Selkis-hylly

Selkis-hyllyihin on valikoitu selkokirjoja ja helppolukuisia kirjoja lapsille, nuorille ja nuorille aikuisille. Selkis-hyllyissä voi olla myös koskettelukirjoja, äänikirjoja, pistekirjoja sekä Selkis-kasseja. Laajin Selkis-hylly on Pekurin kirjaston lasten- ja nuortenosastolla. Selkis-hyllyjä on myös lähikirjastoissa.

Selkis-kokoelmaa voi käyttää kuka tahansa, mutta erityisen hyvin se sopii lapsille ja nuorille, joilla on esimerkiksi lukivaikeuksia. Kokoelma sopii myös kielenkehityksen tai kielenopiskelun tueksi.

 

Selkis-kassit

Selkis-kasseissa on kuvakirjoja, pehmoleluja ja pelejä tutuista satuhahmoista, kuten Muumeista, Peppi Pitkätossusta ja Myyrästä. Kassit sopivat erityisesti lapsille. Kasseja voi varata.

Selkis-kassit verkkokirjastossa.

 

Kirjallisuusdiplomit

S2-diplomit on tarkoitettu suomea toisena kielenä opiskeleville. S2-diplomeille on omat suoritusohjeet, diplomivihkot ja kirjalistat alakoululle ja yläkoululle.
Lisätietoa S2-diplomista.

Selkis-kirjallisuusdiplomit on tarkoitettu oppilaille, joilla on lukivaikeuksia tai kielihäiriöitä.  Selkis-diplomeille on omat suoritusohjeet, diplomivihkot ja kirjalistat alakoululle ja yläkoululle.
Lisätietoa Selkis-diplomista.

Tietoa kouluyhteistyöstä Kirjastoreitin sivuilla Selkokirjat, Selkis ja Celia.

 

Celia-kirjaston Selkis-pöllö

 

Celian äänikirjat

Jos tavallisen kirjan lukeminen on sinulle vaikeaa esimerkiksi lukivaikeuden tai vamman vuoksi, voit liittyä Saavutettavuuskirjasto Celian äänikirjapalvelun käyttäjäksi. Palvelu on ilmainen ja siihen voi liittyä kirjastossa. Lue lisää äänikirjapalvelusta ja siihen liittymisestä.

Linkkinurkka lapsille

Vinkkejä kotiin ja kouluun