Pohjoista kirjallisuutta


Oulun kaupunginkirjaston suositun Pohjoista kirjallisuutta -sarjan teemana syksyllä 2018 on Tapahtumapaikkana pohjoinen. Vierailut järjestetään yhteistyössä Oulun kirjailijaseuran kanssa.

ke 5.9. kl 18, Pakkalan sali
Pauliina Rauhala: Synninkantajat
Synninkantajat on vahvasti kaunokirjallinen ja psykologisesti uskottava kuvaus sisäänpäin kääntyneen uskonnollisen yhteisön elämästä 1970-luvun lopulla. Romaanin tapahtumapaikkana on jokivarren kylä Pohjois-Pohjanmaalla.

ke 3.10. klo 18, Tapahtumatila Laituri
Katja Törmänen: Karhun morsian
Karhun morsian on tiivistunnelmainen fantasiaromaani Surmankylän Aslaugista ja Suolakarin Freydisistä. Toisilleen tuntemattomat naiset kulkevat kohti sukupolvia vanhaa kohtaloa, joka ratkaisee paitsi heidän myös kylien tulevaisuuden. Suomalaisesta ja skandinaavisesta mytologiasta ammentava romaani pureutuu sukupuolisen vallan kysymyksiin.

ke 31.10. klo 18, Tapahtumatila Laituri
Kati Hiekkapelto: Hiillos

Hailuotolainen Kati Hiekkapelto kertoo Anna Fekete -dekkarisarjastaan, joka pureutuu monikulttuurisuuden ja maahanmuuton polttaviin kysymyksiin. Hiekkapelto on työskennellyt maahanmuuttajien opettajana ja asunut Serbian unkarilaisalueilla. Sarjan seuraava osa Hiillos julkaistaan vuonna 2019.

ke 12.12. klo 18, Tapahtumatila Laituri
Antti Leikas: Tonttu: matka pimeyteen

Tonttu vie lukijansa perimmäisten kysymysten äärelle – ja takuuvarmasti ennen kokemattoman jännitysnäytelmän pyörteisiin. Mitä ovat sielut, mistä universumi rakentuu ja kuinka tehokkaasti tonttu-Koposen maksa polttaa alkoholia? Hyppää kyytiin niin saat tietää. Tämä on matka pimeyteen.

 

 

 

kuvat: Gummerus, Vesa Ranta, Otava, Siltala Kustannus

 

Facebook Instagram Oulun kaupunginkirjasto Instagram Vinkkaamo Twitter YouTube

Pohjoista kirjallisuutta
– pohjoissuomalaista kirjallisuutta ja sen historiaa

Pohjoista musiikkia 
– Oulun seudun rockin, jazzin ja viihdemusiikin lähihistoriaa

KirjastoVirma
– Pohjoispohjalaista paikallishistoriaa, kulttuuria ja perinnetietoutta