In English | Tekstin koko A- A+

Nuortenkirjavinkit
 

Mal Peet: Maalivahti

Jalkapallon maailmanmestaruuden voittanut huippumaalivahti El Gato kertoo tarinansa toimittajalle. Kuinka köyhän brasilialaisperheen pojasta kehittyi kissamainen taituri? Gaton taustalla on salaperäinen valmentaja Maalivahti, jonka mukaan tärkeintä on vaistomainen kyky lukea pelaajaa. Sitä paitsi pelaajahan vain kuvittelee hallitsevansa tilannetta…

Saatavuus
 

 
Kira Poutanen: Ihana meri


Julia on yhdeksännellä luokalla. Monet luokkakaverit ovat nipoja eivätkä syö. Julia on myös hyvä koulussa, mutta kavereiden jatkuva nipotus painostaa hänetkin kympin oppilaaksi. Hän haluaa pikkuhiljaa ruveta kontrolloimaan itseään muutenkin. Hän haluaa tulla vahvaksi, mutta mitä kaikkea se vaatii?

Saatavuus
 

 
Ursula K. Le Guin : Maameren tarinat

Ursula Le Guinin Maameren tarinat on fantasiasarja vailla vertaa. Perinteisten fantasiaelementtien lisäksi se kätkee sisäänsä filosofiaa, symboliikkaa ja viitteitä Taolaisuuteen. Se on myös tarina nuoresta velhosta Gedistä, joka pyrkii oppimaan hallitsemaan voimiaan ja käyttämään niitä hyvään tarkoitukseen.

Saatavuus
 

 
Ilkka Remes: Riskiraja

Aaro Korpi on erehtynyt rahapulassa ottamaan pikavipin eikä velan maksaminen onnistu sovitussa ajassa. Aaro tekee perintämiesten kanssa sopimuksen ja suostuu viemään salaperäisen kassin Viroon. Velanmaksu ei kuitenkaan ole niin yksinkertaista ja Aaro huomaa salakuljettavansa Venäjältä jotakin sellaista, mikä voi järkyttää koko maailman rauhaa.

Saatavuus
 

 
Tuija Lehtinen: Tyttö elää kesäänsä

Julia on lukioikäinen tyttö, joka karkaa perhekodista kesän viettoon. Hän vaihtaa roolia tarpeen vaatiessa ja kesän aikana nähdään niin kiltti sukulaistyttö Kerttu kuin pokeria pelaava Maila. Kirjan edetessä selviää minkälaista taakkaa Julia kantaa ja miksi hän alun perin päätyi perhekotiin. Lopulta tilanne helpottuu ja Julia löytää ratkaisun vaikeisiin asioihin.

Saatavuus
 

 
Hannele Mikaela Taivassalo:
Nälkä

Jorunn Omakosto oli 200 vuotta sitten räätälimestarin tytär Tukholmasta. Nyt hän on kaikkiruokainen vampyyri, joka jäljittää raivokkaasti salaperäistä Muukalaista. Kaukana menneisyydessä on kohtalokas säätyerot ylittävä rakkaussuhde. Jorunnin rakkauden ja veren nälkä on alati riipaisevan läsnä, mutta hän ei suostu alistumaan uhriksi.

Saatavuus
 

 
J.R.R. Tolkien: Hobitti

Hobitti eli Sinne ja takaisin on Taru Sormusten herrasta -saagaa edeltävistä tapahtumista kertova itsenäinen tarina. Velho Gandalf valitsee Bilbo Reppulin mukaansa vaaralliselle matkalle Yksinäiselle vuorelle, minkä tarkoituksena on saada takaisin lohikäärmeen muinoin varastama aarre, ja palauttaa kääpiöiden koti takaisin.

Saatavuus

 
Marja-Leena Tiainen: Pikkuskini

15-vuotias Sami on saanut tarpeekseen maahanmuuttajista. Isän uusi, venäläinen vaimo sekä tyttöystävän rakastuminen maahanmuuttajapoikaan saavat lopulta mitan täyttymään. Tutustuessaan samanhenkisiin, rasistisiin poikiin Sami pääsee skinijengiin sisälle, pikkuskiniksi. Skinijengin ideologia joutuu kuitenkin törmäyskurssille todellisen elämän kanssa.

