OUTI-verkkokirjasto

e-aineistot

Varaamo

Hyppää Kirjametroon!

 

Pysähdy niillä asemilla, joilla haluat. Tai vaihda linjaa!

Kirjametroa on hauska käyttää. Kirjametrolla matkustat mukavasti ja maksutta kaikkina viikonpäivinä aamusta iltaan. Kirjametrossa on enemmän linjoja kuin missään muussa Suomen metrossa.

 

Kuinka käytän Kirjametroa?

Valitse haluamasi linja ja pysäkki Metrokartasta. Metrolinjan nimi kertoo, mikä yhdistää sen erilaisia kirjoja. Nouse kyytiin, lue haluamasi kirja ja jää pois kun haluat. Voit siirtyä toiselle linjalle joko risteyksen kautta tai käymällä välillä kirjastossa etsimässä lisää kirjoja. Anna tilaa pois jääville matkustajille ennen kuin menet sisälle. Jää odottamaan seuraavaa metrojunaa. Se tulee pian.

 

Mistä alkaa alue, jolta pääsen kirjametroon?

Mieti kiinnostava asema ja etsi se verkkokirjastosta. Verkkokirjastossa voit edetä vapaasti. Kun haluat varata kirjan, tarvitset voimassaolevan kirjastokortin ja salanumeron. Lisätietoa kirjastokorteista löydät OUTI-verkkokirjastosta.

 

Onko kirjametrossa jokin etiketti?

Voit olla oma itsesi. Ota kanssamatkustajat huomioon.  Tarkastusmaksuja ei ole, mutta myöhästymisistä ja noutamattomista varauksista menee kirjaston käyttösääntöjen mukaiset maksut.

 

Miten kuljen puolison, lastenvaunujen, lemmikin tai polkupyörän kanssa Kirjametrossa?

Turvallisuussyistä lastenvaunujen, lemmikin ja polkupyörän kanssa täytyy kiinnittää huomiota myös ympäristöön. Irrota katseesi kirjasta, kun liikut polkupyörällä. Muista huomioida myös puolisoasi, lastasi ja lemmikkiäsi.

 

Missä voin jättää palautetta?

Voit jättää palautetta sähköisellä lomakkeella.

Kirjametrolla on myös oma Facebook-ryhmä. Ryhmässä saa keskustella Kirjametron linjoista ja kirjoista, antaa palautetta Kirjametrosta, viihtyä kirjanystävien parissa ja jakaa lukukokemuksiaan.

Facebook Instagram Oulun kaupunginkirjasto Instagram Vinkkaamo Twitter YouTube

Tutki metrokarttaa

Kirjametro Kirjasammossa