Ajankohtaista

< Takaisin

ArTech-seminaariin ilmoittautumisia enemmän kuin edellisvuonna!

Art goes tech!  Avoin ArTech-seminaari 1.11.2019 klo 09–16
Tiedekeskus Tietomaa, 6 Nahkatehtaankatu

 

Mitä kulttuuri, taide ja tiede ovat yhdessä parhaimmillaan? Miten Ars Electronica nousi Itävallasta yhdeksi maailman suurimmaksi taiteen, teknologioiden ja medioiden tapahtumaksi jossa luovuus ja innovaatiot kohtaavat vuosittain.  

Muun muassa näitä pohditaan Oulu2026:n järjestämässä ArTech-seminaarissa, kun Oulun alueen yritykset, tutkimuslaitokset, oppilaitokset, kulttuuritoimijat ja ammattitaiteilijat pistävät päänsä yhteen.

Ilmoittautuminen on sulkeutunut ja paikalle on tulossa hieman enemmän vieraita kuin viime vuonna.

ArTech-seminaari järjestetään nyt toista kertaa Oulussa. Tiedekeskus Tietomaassa seminaarin pääpuhujana on maailmankuulun Ars Electronican johtaja Michael Mondria. Hän vastaa Ars Electronican luovien ratkaisujen, liiketoimintakonseptien, palveluiden ja organisaatioiden kehittämisen kokonaisuuksista.  Seminaarin muita puhujia ovat Lapin yliopiston rehtori Mauri Ylä-Kotola sekä tutkijatohtori Pekka Mertala, joiden puheenvuoroissa kuulemme huippututkimuksen saralta ihmisten vuorovaikutuksesta, sisältöjen, oppimisen, pedagogiikan kuin algoritmien ja eri teknologioiden yhdistävissä teemoissa. Seminaari sisältää puheenvuorojen lisäksi interaktiivista työryhmätyöskentelyä joissa eri ammattilaiset pääsevät yhdessä ratkaisemaan ja esittämään vaihtoehtoja joilla huippututkimuksen ja yritysten ja oppilaitosten ja taiteilijoiden vuorovaikutuksella voidaan tehdä kansallisesti ja kansainvälisesti merkittävää yhteiskehittämistä. Moderaattorina toimii Blair Stevenson, kulttuurintutkija ja yliopettaja OAMK, Oulu2026:n luova neuvonantaja.

 

Aika:  perjantaina 1. marraskuuta 2019 kello 9 - 16

Paikka:  Tiedekeskus Tietomaa, Nahkatehtaankatu 6

Tilaisuus on maksuton ja kielenä englanti.

Program:

Session A: Keynotes, Venue - Science Centre Tietomaa - Auditorium

8.30 Doors open, Coffee (free for participants)

8.55 Registration closes

9.00 Opening of the Forum

9.15 Keynote speech, Michael Mondria, Director, Ars Electronica, "Past and Future - Creative Solutions", Q&A

10.15 Keynote speech, Mauri Ylä-Kotola, Rector, University of Lapland, "Technology of Metsytics", Q&A

11.15 Keynote speech, Pekka Mertala, PhD, "Designing the future: Arts, creativity and technology in 21st century childhood", Q&A

12.00 - 13.00 Lunch Break (at own expense)

Teamworks 14.30-15.20 and the final summary

 

 

 

Jakolinkki