Saatavuus
 

 
Jay Asher: Kolmetoista syytä

Mikä on ajanut 16-vuotiaan  Hannah Bakerin päättämään oman elämänsä? Sitä ryhtyy selvittämään Clay Jensen, kun löytää oveltaan paketin joka sisältää Hannahin nauhoittamia kasetteja, joissa hän itse kertoo kolmestatoista syystä tekoonsa. Paketti kiertää kaikilla, jotka ovat tekemisissä näiden syiden kanssa, mutta miksi se on päätynyt juuri Claylle ja olisiko hän tai joku muu voinut auttaa Hannahia?

Saatavuus
 

 
Alex Carter: Salaperäisen huippumallin tapaus

Laurenin vanhempien loistohotelliin saapuu kaunis huippumalli Sara. Mysteeritytöt Lauren, Mia, Jas ja Becky ovat asiasta innoissaan. Hotellissa Sara alkaa saada inhottavia tekstiviestejä ja niiden lähettäjäksi epäillään Saraa itseään. Sara vakuuttaa kuitenkin syyttömyyttään. Mysteeritytöillä on uusi mysteeri selvitettävänä.

Saatavuus
 

 
Abigail Gibbs:
Illallinen vampyyrin kanssa

17-vuotias Violet Lee odottelee kaikessa rauhassa ystäväänsä hiljaisella hautausmaalla, kunnes joutuu todistamaan veristä joukkomurhaa. Violet kaapataan vasten tahtoaan mukaan vampyyrien maailmaan, ja hänen täytyy tehdä elämänsä tärkein päätös: jäädäkö sinne vai palatako perheensä luo? Ihmisten ja vampyyrien välinen rauha riippuu nyt hänestä.

Saatavuus
 

Cathy Hopkins: Frendejä, kundeja ja biletoppeja

Supersuositun Frendejä ja kundeja-sarjan ensimmäinen osa on viihdyttävää, helppoa ja koukuttavaa luettavaa. Kirjan minäkertoja on pohjoislontoolainen teinityttö Lucy Lovering. Hän on epävarma itsestään, mutta sarjan edetessä, Lucy kehittyy itsenäiseksi nuoreksi naiseksi  kahden parhaan ystävänsä Izzie Fosterin ja Nesta Williamsin kanssa. Sarjassa on ilmestynyt kaksitoista osaa.

Saatavuus
 

Elif Shafak: Kunnia

Kaksoset Pembe ja Jamila syntyvät pieneen turkkilaiseen kurdikylään. Tyttöjen elämä on uskonnon ja taikauskon sävyttämää. Vuosikymmeniä myöhemmin nuori kurdinainen Esma hakee kotiin vankilasta vapautuneen murhaajaveljensä Iskenderin. Ajallisesti liikutaan 40-luvun Turkista 70-luvun Englantiin. Vaikuttava teos, joka puhuttelee kaikenikäisiä. Teemoina kulttuurien ja sukupolvien yhteentörmäys, häpeä ja kunniaväkivalta.

Saatavuus
 

Siri Kolu: P.I. : Pelko ihmisessä

16-vuotias Pilvi on sairastunut PI-virukseen, josta on tullut maailmanlaajuinen epidemia. Pilvi ja 200 muuta sairastunutta eristetään Luolaan, maan alle rakennettuun väestösuojaan. Kaikki yhteydenpito ulkopuoliseen maailmaan on kielletty. PI-viruksen vaikutuksista ihmisiin ei tiedetä vielä paljonkaan. Paniikki alkaa nostaa päätään, kun Luolan ruokalähetykset alkavat pienentyä ja ilman tulo lakkaa. Dystopia, jonka teemoina ovat erilaisuus, syrjintä, identiteetti ja ihmisyys.

