Kuulorajoitteiset asiakkaat

Kirjastossa on aineistoa kuulovammaisia varten, mm. Kuurojen liiton tuottamia dvd-levyjä. Aineistoa löytyy kirjaston OUTI-verkkokirjastosta hakemalla asiasanalla viittomakieli.

Viittomakielinen kirjasto on avoin kaikille eikä käyttö edellytä kirjautumista.

Kirjaston aineisto koostuu viittomakielistä videoista, joista useimmat on puhuttu tai tekstitetty suomeksi. Kirjaston pääkohderyhmänä ovat viittomakieliset, mutta aineisto soveltuu kaikille, jotka ovat kiinnostuneet viittomakielestä.

 

Lukemisrajoitteiset asiakkaat

Kirjastossa voi liittyä Celian asiakkaaksi ja saada tunnukset Celian äänikirjapalveluun. Celian äänikirjoja voivat käyttää vain ne henkilöt, joille tavallisen kirjan lukeminen on vaikeaa esim. lukivaikeuden, näön heikentymisen, lihassairauden tai muun vastaavan syyn vuoksi.

Äänikirjoja voi kuunnella Celianet-verkkopalvelusta tietokoneella, älypuhelimella tai tabletilla. Mobiililaitteisiin voi ladata Pratsam Reader -kuuntelusovelluksen. Jos verkkokuuntelu ei ole mahdollista, voi liittyä Celian cd-kerhopalveluun, jolloin cd-äänikirjat tulevat postitse kotiin suoraan Celiasta. 

Pekurin ja Kiimingin kirjastoissa on lisäksi kokoelma lainattavia Celian cd-äänikirjoja.

Kirjastoon hankitaan kaikki suomenkieliset äänikirjat, selkokirjat ja isotekstiset kirjat.

Kirjastoissa on suurentavia lukulaseja asiakkaiden käyttöön.

Kirjastossa on myös lainattavissa pistekirjoituskirjoja.

Kirjastoon hankitaan isotekstisiä teoksia sekä selkokirjoja. Tiedot aineistosta löytyvät OUTI-verkkokirjastosta hakemalla asiasanoilla isotekstiset kirjat tai selkokirjat.