Kirjastot on suljettu 13.5. saakka valtioneuvoston määräyksellä.

Lainojen eräpäivät ja varausten viimeiset noutopäivät siirretään poikkeusajan yli. Myöhästymis- ja palautuskehotusmaksuja ei synny kiinniolon aikana.

Kirjastossa tapahtuu

< Takaisin

Laulujoutsenen siivin. Kirjailija Yrjö Kokon jalanjäljillä.

Aika: ma 7.10.2019 18:00 - 19:00
Paikka: Pääkirjasto, tapahtumatila Laituri (1. krs), Kaarlenväylä 3, Oulu

Yrjö Kokko oli saanut vuonna 1944 ilmestyneestä ”Pessistä ja Illusiasta” valtion kirjallisuuspalkinnon. ”Pessin ja Illusian” ohella Kokko tunnetaan parhaiten laulujoutsenen pelastamisesta. Toimiessaan vuodesta 1945 alkaen Länsi-Lapin kuntien eläinlääkärinä, Kokko löysi viiden vuoden etsinnän jälkeen laulujoutsenen pesän. Sukupuuton partaalla sodan jälkeen olleen laulujoutsenen tila sai huomiota Kokon kirjojen ”Laulujoutsen” ja ”Ne tulevat takaisin” kautta. Työssään hän tutustui luontevasti EnontekIön saamelaisiin, joita hän kuvaa 1947 kirjassaan ”Neljän tuulen tie”. Vuonna 1949 Kokko jätti eläinlääkärin työn ja ryhtyi täysipäiväiseksi kirjailijaksi. Enontekiön Ounasjärven niemeen hän rakensi 1952 Ungeloksi nimetyn torpan, jossa hän vietti paljon aikaa. Kokko kuoli vuonna 1977 ja hänet on haudattu vaimonsa kotipaikan Lempäälän hautausmaahan.

Esitelmässään Ilkka Vaura kertoo Yrjö Kokon elämäntarinan ja kuvaa miten hän on kulkenut Kokon jalanjäljillä Enontekiöllä vuodesta 1953 alkaen. Ilkka Vauralla on mökki Enontekiön Ketomellassa. Hän on vuonna 1988 perustetun Yrjö Kokko -seuran hallituksen jäsen sekä Enontekiön kunnan perustaman Enontekiön neuvottelukunnan jäsen. Hän on osallistunut vuonna 2017 ilmestyneen kirjan ”Revontulten maa – Enontekiö” toimitustyöhön ja kirjoittamiseen, josta hän on saanut Enontekiön kunnan kulttuuripalkinnon.

Tilaisuus on avoin kaikille, tervetuloa!

 

 

Jakolinkki

Facebook Instagram Oulun kaupunginkirjasto Instagram Vinkkaamo Instagram Kirjastogram Twitter YouTube

Ohje sähköisten tiedotteiden toimittamisesta kirjastoihin

Näytön kuvasuhde 16:9, vaaka (esim. 1920x1080px).

Näytöt tukevat yleisimpiä kuva- ja videotiedostomuotoja.

Videotiedoston pituus tulee olla mielellään alle 20 sekuntia ja koko alle 500MB.

Lähetä tiedostosi tai linkki tiedostoon osoitteeseen lehtisali.kirjasto@ouka.fi, otsikoi selkeästi.

Kulttuuriaiheiset tiedotteet ovat etusijalla.

Sähköisiä infonäyttöjä on seuraavissa kirjastoissa: pääkirjasto (2 kpl), Haukipudas, Jääli, Kaakkuri, Kaijonharju, Karjasilta, Kastelli, Kaukovainio, Kiiminki, Maikkula, Myllyoja, Oulunsalo, Rajakylä ja Ritaharju.

Kirjaston logo

Oulun kaupunginkirjaston logo

Lataa logo jpg-muodossa

Lataa logo pdf-muodossa

Lataa valkoinen logo png-muodossa