Saatavuus
 

Hanna  Kökkö: Vaara

Manu ja Helmi lähtevät syyslomalla Manun isän luokse pohjoiseen. Manu tahtoo tutustua isäänsä uudelleen ja geokätköillä lähimaastossa. Naapurissa oleva asumaton talo saa heidät kiinnostumaan siellä tapahtuneesta surullisesta perhedraamasta ja pian he huomaavat sukeltaneensa pienen Liisa-tytön elämään enemmän kuin alun perin osasivat arvatakaan.

Saatavuus
 

Veronica Roth: Outolintu

"Osasto ennen verta" – 16-vuotias Tris on valinnan edessä, ja sen seurauksena hän joutuu mahdollisesti jättämään perheensä, ystävänsä ja kaiken tutun taakseen. Valinnan tueksi ja pohjaksi kaikille nuorille tehdään ominaisuustesti, mutta Trisin saama tulos on varsin hämmentävä. Onko hän lopulta tarpeeksi epäitsekäs vai tarpeeksi rohkea?

Saatavuus
 

Jukka-Pekka Palviainen:
Perjantai on hyvä päivä lähteä

Lotta on nuori koulutyttö, jonka isä on todistanut oikeudessa rikollisjengiä vastaan. Lotta tapaa eräänä päivänä puistossa mukavan pojan, joka kertoo jonain päivänä lähtevänsä muualle. Lotta ja poika päättävät lähteä yhdessä matkaan, Lotta etsimään isäänsä ja poika omista syistään. Ja perjantai on hyvä päivä lähteä.

Saatavuus
 

Siiri Enoranta: Nokkosvallankumous

Aurinko ei paista saastuneessa maailmassa, jossa soditaan vedestä ja polttoaineesta. 14-vuotias Vayu näkee unta auringosta, ruohosta ja pojasta, jolla on ruosteisen meripihkan väriset silmät. Kaikki muuttuu, kun Vayu kohtaa vallankumousta suunnittelevan nokkospoika Dharanin. Dystopiaa ja poikarakkautta.

Saatavuus
 

Marja Björk: Poika

Marion tuntee olevansa totaalisesti väärä; hän on poika tytön ruumiissa. Marion teippaa rintansa piiloon jeesusteipillä ja saa lempinimekseen Makke. Ei ole helppoa kasvaa aikuiseksi maailmassa, jossa ulkonäkö määrittelee mitä ja miten saat olla. Transsukupuolisuudesta kertova teos oli vuoden 2013 Finlandia Junior -ehdokas.

Saatavuus
 

David Gemmell: Legenda

Legendaarinen miekkasankari Druss syöksyy auttamaan Nadirien uhkaamaa kaupunkia. Tilanne näyttää toivottomalta: ovatko Drussin kyvyt ja silkka maine soturina riittävä suoja kaupungin puolustuksen järjestämiseksi? David Gemmelin tunnetuin teos vie lukijansa mukaan fantasiasarjaan, josta ei puutu mainetta ja kunniaa, eikä myöskään uusia legendoja.

Saatavuus

 

 
Johanna Holmström: Itämaa

Sisarukset Samira ja Leila luovivat muslimiyhteisön, suomalaisuuden, perinteiden, katujen ja koulumaailman puristuksessa. Isosisko Samira saa tarpeekseen kodin ahtaasta elämänpiiristä ja muuttaa omilleen. Kun Samira joutuu sairaalaan, Leilan on selvitettävä mitä siskolle oikein tapahtui. Vimmainen kuvaus tyttöjen oikeudesta kasvaa naisiksi omilla ehdoillaan.

Saatavuus

 

 
Suzanne Collins: Ylismaan Gregor

11-vuotias Gregor ei pääse kesäleirille, koska hänen on hoidettava pikkusiskoaan Bootsia. Kun Boots putoaa pyykkituvan ilmastointikanavaan, Gregor hyppää perään. Pitkän pudotuksen jälkeen kaksikko löytää itsensä maan alta ja törmää valtaviin puhuviin torakoihin. Huikea aloitus viisiosaiselle fantasiaseikkailulle!

