsin. Rattoradion studiotilaksi on varattu Kaijontuvan kaksi perimmäistä huonetta. Studion rakentaminen ja valmistelut ovat jo alkaneet, ja lähetykset alkavat 16.4. jatkuen vappuun saakka.  

Kaijontupa on radion äänitysten ajan kävijöille ja tilanvaraajille käytössä entiseen tapaan, mutta pyydämme kaikkia välttämään ylimääräistä melua tiloissa. Ethän huuda ja paisko ovia - kohtuullinen äänenkäyttö ja keskustelu on sallittu. Otetaan huomioon radiontekijät, jotta lähetys saadaan onnistuneesti kaikkien kuuluville! Rattoradio kuuluu taajudella 91,6 Mhz.  

 

Pyörän­kor­jausta ja valoku­vaus­kä­velyjä Kaijontuvan keväässä

Kaijontupa (Kalevalantie 5, Oulu) on Kaijonharjun asukkaiden oma yhteisötila. Tilassa on kävijöille avoimet ovet tiistaisin klo 10–16 ja keskiviikkoisin klo 12–18. Muina aikoina Kaijontuvan voi varata omaan vapaa-ajan käyttöön maksutta. Kevään aikana yhteisötilassa järjestetään myös monenlaista ohjelmaa.

Toiveiden Torstait -taidetyöpajoissa haaveillaan tulevaisuudesta sana- ja kuvataiteen keinoin. Työpajoja järjestetään joka kuukauden ensimmäisenä torstaina aina lokakuuhun saakka, jolloin työpajan tuotoksista koostetaan yhteisötaideteos Kaijontuvalle. Työpajojen järjestäjänä toimii kulttuuriosuuskunta Ilme, ja ne sopivat kaiken ikäisille osallistujille.

Kuusi kertaa kokoontuva kuvakävelyjen sarja Kaijonharju Photowalk alkaa lauantaina 2.4. klo 12. Tämän ensimmäisen, kuvauskävelyjä pohjustavan tapaamisen aikana kokoonnutaan Kaijontuvalle katsomaan valokuvia arkistoista kuvataiteilija Tuomo Kangasmaan johdolla ja keskustellaan siitä, mitä ne kertovat Kaijonharjusta ja ehkä myös kuvaajasta itsestään. Kävelyiden aikana tarkastellaan ympäristöä lempeämmin, kriittisemmin, uusin silmin. Kävelyiden jälkeen kokoonnutaan Kaijontuvalle, jossa kuvia katsotaan yhdessä keskustellen. Syntyneestä materiaalista koostetaan syksyllä pienlehti sekä näyttely. Tapaamisiin toivotetaan tervetulleiksi kaiken tasoiset valokuvaajat. Hanke toteutetaan yhteistyössä Oulun kaupungin ja Pohjoisen valokuvakeskuksen välillä.

Polkupyörät laitetaan kevätkuntoon Pyöräverstaassa lauantaina 23.4. klo 12–16. Kaijontuvalta saa korjaukseen tarvittavia työkaluja sekä ammattilaisen neuvoja. Työkalut jäävät työpajan jälkeen kävijöiden vapaaseen käyttöön.

Kaijontuvalle on avattu myös Kangasverstas. Yhteisötilasta löytyy nyt ompelukone ja muita ompelun perustarvikkeita, jotka ovat kävijöiden käytössä maksutta.

Siivouspäivänä lauantaina 28.5. Kaijontuvalle ja sen pihaan saa tulla pitämään omatoimista kirpputorimyyntiä. Paikalla on käytettävissä pöytiä ja tuoleja.

Kaijontuvalle voi tulla järjestämään myös omaa ohjelmaa! Sekä yksityishenkilöt että järjestöt ja yhteisöt ovat tervetulleita. Yhteyttä voi ottaa sähköpostilla osoitteeseen kestavakaijonharju(at)gmail.com

Kaijontuvan viestintäkanavat:

Facebook
Instagram

 

Kaijontuvan Kangasverstaan avajaiset

Lauantaina 5.3. avataan Kaijonharjun asukkaiden syksyllä toivoma Kangasverstas. Kaijontuvan kävijöiden käytettävissä on jatkossa ompelukone ja muita vaatteiden korjaukseen tarvittavia perusvälineitä. Osallistujia on avajaistyöpajan aikana neuvomassa maksutta alan ammattilainen. Tarjolla kahvia ja kaakaota. Tervetuloa korjaamaan rikkinäisiä tekstiilejäsi!

