Ikääntyneet - Kirjasto - Oulun kaupunki
Digitointi
Esteettömyys
Kirjaston kotipalvelu
Lukupiirit
Tapahtumat ja näyttelyt
Tietotekniikkaopetukset

Kirjasto A-Ö
 


Pohjoista kirjallisuutta
Pohjoista musiikkia
KirjastoVirma
  
  

 

 

Tarina-kahvila
 

Tutustu myös näihin

Ikääntyneiden kirjastopalvelut

Kirjastopalvelut on tarkoitettu kaikille asiakkaille, sekä nuorille että vanhoille. Kirjallisuustapahtumat  ja it-taitojen opetukset kiinnostavat ikääntyneitä asiakkaita kuten nuorempiakin asiakkaita. Tapahtumissa teemana on usein paikallinen kirjallisuus. It-opetuksissa ja tablettitohtorien tapaamisissa käsitellään esimerkiksi sähköpostin käyttöä ja verkkokirjastoa tai opetellaan tablettien käyttöä.

Kirjaston tapahtumat löytyvät tästä linkistä

Kirjaston kurssit löytyvät tästä linkistä

 

Digitoi muistot talteen

Asiakas voi digitoida kirjastoissa vhs-videokasettinsa eli siirtää omien vhs-videokasettiensa sisällön dvd-levylle. Digitointilaite on käytettävissä pääkirjaston musiikki- ja av-osastolla. Sen lisäksi on toinen laite, jonka voi tilata haluamaansa kirjastoon. Palvelu on maksutonta.

Pääkirjaston musiikki- ja av-osastolla voi digitoida myös c-kasetteja, vinyylilevyjä sekä diakuvia ja filminegatiiveja.

Lue lisää digitoinnista

 

Esteettömyys

Iän mukana saattaa ihmisille tulla joitakin rajoituksia liikuntakyvyn, näön tai kuulon suhteen. Tällöin asiakkaille on tarjolla joitakin erityispalveluja.

Lisätietoja kirjaston esteettömistä palveluista

 

Kirjastopalveluja palvelutaloissa

Keskustan palvelukeskuksen kirjasto  on tarkoitettu palvelutalon asukkaille ja palvelukeskuksessa asioiville. Kirjasto on avoinna palvelukeskuksen aukioloaikoina. Kirjastossa on käytössä lainaava ja palauttava automaatti. Lainaamiseen tarvitaan Oulun kaupunginkirjaston kirjastokortti.

Kirjaston työntekijä on paikalla perjantaisin 11.30-13.00. Palvelukeskuksen osoite on Nummikatu 24.

Linkki keskustan palvelukeskuksen kirjaston sivulle
 

Kirjastoauto Onneli pysähtyy kerran kuukaudessa Sara Wacklin -kodissa, Höyhtyän palvelukeskuksessa ja Hoikantien palvelutalossa.

Kirjastoautojen aikataulut löytyvät tästä linkistä.

 

Kotipalvelu

Kirjaston kotipalvelulla tarkoitetaan kirjastoaineiston tuomista kotiin sellaisille asiakkaille, jotka eivät korkean iän, sairauden, tai toimintakyvyn heikentymisen vuoksi pysty itse asioimaan kirjastossa.

Lue lisää kirjaston kotipalvelusta.

OUTI-verkkokirjasto