Kirjastokortti - Kirjasto - Oulun kaupunki

Kirjastokortti

Sama kirjastokortti käy kaikissa OUTI-kirjastoissa. Ensimmäinen kirjastokortti on maksuton. Jos kortti katoaa, uusi kortti maksaa 3 euroa.

Kirjastokortin voi hankkia kaikista OUTI-kirjastojen toimipisteistä. Mukaan tarvitaan henkilöllisyystodistus. Alle 15-vuotiailla täytyy olla huoltajan kirjallinen suostumus kirjastokorttiin.

Kirjastokortin hakulomakkeen voi täyttää ja tulostaa jo etukäteen kotona.


Asiakastunnus ja salanumero

OUTI-kirjastoilla on internetissä oma palvelu, OUTI-verkkokirjasto. Sen kautta voi katsella omia tietoja tai tehdä varauksia.

Verkkokirjaston käyttämiseen tarvitaan asiakastunnus ja salanumero. Asiakastunnus näkyy omassa kirjastokortissa. Salanumeron saa henkilökohtaisesti kirjastosta. Salanumeroa ei saa puhelimitse eikä sähköpostilla.


Vastuu kortista

Kirjastokortti on henkilökohtainen. Se tarkoittaa, että asiakas on itse vastuussa niistä kirjoista, joita hänen kortillaan lainataan. Lisäksi asiakas on vastuussa asiakastunnuksen ja salanumeron käytöstä.


Kortin katoaminen

Jos kirjastokortti katoaa, siitä täytyy ilmoittaa heti kirjastoon. Ilmoituksen voi tehdä puhelimitse tai käymällä kirjastossa.

Ilmoituksen jälkeen kirjastokortti kuoletetaan. Se tarkoittaa, että korttia ei pysty enää käyttämään. Asiakas voi lunastaa kirjastosta uuden kortin, kun hän todistaa henkilöllisyytensä. Uusi kortti maksaa 3 euroa.