Kangasverstaan avajaistyöpaja lauantaina 5.3.2022 klo 12-16, Kalevalantie 5

Lue lisää työpajan Facebook-tapahtumasivulta.

 

Koko Kaijon Talvijuhla ja Toiveiden torstait

Kaijontupa on kaijonharjulaisten uusi, oma yhteisötalo. Kulttuuriosuuskunta ILMEen taiteilijat käynnistävät Kaijontuvan yhteisötaidetoiminnan iloisella talvijuhlalla helmikuun lopussa. Juhlaan ja työpajoihin toivotetaan tervetulleiksi kaikenikäiset Kaijonharjussa asuvat: lapsiperheet, vanhukset, aikuiset ja alueen opiskelijat.

Koko Kaijon Talvijuhla Kaijontuvalla perjantai-iltana 25.2.2022, Kalevalantie 5

OHJELMA:

18–19                       Rohto PELIMANNIT KAIJONTUVALLA

                               Kansanmusiikkia ja yhteislaulua

                               Folk music and community singing

                               Osmo Hakosalo ja Tuija Pasanen

18–20                       Puolet Minussa -työpaja

                               Non-stop UV painting work shop

                               Koe UV-maalauksen lumo käyttäen omaa tai ystävän ihmiskehoa maalauspohjana.

                               Ohjaa: Mirka Kortesoja

20–21                       Hiljainen Hohtava Metsädisco

                               Silent shining forest disco

Tule mukaan yhteiseen tanssihetkeen Kaijonharjun metsään. Lataa puhelimesi täyteen virtaa ja Spotify-applikaatio. Ota mukaasi omat kuulokkeet ja pukeudu säänmukaiseen, ihanaan tanssivaatteeseesi! Voit pukeutua välkehtiviin ledeihin, heijastimiin ja valosarjoihin.

 

Juhlaan on vapaa pääsy. Tapahtumassa noudatetaan AVIn ohjeistuksia.

 

Maaliskuussa Kaijontuvalla käynnistyvät Toiveiden torstait. Joka kuukauden ensimmäinen torstai 3.3.2022 lähtien kaijonharjulaisia kutsutaan osallistumaan taidetyöpajoihin, joissa unelmoidaan omasta ja alueen tulevaisuudesta kirjoittamalla ja kuvaa tehden. Syntyvästä materiaalista tulla toteuttamaan Kaijontuvalle yhteisötaideteos. Teosta rakennetaan yhdessä osallistujien kanssa ja se julkistetaan Kaijontuvalla loppusyksystä 2022. Toiveiden torstaita ohjaavat Minna Mikkonen ja Riikka Kontio.

Toiveiden torstait: 3.3., 7.4., 5.5., 2.6., 7.7., 4.8., 1.9. ja 6.10. 

Lisätietoa Kulttuuriosuuskunta ILMEen verkkosivuilla

 

Tukea tarjolla kaijon­har­ju­laisten ideoiden toteutukseen

Kestävä Kaijonharju –hanke tarjoaa Kaijonharjun alueen asukkaille pienrahoitusta ja ohjausta omien projektien toteuttamiseen. Ensimmäinen haku projekti-ideoille ja niiden toteuttajille sekä valintaraadille on käynnissä 28.2.2022 saakka.  

Asukasprojektien avulla kaijonharjulaiset pääsevät toteuttamaan asuinalueelleen sellaista toimintaa ja fyysisen ympäristön muutosta, jonka he itse kokevat lisäävän kaupunginosan viihtyvyyttä ja yhteisöllisyyttä. Tavoitteena on mahdollistaa asukaslähtöinen näkökulma alueen kehitykseen ja kuulla, miten asukkaat itse nostaisivat alueen parhaita puolia esiin. Jaossa on yhteensä neljätuhatta euroa ja korkeintaan tuhat euroa projektia kohden. Toteutuskelpoisimmat projekti-ideat valitaan asukkaista ja virkamiehistä koottavalla raadilla. Raati arvioi muun muassa projektiehdotusten kytköstä ja vaikutuksia Kaijonharjun alueeseen sekä budjetin ja suunnitelmien realistisuutta. 