Saatavuus

Laini Taylor: Karou, savun tytär
 
Karou vaikuttaa tavalliselta tytöltä, mutta hän osaa monia kieliä ja hänellä on hamsatatuoinnit käsissään. Karoun perhettä ovat hirviöt, kimeerit. Hän auttaa kimeereitä tekemällä salaisia matkoja ympäri maapalloa. Yhdellä matkoistaan Karou kohtaa enkelin, Akivan, jonka pitäisi olla vihollinen. Jokin kuitenkin yhdistää näitä kahta hyvin erilaista olentoa.

Saatavuus
 
 
Marko Kitti: Oliivityttö

Miksi vihreäsilmäinen tyttö vaikuttaa tutulta? Mistä Joona tuntee tytön? Joonan kesä saa uuden suunnan kun vanha lapsuudenystävä ilmestyy hänen kotiovelleen. Tyttö tuo mieleen, niin hyviä kuin huonojakin, muistoja menneisyydestä ja tietää Joonan synkimmätkin salaisuudet: toisin kuin Joonan oma tyttöystävä.

Saatavuus
 
 
Jussi Siirilä: Barrikadikesä

Kolmetoistavuotiaan Mayan kesä uhkaa mennä pilalle. Isä on joutunut työttömäksi ja äiti ilmoittaa perheen tosi-tv-remonttiohjelmaan. Silloin Mayan päättää häipyä maisemista Pohjois-Suomeen mummolaan. Mummo ei olekaan mikään tavallinen sukankutojamummeli, vaan radikaali kun mikä ja Mayakin joutuu barrikadeille. Lisää ongelmia tulee, kun pikkuserkku Nooran suuri ihastus Reima kiinnostuukin Mayasta.

Saatavuus

Laura Lähteenmäki: Iskelmiä

16-vuotias Aino ei ole koskaan seurustellut. Luokkaretkellä suosittu Samuli istahtaa Ainon viereen. Ensirakkaus on ihana, mutta missä ovat seurustelun rajat: Kuinka ollaan, ja mitä pitää sietää ?

Saatavuus

J.S Meresmaa: Mifongin perintö

Seikkailija Dante Rondestani lähtee etsimään kuuluisaa Keisarin kirjaa Merontesin kaupungista. Kohtalon oikusta hän pelastaa Merontesin prinsessan hengen ja päätyy tämän henkivartijaksi. Prinsessa Ardis ja Dante rakastuvat, mutta Ardis on luvattu toiselle. Keisarin kirjan myyttiset mifongit muuttavat kuitenkin Ardisin tulevaisuuden ja hän tempautuu Danten kanssa uskomattomaan seikkailuun.

Saatavuus

 

 

Michael Scott: Kirjanvartija

Kaksoset Sophie ja Josh huomaavat yhtäkkiä olevansa keskellä maagikkojen taistelua. He saavat tietää, että maailmaamme liittyy olennaisesti magia, sekä sitä käyttävät mystiset olennot kuten mahtavat Vanhat. Tästä alkaa kaksosten jännittävä pakomatka kuolemattoman Nicholas Flamellin kanssa. Ovatko kaksoset tarun kaksoset, jotka on ennustettu joko tuhoamaan tai pelastamaan maailman? Se selviää vain lukemalla!

Saatavuus

 


Kirsti Kuronen: 4X100

Ystävykset Isla, Seela, Hertta ja Jemina juoksevat 15-vuotiaiden 4x100 viestijoukkueessa. Kesän kynnyksellä Jemina muuttaa paikkakunnalta ja joukkue jää vaille tärkeää juoksijaa. Voiko seiskaluokkalainen Siri, valmentajan löytämä outo hippiäinen, ottaa Jeminan paikan? Kun kokemattoman Sirin vuoksi juoksujärjestystäkin joudutaan muuttamaan, kesän tapahtumat koettelevat tyttöjen ystävyyttä.

