Ajankohtaista - turvallinen Oulu

< Takaisin

Tyttöjen ja Poikien talot tarjoavat tukeaan seksuaaliväkivaltatyössä

Vuolle Setlementin Tyttöjen ja Poikien Talolla tarjotaan tukea seksuaalivälivaltaa tai häirintää kokeneille 13-29-vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille. Tukea tarjotaan myös läheisille, kuten vanhemmille ja puolisoille. Turvallinen Oulu-hanke  tekee tiivistä yhteistyötä Tyttöjen ja Poikien talon kanssa. 

Tyttöjen ja Poikien Talojen tarjoama tuki pitää sisällään säännöllisiä yksilötapaamisia seksuaalisuuteen perehtyneiden ammattilaisten kanssa. Taloilla tehdään myös pari- tai perhetyötä sekä lisäksi on tarjolla ryhmämuotoista tukea. Kaikki palvelut ovat maksuttomia ja luottamuksellisia.

Asiakkaaksi voi hakeutua joko suoraan itse tai niin, että ammattilainen tai läheinen ohjaa asiakkaan palvelun piiriin. Yhteydenotto voi tapahtua puhelimitse, viestillä tai suojatulla sähköpostilla. Asiakkaaksi voi hakeutua tai ohjata monenlaisia asiakkaita. Asiakkailla voi olla erilaisia kokemuksia vaikkapa seksuaalisesta häirinnästä tai väkivallasta. Tapahtuvat voivat olla menneisyydessä tai vasta tapahtuneita.

Palvelu käynnistyy 2-4 kerran tutustumis- ja arviointikäynneillä, jolloin asiakkaan kanssa yhdessä päätetään asiakkuuden mahdollinen käynnistyminen ja sisältö. Palveluun sisältyy myös asiakkaan jatkotuen pohtiminen ja palveluiden etsiminen.

Tyttöjen ja Poikien Talojen tarjoama tuki tukee myös mahdollisesti jo olemassa olevia palveluita, joten vaikkapa käynnissä oleva muu palvelu ei ole poissulkeva. Talot tarjoavat myös seksuaalineuvontaa erilaisissa seksuaalisuuteen liittyvissä kysymyksissä, kuten seksuaali-identiteetin pohtimisessa, riippuvuuksissa, tai seurusteluun ja parisuhteen liittyvissä kysymyksissä.

Myös Vuolle Setlementin ja Oulun Ensi- ja turvakodin yhteinen Tietoiseksi-hanke tarjoaa matalan kynnyksen seksuaalineuvontaa, kasvatusta ja ohjausta seksuaaliterveyden edistämiseksi sekä työskentelee aikuisten seksuaaliväkivaltaa kohdanneiden kanssa.

Tulemme mielellämme esittelemään toimintaamme työyhteisöllenne, joten mikäli haluatte kuulla lisää Tyttöjen ja Poikien talon toteuttamasta seksuaaliterveystyöstä tai teillä on muita kysymyksiä. Olkaa rohkeasti yhteydessä Merviin tai Mattiin (kuvassa).


 

 

Lisätietoja:

Tyttöjen Talo
Mervi Koskela, p. 0400 263 844
mervi.koskela(at)vuolleoulu.fi 
www.likka.fi

Poikien Talo
Matti Rissanen, p. 044 7261265
matti.rissanen(at)vuolleoulu.fi
www.poikientalo-oulu.fi 

Tietoiseksi-hanke
Paula Mällinen, p. 0400 608 943
Hankepäällikkö
paula.mallinen(at)oetk.fi
http://www.tietoiseksihanke.fi

Jakolinkki