Ajankohtaista

< Takaisin

KAAOS-haaste valittiin Eurocities-verkoston kilpailuun Edinburghiin

Kuntalaislähtöinen kaupunkikehittäminen –hankkeen kehittämä KAAOS-haaste on valittu eurooppalaisten kaupunkien Eurocities-yhteistyöverkoston kilpailuun Edinburghiin. The Eurocities Awards palkitsee vuosittain verkostonsa jäsenten kehittämää toimintaa tai uusia käytäntöjä, jotka parantavat kaupunkielämän laatua. Tänä vuonna kilpailu esittelee projekteja Creative Competitive Cities–teeman alla: kulttuuri ja luovuus nähdään niin eurooppalaisen kilpailukyvyn kuin osallisuuden kiihdyttäjänä sekä paikallisten asukkaiden hyvinvoinnin lisääjänä. 

Kilpailuun valittujen projektien tulee olla ansioituneita kaupunkilaisten sitouttamisessa kaupunkikehittämiseen ja päätöksentekoon kulttuuriprojektien avulla. Kuntalaislähtöinen kaupunkikehittäminen –hankkeen KAAOS-toiminta kehittää ja toteuttaa yhdessä oululaisten yhdistysten ja järjestöjen kanssa nuorten sosiaalista osallisuutta vahvistavia kokeiluprojekteja, jotka elävöittävät oululaista kaupunkielämää.

KAAOS-projekteina on rahoitettu mm. Veeran Verstas ry:n Kaaoslavaa Hollihaan puistossa, Hyvän mielen talo ry:n Mun kaupunki–mediaprojektia ja Oulun Katutaide ry:n Summer of Street Art–katutaidelähiöprojektia. Euroopan sosiaalirahaston hanketta rahoittavat Oulun kaupunki ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.

Oululainen KAAOS-haaste on ehdolla kilpailun osallisuuskategoriassa yhdessä Brighton & Hoven (UK) ja Frankfurt am Mainin (DE) kanssa. Parhaat palkitaan marraskuun lopulla Eurocities 2018 –konferenssissa Edinburghissa.

Eurocities on eurooppalaisten kaupunkien yhteistyöverkosto, jonka jäsen myös Oulun kaupunki on. Vuonna 1986 perustettuun verkostoon kuuluu yli 140 kaupunkia 39 maassa. Verkoston tehtävänä on jakaa tietoa, hyviä käytänteitä ja uusia ratkaisuja jäseniensä kesken paikallisen kaupunkielämän parantamiseksi. Verkosto vaikuttaa myös Euroopan Unionissa.

Lisätietoja EUROCITIES Awardsista: http://www.eurocities.eu/eurocities/eurocities-awards/awards2018

Lisätietoja Kuntalaislähtöinen kaupunkikehittäminen –hankkeesta: www.kaaosta.fi

Jakolinkki