In English | Tekstin koko A- A+

Pohjoista kirjallisuutta

Oulun kaupunginkirjaston suosittu Pohjoista kirjallisuutta -sarja jatkuu keväällä 2017 - tällä kertaa kiertäen aluekirjastoissa.

Pohjoista kirjallisuutta - kevään esiintyjät

ma 13.2. klo 18 Kiimingin kirjastossa
kirjailija Kari Kovalainen
Luontokokemuksista erätarinoiksi 

ma 20.3. klo 18 Haukiputaan kirjastossa
kirjailija-käsikirjoittaja Inga Röning 
Mustaa huumoria kuolemanvakavista aiheista

ma 24.4. klo 18 Oulunsalon kirjastossa
aate- ja oppihistorian professori Petteri Pietikäinen
Hulluuden historiaa 1900-luvun Suomessa ja Oulussa 

Tilaisuuksiin on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Kari Kovalainen on ylikiiminkiläinen kirjailija, joka on julkaissut kolme novellikokoelmaa ja romaanin. Vuonna 2014 ilmestynyt Armoton taivas on sydämeenkäyvä romaani väkivallasta ja vapaudesta. Kovalainen on opiskellut psykologiaa, filosofiaa ja luovaa kirjoittamista. Luonnonkuvauksesta ja kielestä kiitelty kirjailija viihtyy parhaiten pitkillä vaelluksilla Lapin ja Norjan erämaissa. 

Inga Röning on Ouluun kotiutunut kirjailija ja käsikirjoittaja. Käsikirjoituksia hän on tehnyt mm. Ylelle. Blogissaan Röning kertoo rakastavansa vauhtia kasvoilla, kirjoittamista ja lukemista. Kirjailijan esikoisromaani Hippiäinen ilmestyi elokuussa 2015. Mustan huumorin sävyttämä teos sai viime vuonna jatkoa sen itsenäisen jatko-osan, Unisammakon, myötä.

Petteri Pietikäinen on historian tutkija ja Oulun yliopiston aate- ja oppihistorian professori. Pietikäinen on tutkinut 1800- ja 1900-lukujen aatehistoriaa ja erikoistunut psykologian, psykiatrian ja lääketieteen historiaan sekä evoluutiotutkimuksen, darwinismin ja utopia-ajattelun historiaan. Pietikäisen teos Hulluuden historia ilmestyi vuonna 2013 ja se julkaistiin englanniksi nimellä Madness: A History vuonna 2015.

// ]]>