Asukasprojektin toteuttamisesta kiinnostuneet voivat keskustella ideoistaan hankkeen työntekijöiden kanssa Kaijontupa-yhteisötilassa tai ottaa yhteyttä sähköpostilla. Kaijontupa sijaitsee osoitteessa Kalevalantie 5 ja on avoinna tiistaisin 10 - 16 ja keskiviikkoisin 12 - 18. Yhteisötila on kaikille alueen asukkaille avoin oleskelu-, työskentely- ja kahvittelutila, jossa voi myös muun muassa soittaa pianoa tai tutustua alueen kehityssuunnitelmiin. Tila soveltuu hyvin myös asukasprojektien työstämiseen ja sieltä löytyy isomman kokoontumistilan lisäksi useita pienempiä huoneita erilaisiin käyttötarkoituksiin. Tilan voi myös aukioloaikojen ulkopuolella varata omaan vapaa-ajan käyttöönsä maksutta. 

Kestävä Kaijonharju –hankekokonaisuus on osa Ympäristöministeriön Lähiöohjelmaa. Tavoitteena on asuinalueen myönteinen pitkän aikavälin kehitys, joka tuottaa asukkaille hyvinvointia. Keskeisenä asiana otetaan huomioon asukkaiden osallistaminen ja kuuleminen kaikissa alueen kehitysvaiheissa.

Lisätiedot: kestavakaijonharju(ät)gmail.com

Nyyrikinpuiston, Pyykösjärvenpuiston sekä Kaijontorin ja Kaijonraitin suunnitelmat nähtävillä

Kuivasjärven etelärannassa olevaa Nyyrikinpuistoa, Pyykösjärvenpuistoa sekä Kaijontoria ja Kaijonraittia koskevat rakennussuunnitelmat on asetettu nähtäville. 

Rakennussuunnitelmassa esitetään jatkettavan Nyyrikinpuistossa Kuivasjärven etelärannan rantaraittia Kylmäniemenpolun sillalta Normaalikoulun itäpuolelle Nyyrinkinpolulle asti. Puistoon rakennetaan myös pohjois-eteläsuuntainen puistopolku luomaan yhteys Kaitoväylältä sekä uudelta itä-länsisuuntaiselta reitiltä Kuivasjärven rannalle. Uusi raitti valaistaan.

Tapionpuiston alueelle rakennetaan uusi puistopolkuyhteys Kaijonharjun keskuksen ja Kaitoväylän välille.
Kaijonraittia levennetään ja kunnostetaan 3,5 metriä leveäksi. Kaijonraitin varrelle sijoitetaan penkkisyvennyksiä oleskeluun.
Kaijontoria uudistetaan uudella betonikiveyksellä, uusilla kalusteilla sekä uudella esiintymislavalla.

Pyykösjärvenpuistoon rakennetaan uusia puistopolkuja ja kävelyreittejä, jotka noudattelevat nykyisten polkujen sijainteja. Polun varrelle sijoitetaan monitoimivälineellä varusteltu ulkokuntoilualue.

Lisätietoa suunnitelmista hankkeen projektikortilta.

 

Kaijonharjun keskuksen asemakaavanmuutos käynnistynyt

Sammonkadun yhteydessä sijaitsevan Kaijonharjun keskuksen asemakaavanmuutos on käynnistynyt. Lisää tietoa hankkeesta Kaijonharjun Keskuksen nettisivuilta.

 

Kaijonlahden kuntoreittien rakentaminen käynnissä

Kaijonlahden kuntoreittien rakentaminen Kaijonharjussa on käynnissä.

Kaijonrannan alueen itäpäästä rakennetaan kuntoreitti kohti Ruskotunturia, josta on yhteys Oulun alueen muuhun kuntoreitti- ja latuverkostoon. Reitiltä rakennetaan myös yhteys Pyykösjärven itäpuolen kautta järven etelärannalle. Reitit toimivat talvisin hiihtolatuna.

Työ alkaa raivauksilla marraskuun toisella viikolla ja jatkuu käytävien ja valaistuksen rakentamisella. Rakennettavan reitistön pituus on kokonaisuudessaan noin 4,7 km.  Reitistö valmistuu kesäkuussa 2022.

FCG on laatinut reittien suunnitelmat Kaijonlahden valuma-alueen kunnostussuunnitelman laatimisen yhteydessä. Työn toteuttaa Oulun Infra -liikelaitoksen ympäristöpalvelut.

Reitti toteutetaan osana Kestävä Kaijonharju -lähiöhanketta, joka on osa ympäristöministeriön koordinoimaa lähiöohjelmaa.

Kartta alueelta (PDF latautuu suoraan linkistä)

 

Lähimmäiskorttelikilpailun ehdotukset nähtäville

Kaijonharjun keskukseen sijoittuvan lähimmäiskorttelin tontinluovutuskilpailun kilpailuehdotusten jättöaika päättyi 1.11. ja seuraavaksi ehdotukset asetetaan nähtäville ja kaupunkilaisten kommentoitaviksi. Kilpailutöitä saatiin yhteensä 3 kpl. Kilpailutöiden nimet ovat ”Havas”, ”Kaiku” ja ”Yhesä”.