Saatavuus


 

Catherynne M.Valentine: Tyttö joka purjehti Satumaan ympäri itse rakentamallaan laivalla

Syyskuu on 12-vuotias tyttö Omahasta. Hän lentää Vihreän tuulen kanssa Satumaahan.  Sen nykyinen hallitsija tarvitsee jonkun noutamaan itselleen talismaanin lumotusta metsästä ja vain Syyskuu voi hakea sen. Satumaa osoittautuu vaaralliseksi paikaksi ja Syyskuu joutuu käyttämään kaiken näppäryytensä selvitäkseen seikkailusta.

Saatavuus


 

C. J. Daugherty: Night School:
Yön valitut

Allie joutuu Cimmerian sisäoppilaitokseen. Aluksi hän vihaa paikkaa ja sen lukuisia sääntöjä, mutta tottuu pikkuhiljaa talon tavoille. Mutta mikä on kummallinen Yökoulu ja ketä siihen kuuluu? Koulu tuntuu olevan vaarassa, selvästi jokin uhkaa oppilaita ja koulun väkeä. Allien täytyy päättää, keneen hän voi luottaa, ja keneen ei.

Saatavuus

 
Hellevi Salminen: Hello, I love you

Emmi on ihastunut Luukakseen, mutta flirttailee Danielille tehdäkseen Luukaksen mustasukkaiseksi. Daniel taas tahtoo tehdä lähempää tuttavuutta Luukaksen kanssa.
Luukas kipuilee tuntemustensa kanssa keskellä kolmiodraamaa, jonka osapuolina on yksi tyttö ja kaksi poikaa. Ratkaisu yllättää muutamat lähipiiristä: Luukas valitsee Danielin. Mutta miksipä ei saisi rakastaa ketä haluaa?

Saatavuus


 

Emmi Itäranta: Teemestarin kirja

Teemestarin tytär Noria elää miehitetyssä Skandinavian Unionissa, jossa puhdas vesi on ylellisyyttä. Maailmaa hallitsee kiinalainen sotilasvalta, joka kontrolloi vesivarantoja diktatuurin elkein. Noria joutuu tekemään kipeitä valintoja, kun isä paljastaa teemestareiden suvussa kulkevan salaisuuden tyttärelleen. Kiehtova ja runollinen dystopia.

Saatavuus
| Katso myös Kirjasammosta

 


Johan Harstad:
Darlah: 172 tuntia kuussa

Kolme nuorta eri puolilta maailmaa voittaa matkan kuuhun. Matkan perimmäinen tarkoitus on kuitenkin kaikkea muuta mitä he osaavat odottaa. Salaperäinen uhka leijuu ilmassa jo ennen avaruussukkulan lähtöä. Perille päästyään nuoret asettuvat avaruusasema Darlahiin. Yhtäkkiä generaattorit sammuvat ja yhteys maahan katkeaa.
 

Saatavuus

 


Seita Vuorela: Karikko

14-vuotias Mitja harrastaa ystävänsä kanssa vanhojen rakennusten tutkimista. Tyhjässä siilossa tapahtuu onnettomuus, jolloin toinen pojista kuolee. Äiti, Mitja ja isoveli Vladimir pakenevat suruaan sattumalta valitulle leirintäalueelle. Mystisellä rannalla Mitja kohtaa salaperäisen tytön, jota hurjien rantapoikien jengi tuntuu pelkäävän. Maagista realismia.

Saatavuus 

 

Venla Saalo: Kirkkaalla liekillä

Pienenä poikana Kale kertoi tarinaa Päärynämaasta, onnelasta. Veljen kuoltua ysiluokkalaisesta Maariasta tuntuu kuin hän olisi joutunut kaltevaan maahan, todellisuuteen, jossa ei saa otetta mistään. Vimmainen kertomus palavasieluisesta Maariasta, joka menettää uskonsa ihmisiin, elämään ja itseensä. Vuoden 2012 Finlandia Junior -ehdokas.

