In English | Tekstin koko A- A+

Nuotteja netissä

Veikko Juntusen nuotit
Oulun kaupunginkirjasto on digitoinut Veikko Juntusen laulujen nuotteja n. 760 laulun verran. Nuotteihin pääsee haulla Intro-verkkokirjastossa. Veikko Juntusen tuotanto on tekijänoikeuksien alaista, mutta nuotteja saa käyttää vapaasti yksityiseen ei-kaupalliseen tarkoitukseen.  

E-concerthousen nuottikirjasto
Oululaisen virtuaalikirjaston sähköinen nuottikokoelma. Sisältää laulumusiikkia (mm. Brahmsin, Schubertin ja Schumannin kaikki yksinlaulut), piano-, urku- ja kitarakappaleita. Vanhan musiikin lisäksi on joidenkin nykysäveltäjien tuotantoa. Nuottien katseluun tarvitaan Scorch-liitännäinen. Nuotit voi transponoida eri sävellajiin.

NMA Online - Mozartin kaikki sävellykset
Internazionale Stiftung Mozarteum, Itävallassa toimiva säätiö on avannut verkkoon Mozartin koko tuotannon nuotteina (pdf).

Suomen Kansan eSävelmät
Sisältää yli 8000 suomalaista kansansävelmää. Sivusto perustuu SKS:n julkaisemaan Suomen kansan sävelmiä -kokoelmaan. Lauluista on melodianuotinnukset sekä sanat. Sävelmiä voi myös kuunnella tietokoneella (Midi- ja  Scorch -formaatit).

Kamulaari.fi-sävelmäpankki
Keskipohjalaisen perinnemusiikin opetussivustolla on soitin- ja laulusävelmiä pdf-nuotteina.

Lappu soimaan!
Tämä sivusto ole nuottikokoelma, vaan opinnäytteeseen perustuva nuottikirjoituksen ja nuotinluvun opas. Se sisältää paljon tietoa ja hyviä vinkkejä kevyen musiikin sovittajalle ja soittajalle.

Vaccain laulukoulu
Sibelius-Akatemia on tuonut verkkoon Nicola Vaccain lauluoppaan Metodo pratico. 1830-luvulla julkaistu opas on yhä suosittu klassisen laulun opiskelun apuväline. Verkkoversiossa on laulujen nuotit ja soivat esitykset eri äänialoissa. Niiden avaamiseksi tietokoneessa tulee olla asennettuna Flash Player.

IMSLP / Petrucci
Wiki-pohjalle koottu laaja kokoelma tekijänoikeudellisesti vapaita taidemusiikin nuotteja. Nuotit on skannattu alkuperäisistä painetuista julkaisuista. Mukana on myös uudempia Creative Commons -lisensoituja nuotteja. Sivusto noudattaa Kanadan tekijänoikeuslakeja, joten kaikki sen nuotit eivät vielä ole vapaita EU:n alueella.

CPDL - vanhaa kuoromusiikkia
Choral Public Domain Library on vapaiden kuorosävellysten metasivusto. Scores-osiosta löytyy yli 8.400 kuorosävellyksen nuotit. Palvelu on toteutettu hajautetusti wiki-muodossa. Osa nuoteista avautuu suoraan pdf-tietueina, osa täytyy ensin ladata zip-muodossa. 

Virret
Suomen ev.lut. kirkon virsikirjan virret. Erilaisia selausmahdollisuuksia. Sanat ja melodianuotti, osassa myös sointumerkit.

OUTI-verkkokirjasto

// ]]>