Oulun kaupungin kehittämissalkut

Kaupunginhallituksen hyväksymät kehittämissalkut (KH 22.9.2014) ovat osa kaupunkistrategian Oulu 2020 linjauksista johdettuja toteuttamis- ja toimenpideohjelmia. Kehittämissalkuissa toteutetaan projekteja, joissa hyödynnetään ulkopuolisia rahoituslähteitä ohjelmakaudella 2014 - 2020.

Kehittämissalkut ovat:

Näiden lisäksi ovat myös ulkopuolisella osarahoituksella toteutettavat investointihankkeet sekä elinkeinopoliittiset yrityskehityshankkeet.

Oulun kaupungin kehittämissalkut -esite

Hankkeet tietokannassa (valitse kehittämissalkku)

6Aika - Suomen suurimpien kaupunkien yhteistyöstrategia
   NEW! Tutustu kaikkiin Oulun alueen 6Aika-hankkeisiin

Ajankohtaista

< Takaisin

Miten tapahtumat voisivat olla ympäristöystävällisempiä? – Vastaa kyselyyn ja vaikuta vähähiilisyyteen

Alkuvuodesta 2020 yrityksille ja tutkimuslaitoksille avattavaa innovaatiohakua pohjustetaan kyselyllä, jossa selvitetään, minkälaisia ympäristötekoja yleisö toivoo tapahtumilta ja festivaaleilta.

Pohjois-Pohjanmaan tapahtuma- ja festivaalikävijät voivat vaikuttaa tapahtumien hiilijalanjäljen pienentämiseen, kun Euroopan kestävin kulttuuripääkaupunki -hanke selvittää, minkälaisia ympäristötekoja yleisö tapahtumilta odottaa.

Kyselyn avulla kerättävät vastaukset pohjustavat ensi vuonna avattavaa innovaatiohakua, jossa tutkimuslaitokset ja yritykset kutsutaan kehittämään kestäviä ratkaisuja Pohjois-Pohjanmaan festivaalien ja tapahtumien ympäristöhaasteisiin.

Kyselyyn vastataan täällä  Vastaaminen vie aikaa muutaman minuutin.

Suomen laajuisesti festivaalien ympäristömyönteisyys ja vastuullisuus ovat uusimman festivaalibarometrin  mukaan tapahtumakävijöille entistä merkittävämpiä asioita. Tänä vuonna julkaistusta Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kyselytutkimuksesta selviää, että festivaalielämykseen vaikuttavina tekijöinä ympäristömyönteisyys ja vastuullisuus ovat nousseet viisi sijaa viiden vuoden aikana. Myös festivaalin edustamat arvot kasvattavat tärkeyttään.

Arvot ja vastuullisuus ovat vahvistaneet merkitystään festivaalielämykseen vaikuttavina tekijöinä enemmän kuin vaikkapa ohjelma, hinta ja ruokatarjonta.

“Arvot ja vastuullisuus eivät vielä ratkaise osallistumispäätöstä, vaan ne vaikuttavat festivaalielämykseen. Tulevaisuudessa ne voivat vaikuttaa jo päätöksentekoonkin”, arvelee barometrin tekijöihin kuuluva festivaalitutkija Maarit Kinnunen (YTT, FM).


Lisätietoja:

Euroopan kestävin kulttuuripääkaupunki -internetsivut

Taina Ronkainen, projektipäällikkö, BusinessOulu, taina.ronkainen(at)businessoulu.com, 040 621 1249

Euroopan kestävin kulttuuripääkaupunki -hanke etsii ratkaisuja ympäristöhaasteisiin tarjoamalla keksinnöille testialustan tapahtumissa ja festivaaleilla. Festivaalien vastuulliset tuotantomallit ovat laajasti käytössä alueella, kun Oulusta tulee Euroopan kulttuuripääkaupunki vuonna 2026. Hanke on Euroopan aluekehitysrahaston EAKR-hanke, jonka päärahoittajana on Pohjois-Pohjanmaan liitto. Hanke toteutetaan BusinessOulun tapahtuma- ja markkinointiyksikössä.

 

Jakolinkki

Oulun kaupungin projektipalvelut

  • Käyntiosoite work Isokatu 9, Oulu
  • Postiosoite postal Sähköposti: projektipalvelut (at) ouka.fi 90015 OULUN KAUPUNKI (Postiosoite: PL 1, 90015 OULUN KAUPUNKI)
  • Puhelin Kehityspäällikkö Sari Matinheikki (Salkkukokonaisuus, ympäristösalkku, infrahankkeet) cell 044 703 2014
    Ohjelmakoordinaattorit cell
    Sari Hyvärinen (Kaupunkikulttuurisalkku, Hyvinvointisalkku, projektien ja salkkujen viestintä) cell 044 703 1317 Nina Himsworth (Työllisyyssalkku, BusinessOulu) cell 050 5728533 Juha Sirviö (Digitaalinen agenda -salkku, Oulun Digi) cell 050 569 5281 work Talouskoordinaattori Anne-Maria Simojoki cell 050 563 4235
Tiedot esitetään hCard-muodossa.

Vipuvoimaa EU:lta