Pohjoista kirjallisuutta


Oulun kaupunginkirjaston suositun Pohjoista kirjallisuutta -sarjan vieraina keväällä 2018 on kirjailija-rockmuusikoita. Vierailut järjestetään yhteistyössä Oulun kirjailijaseuran kanssa.

Tilaisuudet ovat keskiviikkoiltoina klo 18 pääkirjaston Pakkalan salissa.

31.1. Jarno Mällinen
Jarno Mällinen (s. 1965) on oululaisen Radiopuhelimet-yhtyeen kitaristi, säveltäjä ja toinen pääsanoittaja. Viime keväänä ilmestynyt Kotirintama on hänen kolmas romaaninsa. Sotavuoteen 1941 sijoittuva romaani kertoo isän ja pojan uudesta elämästä syrjäseudulla.

28.2. Tommi Liimatta - peruuntui
Tommi Liimatta (s. 1976) on kirjoittanut seitsemän romaania ja toimittanut yhdeksän kirjaa. Lisäksi hän on julkaissut viisi sarjakuvaalbumia ja kaksi runokokoelmaa. Liimatan tuorein romaani Autarktis on kuvaus omavaraisesta pohjoisesta.

21.3. Läjä Äijälä
Torniolainen Veli-Matti "Läjä" Äijälä on tullut tutuksi muun muassa Terveet Kädet -yhtyeen perustajajäsenenä ja underground-sarjakuvistaan. Tämä punkin pioneeri ja alakulttuurin ikiliikkuja täyttää tänä vuonna 60 vuotta.

25.4. Jukka Takalo
Haukiputaalainen laulaja-lauluntekijä Jukka Takalo (s. 1967) on kirjoittanut muusikonuransa ohella yhdessä toimittaja Pasi Kostiaisen kanssa  musiikkiaiheisen teoksen Sinä olet tähti – matkaopas poptähteyteen (2004) sekä Jokainen on vähän homo -laulukirjan (2014). Keväällä 2018 Takalolta ilmestyy fiktiivinen teos Kuoleman nimi on Saab 96.

 

  

kuvat: Toni Härkönen, Kirjasampo, Wikimedia Commons, Janne-Pekka Manninen

 

Facebook Instagram Twitter YouTube

Pohjoista kirjallisuutta
– pohjoissuomalaista kirjallisuutta ja sen historiaa

Pohjoista musiikkia 
– Oulun seudun rockin, jazzin ja viihdemusiikin lähihistoriaa

KirjastoVirma
– Pohjoispohjalaista paikallishistoriaa, kulttuuria ja perinnetietoutta