Ajankohtaista

< Takaisin

Oulu aloitteellinen vaalidatan avaamisessa

Kuntaliitto ja Kuuden suurimman kaupungin 6Aika –hankkeen Avoin data ja rajapinnat -osatoteutus ovat yhteistyönä laatineet aloitteen Oikeusministeriölle vaalidatan avaamiseksi. Oulun kaupunki avasi elokuussa 2016 vuoden 2012 kunnallisvaalien tilastotietoa. Työn myötä heräsi ajatus, voisiko oikeusministeriö avata vaalidatan koko Suomen osalta. 

Aloitteen allekirjoittivat Oulun kaupungin osalta kaupunginjohtaja Matti Pennanen, johtaja Ari Heikkinen ja tietohallintopäällikkö Juhani Heikka. Aloitteen tekijät näkevät, että datan avaus sopii hyvin sekä hallitusohjelman tavoitteisiin, avoimen hallinnon ohjelman sitoumuksiin ja yhteentoimivuutta tavoittelevan tietopolitiikan pyrkimyksiin. Suomi täyttää ensi vuonna 100 vuotta ja vuosi 2017 on myös kuntavaalivuosi.

Kaupunkien ja Kuntaliiton toive on, että vähintäänkin kuntavaaleja koskeva aineisto saataisiin avattua kuntavaaleihin mennessä. Yhtä aikaa tai myöhemmin toivotaan avattavan myös muita vaaleja koskeva aineisto vastaavalla tavalla.

Tutustu aloitteeseen Kunnat.net -sivustolla:

Suurimmat kaupungit ja kuntaliitto toivovat vaalidatan avaamista

 

Lisätietoja:

Tietohallintopäällikkö Juhani Heikka, Oulun kaupunki
gsm 044 7031627, juhani.heikka@ouka.fi

Tietohallintoasiantuntija /data-asiantuntija Marjaana Koistinen, Avoin Data ja avoimet rajapinnat –hanke, Oulun kaupunki
gsm 044 7031156, marjaana.koistinen@ouka.fi

Jakolinkki