Lukisinko? - Kirjasto - Oulun kaupunki

Kirjasto A-Ö
 


Pohjoista kirjallisuutta
Pohjoista musiikkia
KirjastoVirma
  
  

Tutustu myös näihin

Lukisinko? - sujuvaa luettavaa nuorille
 

Ala-Ojala, Sanna: Huomenna on se päivä

Huomenna on se päivä, jolloin kaikki ehkä muuttuu. Sarjakuvassa nuoren tytön päiväkirjamerkinnät kertovat orastavasta rakkaudesta, erehdyksistä, peloista ja menetetyistä tilaisuuksista. Lapsuuden aika päättyy ja nuoruuden alkaa. Huomenna on se päivä on ainutlaatuinen ja yksityinen, mutta silti niin ikuinen nuoruuden kuvaus.

Saatavuus | Katso myös Kirjasammosta
 

Halme, Antti: Metalliveljet

Ville ja Harri lomailevat samanaikaisesti Oslossa. Epätavallinen parivaljakko löytää yhteisen sävelen metallimusiikista, bändihommista ja kauniista tytöistä. Soiton täydentää irakilainen kitarataituri Hachemi, jonka rankat kokemukset ravistelevat yhteishenkeä.

Sarjaa jatkaa kirja Metalliveljet ja megabeibit.

Saatavuus
 

Holmberg, Bo R.: Soitellaan, faija

Steven isä Eddie kokosi levykokoelmansa jo vuosia sitten ja lähti USA:han. Sen koommin poika ei ole isästä kuullut. Yhtäkkiä isä kuitenkin soittaa ja haluaa tavata poikansa. Miksi?

Kirjan tarina etenee sarjakuvina ja teksteinä.

Saatavuus
 

Levola, Jaana: Tahdon. Selkokirja

Jusa ja Mari rakastuvat ja viettävät yhdessä unohtumattoman kesän. Eron jälkeen he kaipaavat yhä toisiaan. Kaipuu saa joskus ihmisen tekemään outoja asioita. Kirja kertoo kahdesta erilaisesta nuoresta, tunteista ja vaikeuksien voittamisesta.

Saatavuus

 

Levola, Kari: Suorin mutka ikinä

Suorin mutka ikinä on humoristinen tarinakokoelma nuorista, tytöistä ja pojista, myös kiusaajista ja kiusatuista.  Se on kertomus aikuiseksi kasvamisen vaikeudesta ja olemisen sietämättömästä keveydestä. Kumpi onkaan lopulta tärkeämpää: kasvaa vanhainkodin Johnny Deppiksi vai ihan tavallisen hyväksi isäksi?

Saatavuus | Katso myös Kirjasammosta

 

Levola, Kari: Viisi askelta vaaraan. Musta kaista

Karri ja kaverinsa Arttu tutkivat vanhan miehen väitettä salaisesta, kymmeniä vuosia sitten kaivetusta haudasta. Liittyvätkö miehen katoaminen sairaalasta ja ikivanha, selvittämätön pankkiryöstö asiaan?

Myös Kaksi palkkia latausta ja Halpaa asvalttia kuuluvat samaan Kari Levolan dekkarisarjaan.

Saatavuus
 

Peltoniemi, Sari: Kuulen kutsun metsänpeittoon

15-vuotias Jouni alkaa nähdä outoja henkiolentoja: puita halaavan naisen ja zombeja, jotka yrittävät viedä pojan mukanaan metsänpeittoon. Liittyvätkö oudot näyt Jounin pohjoisessa kadonneeseen äitiin? Tavanomaiset nuoren miehen kuviot joutuvat koetukselle, kun pelko valtaa mielen eivätkä asiantuntijoiden taiatkaan tunnu auttavan.

Saatavuus | Katso myös Kirjasammosta
 

Selznick, Brian: Hugo Cabret: kuvaromaani

Kirja on seikkailutarina Hugosta, joka jatkaa traagisesti kuolleen isänsä työtä kokoamalla salaperäistä robottia, itseliikkujaa.

Tarina kerrotaan itsenäisin kuvin ja sanoin.

Kirjasta on tehty myös elokuva Hugo vuonna 2011 (ohjaus: Martin Scorsese).

Saatavuus | Katso myös Kirjasammosta
 

Tiainen, Marja-Leena: Alex ja pelon aika

Neljätoistavuotias Alex joutuu lähtemään kotimaastaan ja jättämään kaiken tutun taakseen. Hän saapuu yksin, pakolaisena Suomeen ja hakee turvapaikkaa.

Alexin elämästä kertovat myös kirjat Alex, Aisha ja Sam ja Alex, Aisha ja toivon aika.

Saatavuus | Katso myös Kirjasammosta

 

Tihinen, Mimmu: Sokerista, kukkasista

Eräänä päivänä Mintun 15-vuotias kaksoissisar Melissa katoaa. Etsinnöistä huolimatta häntä ei löydetä. Minttu pohtii omaa suhdettaan siskoon. Millainen sisko oli ja kuka minä olen? Kuinka näin painavasta surusta voi kukaan selvitä?

Saatavuus
 

 

Tihinen, Mimmu: Virkkunen ja sata sydäntä

Virkkusen Marjutin elämä mullistuu. Hän tapaa elämänsä pojan. Marjut odottaa uutta kohtaamista herkeämättä, mutta Tuomo ei edes huomaa häntä. Pikkuveljen pelitkin kilpailevat pojan huomiosta. Kuinka tyttö voi tässä tilanteessa olla kiinnostava, kaunis ja melkein normaali yhtä aikaa? Marjutin elämästä kertoo myös kirja Virkkusen viisitoista valetta.

Saatavuus
 

Tiitinen, Esko-Pekka: Elämänkirja

Seitsemäntoistavuotiaan Marjan elämä muuttuu täysin, kun perhe aikoo muuttaa maalta kaupunkiin. Kaikki tärkeät asiat jäävät entiseen kotiin, pellot, vaarat, eläimet, luonnonrauha.  Muutos on niin ankara, että Marjan mieli järkkyy.

Saatavuus | Katso myös Kirjasammosta
 

 

Oulun kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto, toukokuu 2012

OUTI-verkkokirjasto