Kauno ja Onneli

 

Oulun kaupunginkirjastolla on kaksi kirjastoautoa.

 

Kirjastoauto      Kirjastoauto


Kauno: 2021. Scania K 320 EB 4X2. Kiitokori Oy.

Vuonna 2022 aloittaneessa monitoimiauto Kaunossa näkyy merellinen Oulu vaihtuvine vuodenaikoineen. Se kurkottaa jo tulevaan kulttuuripääkaupunkivuoteen ja toivottaa tervetulleeksi kaikki oululaiset. Toiminnot on suunniteltu niin, että auto muuntuu nopeasti ja helposti vastaamaan erilaisia käyttötarpeita. Autosta voi lainata perinteisen aineiston lisäksi esimerkiksi pelejä ja harrastevälineitä. Monitoimiauton suunnittelussa on otettu huomioon esteettömyys- ja saavutettavuusseikat, joilla varmistetaan palvelujen pariin pääsy kaikille asiakkaille. 

 

Kirjastoauto Onneli     Kirjastoauto Onneli sisältä


Onneli: 2012. Volvo B9R. Kiitokori Oy.

2012 hankitun Onnelin palvelut on suunnattu päivähoidossa oleville lapsille, ikääntyneille ja erityisryhmille. Lisäksi Onneli käy pienillä alakouluilla. Pyörätuoliasiakkaat pääsevät autoon invanostimella. Onnelilla on yhteensä toista sataa pysäkkiä eikä sillä ole kiinteää aikataulua. Pituudeltaan Onneli on 1,5 metriä tavallista kirjastoautoa lyhyempi, ja siihen mahtuu noin 2 000 kirjaa. Mukana on myös äänikirjoja ja lastenmusiikkia. Onnelin kuvituksen on suunnitellut kuvittaja-graafikko Lea Virolainen.

Molemmissa kirjastoautoissa opetetaan kirjastonkäyttöä ekaluokkaisille osana Kirjastoreittiä, joka on Oulun kaupunginkirjaston ja Oulun koulujen yhteistyötä.