Kampanjat ja lukuhaasteet 2020

Oulun kaupunginkirjasto pyrkii edistämään lukemista ja kirjaston käyttöä monin eri tavoin. Yhtenä välineenä ovat erilaiset lukukampanjat ja haasteet. 

 

Koko kansa lukee -kampanja 16.3.-13.4.2020

Viihdy e-kirjojen lumossa koko kampanjan ajan! Koko kansa lukee -kampanjan ajan jokainen kirjastokortin omistaja voi vapaasti viihtyä kolmen e-kirjan parissa, jotka ovat Hanna-Riikka Kuisman Finlandia-ehdokkuuden saanut Kerrostalo (Like), ruotsinkielinen Karin Erlandssonin huippujännäri Missdåd (Schildts & Söderströms) sekä Topelius-palkittu, Briitta Hepo-ojan nuortenkirja Suomea lohikäärmeille (Otava).

Kirjoja voi lukea helposti Ellibs- tai Biblio-verkkopalvelussa, tai Ellibs- tai Biblio-sovelluksella, jotka ovat ladattavissa oman puhelimen sovelluskaupasta. Tarvitset kirjastokorttisi ja pin-koodin kirjautumista varten. Laina-ajoistakaan ei tarvitse huolehtia, sillä kirjat palautuvat automaattisesti laina-ajan päätyttyä.

Kampanjakirjat löytyvät 16. maaliskuuta alkaen osoitteesta ekirjasto.kirjastot.fi, joka on yleisten kirjastojen yhteinen e-kirjasto. E-kirjastosta löytyy myös muuta luettavaa, katseltavaa ja kuunneltavaa. Kampanjan mahdollistaa kirjastojen ja kustantajien yhteistyö.

 

Big Library Read

Big Library Read tarjoaa 30.3. alkaen kahden viikon ajan rajoituksetta Michael McCrearyn e-kirjan Funny, you don't look autistic. Muistelmateos kertoo siitä, millaista on olla autisti ja stand up-koomikko. Kirja on vapaasti luettavissa OverDrive-palvelussa sekä Libby-sovelluksen kautta 30.3.-13.4.2020. Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan eKirjasto.

 

Luetaan! Lukuiloa liikkeellä


 

Vuonna 2020 on käynnissä Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan yhteinen kampanja, Luetaan! Lukuiloa liikkeellä. Kannustamme kaikkia mukaan, pienikin lukuliike ja lukuteko on tärkeä! Ideoi ja hulluttele vapaasti hyvä asian puolesta. Jaa omat lukutekosi somessa tunnisteella #lukuiloaliikkeellä #lukuliike #oululukee.

Lue lisää Luetaan! Lukuiloa liikkeellä -kampanjasta. Markkinointimateriaaleja voi vapaasti käyttää lukemista edistävissä tapahtumissa ja teoissa.


Oulu lukee!Oulu lukee! on kaikkien oululaisten oma lukukampanja. Vuonna 2019 kirjasto haastoi kaikki oululaiset lukemaan ja osallistumaan kampanjaan. Teemavuoden jälkeenkin Oulu lukee jää elämään. Jaa omat lukukokemuksesi somessa tunnisteella #oululukee.
Oulu lukee -kampanjan verkkosivuilta löydät markkinointimateriaalia.

Oulu lukee -kampanjan yhteydessä julkaistut lukuhaasteet:


Pohjoinen lukuhaaste 2020Pohjoinen lukuhaaste haastaa lukemaan kirjoja, joita ei ehkä tavallisesti lukisi. Haastetta voi suorittaa asuinpaikasta riippumatta. Jaa haasteeseen osallistumisesi somessa tunnisteella #pohjoinenlukuhaaste #oululukee #lukuiloaliikkeellä. Haasteen 25 tehtävää löydät haasteen verkkosivuilta.

Facebook Instagram Oulun kaupunginkirjasto Instagram Vinkkaamo Instagram Kirjastogram Twitter YouTube