Saatavuus

 

Jennifer E. Smith:
Tilastollinen todennäköisyys kohdata se ainoa oikea


17-vuotiaan Hadleyn kesäloma on juuri alkanut, eikä mikään voisi olla kurjemmin. Hänen täytyy matkustaa isänsä luo Englantiin, missä tämä menee naimisiin uuden tyttöystävänsä kanssa. Matka Atlantin yli ei voisi kiinnostaa Hadleya vähempää. Hän myöhästyykin koneestaan, mutta pääsee perille seuraavalla lennolla brittiläisen Oliverin vieressä.
 
Saatavuus
| Katso myös Kirjasammosta

John Finnemore: Robin Hood

Iki-ihana seikkailuklassikko voittamattomasta Robin Hoodista ja hänen hulvattomasta lainsuojattomien joukostaan. Nokkela Robin on taitava miekkamies, joka varastaa rikkailta ja antaa köyhille. Robin onnistuu huijaamaan arkkivihollisiaan Nottinghamin sheriffiä ja Herefordin piispaa kerta toisensa jälkeen. Menoa, meininkiä ja paljon taistelukohtauksia.

Saatavuus

 
Veronica Rossi: Paljaan taivaan alla

17-vuotias Aria on elänyt suojattua elämää Haave-nimisessä kaupungissa keinotekoisessa kuvussa. Perry puolestaan on selviytyjä, joka on elänyt elämänsä ekokatastrofin tuhoamassa ulkomaailmassa. Kun kumpikin joutuu pois yhteisöstään, nuorten on pakko oppia luottamaan toisiinsa vihamielisessä ympäristössä. Scifitrilogian avausteos.

Saatavuus

 
Alice Kuipers: Terveisin äiti

15-vuotiaalla Clairella ja hänen äidillään ei ole paljon yhteistä aikaa jäljellä. Clairella on koulu- ja poikakaverihuolia ja äidillä vaativa työ. Kiireisen elämänsä keskellä he viestivät toisilleen jääkaapin oveen jätetyillä viesteillä. Vakava sairaus muokkaa paitsi heidän suhdettaan myös molempien elämänarvoja.

Saatavuus
| Katso myös Kirjasammosta
 

Elina Rouhiainen: Kesytön

17-vuotiaan Raisan elämä muuttuu peruuttamattomasti, kun hänen äitinsä kuolee auto-onnettomuudessa. Raisan on muutettava enonsa luokse Kajaanin korpiin. Metsässä tyttö kohtaa suden, eikä mikään ole sen jälkeen ennallaan. Lopulta Raisan on päätettävä alistuako lauman tahtoon vai löytää oma tiensä. Ihmissusitrilogian avausosa.

Saatavuus

 

Jenny Jägerfeld: Oli kerran äiti joka katosi

Lukion ensimmäisellä luokalla olevan Majan huolet katkenneesta peukalosta ja haavoista jäävät taka-alalle, kun hän huomaa äitinsä kadonneen. Etsiessään äitiään Maja tutustuu uusiin ihmisiin ja käy läpi suuren tunnemyllerryksen. Eräs uusista tuttavuuksista on mielenkiintoinen Justin Case. Teos on mukaansatempaava nuortenromaani.

Saatavuus


 
Siiri Enoranta: Painajaisten lintukoto

Lunni ei ole totta eikä harhaa, vaikka näyttääkin ihmispojalta. Kun Lunni karkaa kiellettyyn tosimaailmaan, hän jättää Horroskehrääjän ja uneksivat sisarensa kotipuulleen. Kielletyssä tosimaailmassa kaikki ei ole kuitenkaan kohdallaan, sillä ihmiset eivät uskalla enää nukkua painajaisten pelossa. Laadukasta fantasiaa.

Saatavuus


Wolfgang Herrndorf: Ladaromaani

Yläastelainen Maik on jätetty lomallaan yksin kotiin. Isä on reissussa "sihteerin" kanssa ja äiti hoidattamassa alkoholismiaan. Eräänä päivänä Maikin koulutoveri Tschick kaahaa pihaan varastetulla Ladalla ja pähkähullu roadtrip halki kesäisen Saksan voi alkaa. Vetävä kerronta vie seikkailua sata lasissa aina sen hurjaan loppuun asti.