Työt ovat nähtävillä lähimmäiskorttelin nettisivuilla www.ouka.fi/lahimmaiskorttelikilpailu sekä Ympäristötalon aulassa (Solistinkatu 2) ja Kaijontuvalla (Kalevalantie 5).

Lähimmäiskortteli sijoittuu Kaijonharjun keskuksen kortteliin 20, nykyisen monitoimitalon tontille ja sen itäpuoliselle tontille Kalevalantien varteen. Tontinluovutuskilpailun ydinajatuksina on määritellä asumisen tapoja lähimmäiskortteli-käsitteelle sekä uudenlaiselle hybridikorttelille, joka yhdistää yksityisiä ja julkisia palveluita sekä asumista.

Kilpailutyöt arvioi perustettu arviointityöryhmä ja voittajan valitsee yhdyskuntalautakunta alkuvuonna 2022. Tämän jälkeen kortteli saa lopullisen muotonsa kaavamuutoksella, ja korttelin toteutus alkaa vuonna 2024. Lähimmäiskortteli tukee Kestävä Kaijonharju -lähiöohjelman mukaista alueen kehittämistä.

 

Kaijonharjun yhteisötila Kaijontupa avoinna

Kaijonharjun entisen terveysaseman neuvolan tiloihin (Kalevalantie 5) on avattu lokakuussa 2021 yhteisötila Kaijontupa. Tervetuloa tutustumaan!

Tilan tulevaa käyttöä suunnitellaan yhdessä asukkaiden kanssa. Yhteisötilassa on isomman kokoontumistilan lisäksi useita pienempiä huoneita, joissa voi esimerkisi työskennellä tai järjestää kokouksia. Tilassa on nähtävillä Kaijonharjun ja Linnanmaan alueen tulevia suunnitelmia sekä tietoa alueen historiasta.

Tila on toistaiseksi avoinna henkilökunnan toimesta tiistaisin kello 10-16 sekä keskiviikkoisin kello 12-18. Muina aikoina tilan voi varata käyttöön maksutta oheisella lomakkeella.

 

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on päätöksellään kieltänyt 3.12.2021 alkaen sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä. Lisäksi AVI on määrännyt, että 7.12.2021 alkaen asiakas- ja yleisötiloista vastaavien toimijoiden on järjestettävä tilojen käyttö siten, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden lähikontaktin aiheuttamaa koronatartunnan riskiä voidaan ehkäistä. Rajoitukset ovat voimassa 31.12.2021 asti. Koronapassi on vaihtoehto rajoituksille laissa määritellyissä tilanteissa. Lisätietoa AVI:n tiedotteessa: Tiedote - Aluehallintovirasto (avi.fi). Kaikkien rajoituksen piiriin kuuluvien tueksi on saatavissa Pohjois-Suomen aluehallintoviraston infovideo, jossa päätöksen vaikutuksia ja toimijoille aiheutuvia velvoitteita selvennetään: Linkki infovideoon - Youtube Linkki toiselle sivustolle, 

Edellytämme, että Kaijontuvan tilojen varaajat noudattavat toiminnassaan Pohjois-Suomen aluehallintoviraston (AVI) määräyksiä.

Huomioithan yleiset turva- ja hygieniaohjeet vieraillessasi Kaijontuvalla:

Ethän tule Kaijontuvalle oireisena
Pidä riittävä turvaväli
Hyvä käsihygienia on tärkeää: pese kädet tai käytä käsidesiä
Yski nenäliinaan tai hihaan
Käytäthän maskia Kaijontuvalla vieraillessasi. Oulun kaupunki suosittelee maskin käyttöä kaikille yli 12-vuotiaille aina julkisissa sisätiloissa.

Ajantasaisen tiedon koronatilanteesta sekä Oulun kaupungin tiedotteet löydät Oulun kaupungin korona-sivulta ouka.fi/korona.

 

 

 

Yhteys­tiedot

Asumisen asiantuntija

Tuomas Räihä

p. 044 703 2618

Vastaava tuottaja, kaupunginosakulttuuri

Ville-Mikko Sikiö

p. 050 388 6982

 

Sähköpostit muotoa

etunimi.sukunimi@ouka.fi

 

Suunnittelija

Joonatan Hamari

kestavakaijonharju(ät)gmail.com

 

Lyhytosoite tälle sivulle www.ouka.fi/kestavakaijonharju