Saatavuus | Katso myös Kirjasammosta
 

Salla Simukka: Jäljellä

15-vuotias Emmi elää tulevaisuuden Suomessa, jossa ihmiset jaotellaan jo pieninä oman lahjakkuusalueensa mukaan. Emmi karkaa kotoaan, koska kokee olevansa pelkkä Potentiaali. Kun Emmi palaa karkumatkaltaan kotiin, koko Tampere tuntuu tyhjentyneen. Laadukasta ja koukuttavaa scifiä. Syksyllä on tulossa jatko-osa Toisaalla.

Saatavuus
| Katso myös Kirjasammosta
 

Jarno Mällinen: Kieroonkasvukertomus

Tommi on yläasteella ja häpeää, sillä hän on outo. Tommin päivät kuluvat vältellessä kiusallisia tilanteita toveripiirissä, koulussa ja kotona, heikolla menestyksellä. Tilannetta ei helpota mies, joka ahdistelee Tommia. Kieroonkasvukertomus on mustan huumorin keinoin kirjoitettu teos kipeistä aiheista.

Saatavuus
| Katso myös Kirjasammosta
 

Siiri Enoranta: Gisellen kuolema

Linnea on huippulahjakas balettitanssija, joka on menettänyt muutakin kuin polvensa. 18-vuotiaalle isoveli Joelille kotiin palaava pikkusisko on taitettu vanamo ja rikki mennyt unelma. Lopulta Linnea purkaa viimeisen matkalaukkunsa ja hänen hiuksensa alkavat muistuttaa naavaa. Hänestä tulee kuollut Giselle.

Saatavuus

 
Holly Goldberg Sloan: Näkymätön poika

17-vuotias Sam Border on kierrellyt pikkuveljensä Riddlen kanssa rikollisen isänsä mukana vuosia. Pojat eivät käy koulua ja pysyttelevät näkymättömissä. Kaikki muuttuu musiikillisesti lahjakkaan Samin kohdatessa Emilyn, joka ei osaa laulaa. Erilaiset maailmat kohtaavat rytinällä eikä mikään pysy enää ennallaan.

Saatavuus

 

Mikael Niemi: Aivot pellolle

On rankkaa olla 16-vuotias, kun koulun kaunein tyttö antaa julkisesti pakit. On aika lakata olemasta ei kukaan ja syntyä uudelleen! Aseiksi käyvät äidin siivoustakki, räkäklimppi ja kynä. Aivot pellolle on teos maailmantuskasta, väkivallasta ja sankarikuvitelmista mustaa huumoria ja ronskeja kielikuvia unohtamatta.

Saatavuus

 

Ally Condie: Tarkoitettu

17-vuotias Cassia elää maailmassa, jossa ihmisten elämä on tarkoin määrättyä. Cassia saa tietää pariutumisjuhlassaan tulevan kumppaninsa, joka yllättäen on rakas lapsuudenystävä Xander. Kaikki kuitenkin muuttuu, kun Cassia saa isoisältään erikoisen perinnön ja tutustuu poikkeavaksi luokiteltuun poikaan nimeltä Ky.

Saatavuus
| Katso myös Kirjasammosta
 


Vilja-Tuulia Huotarinen: Valoa valoa valoa

Tšernobyl on juuri räjähtänyt ja 14-vuotiaan Mariian elämään astuu säteilevä Mimi. "Askel vielä niin ammun", sanoo Mimi ja Mariian elämä keskiluokkaisessa shhh!-kodissa on peruuttamattomasti muuttunut. Valoa valoa valoa kertoo seksuaalisuuden löytämisestä, tyttörakkaudesta, kasvamisesta ja menettämisestä.

Saatavuus
| Katso myös Kirjasammosta
 

Oulun kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto, syyskuu 2015

// ]]>