Tilat, laitteet ja välineet

 

Verkossa varattavat tilat

Kirjastoissa on kokous-, ryhmätyö-, näyttely- ja tapahtumatiloja sekä tutkijanhuoneita, joita voi varata helposti Varaamosta kirjautumalla omalla kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla. Aikoja voi varata myös kirjastoista.

Verkon kautta varattavia tiloja on pääkirjastossa sekä useissa lähikirjastoissa. Tilat, niiden käyttöehdot ja varauskalenterit löytyvät Varaamosta.

Kirjaston tiloja tai tilanosia voi varata ilmaiseksi myös omatoimiaikana esimerkiksi yhdistyksien tai asiakkaiden oman toiminnan järjestämiseen. Järjestettävän toiminnan täytyy olla maksutonta ja kirjaston arvojen mukaista. Käyttäjä sitoutuu noudattamaan varattavien tilojen käyttösääntöjä.

Omatoimiajalla varattavien tilojen varaus ja käyttösäännöt (pdf)
Rules for the use of premises at self-service libraries (pdf)
 

Vuokrattavat tilat

Pääkirjaston kokoustiloja ja Pakkalan salia voi vuokrata. Tee alustava varaus puhelimitse tai sähköpostitse. Varaus vahvistetaan tilojenvarauslomakkeella. Tilat vuokrataan varausjärjestyksessä. Lisätietoa kokoustiloista varaushakemuksessa.
Tiedustelut: Kati Säkkinen, p. 044 703 6992.

Pääkirjaston tilojen varaushakemus (word)

Digiverstas

 

Pääkirjaston lehtisalin yhteydestä löytyy Digiverstas, jossa asiakkaat pääsevät tutustumaan uuteen teknologiaan ja digitaaliseen pienvalmistamiseen kirjaston digitalkkareiden opastuksella.

Digiverstaan työpisteissä voit toteuttaa itseäsi erilaisilla laitteilla. Voit esimerkiksi luoda mediatyöasemalla digitaalisen kuvan, jonka saat painettua t-paitaasi vinyylileikkurin ja lämpöprässin avulla. Laitteet ovat varattavissa Oulun kaupungin tilavarauspalvelu VaraamossaMateriaalimaksut on listattu kirjaston verkkosivuille. Käytössä sinua opastavat digitalkkarit. 
Ensimmäisen käyttökerran yhteyteen tulee varata aika myös Digitalkkarille opastusta varten.

Käytä kirjastossa


Osan laitteista voi varata käyttöönsä Varaamon kautta kirjautumalla omalla kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla tai paikan päällä kirjastossa.

Kaikissa Oulun kirjastoissa on tulostusmahdollisuus Hiukkavaaran kirjastoa lukuun ottamatta.

Kopiokone on käytettävissä pääkirjaston lehtisalissa. Kopiot maksetaan kopiokoneen kolikkoautomaatilla tai Waltti-kortille ladattavalla kopiosaldolla. Saldoa voi ladata Waltti-kortille 10 ja 50 kappaleen erissä lehtisalin asiakaspalvelussa. Voit käyttää olemassaolevaa Waltti-korttiasi tai ostaa kortin lehtisalista. Kirjastosta hankitun Waltti-kortin voi liittää Oulu10-palvelupisteillä Oulun Joukkoliikenteen järjestelmään ja muihin palveluihin. Pääkirjaston lehtisalissa Waltti-kortille voi ladata vain kopiosaldoa. Kopiosaldoa ei voi ladata muissa kirjaston tai Oulu10:n palvelupisteissä. Vanhoja kopiokortteja, joilla on vielä saldoa, voi käyttää kopiointiin toistaiseksi.

Tulostamiseen, kopiointiin ja skannaamiseen tarkoitettu monitoimilaite löytyy Haukiputaan, Jäälin, Kaakkurin, Kaijonharjun, Karjasillan, Kastellin, Kaukovainion, Kiimingin, Maikkulan, Myllyojan, Oulunsalon, Pateniemen, Puolivälinkankaan, Rajakylän, Ritaharjun, Tuiran ja Ylikiimingin kirjastoista. Monitoimilaitteilla voi lähettää skannatut tiedostot sähköpostiin tai laitteeseen kiinnitetylle muistitikulle. Muistitikulta voi myös tulostaa. Tulosteet ja kopiot maksetaan näissä kirjastoissa kirjaston asiakaspalveluun tai verkkokirjastossa, jos kirjastossa ei ole kassaa. Tulostaminen ja kopiointi ei ole mahdollista omatoimiaikana. Pääkirjaston monitoimilaitetta lehtisalissa voi käyttää vain kopiointiin ja skannaamiseen. Tulostaminen onnistuu pääkirjastossa asiakastietokoneilta.

VaraamoAsiakastietokoneet tulostusmahdollisuudella, skanneri, digitointilaitteet ja mikrofilmien lukulaitteet ja -skannerit on lueteltu Varaamossa.

Tulosteet lunastetaan kirjaston asiakaspalvelusta. Henkilökunta näkee tulosteet. Henkilökunnalla on vaitiolovelvollisuus.

Tulostamista ja kopioimista varten on valkoista A4- ja A3-kokoista kopiopaperia (80g/m²). Tulostaminen ja kopioiminen asiakkaan omille papereille, tarroille tai kalvoille ei ole mahdollista.

Tulosteiden ja kopioiden hinnat ovat Lainaaminen ja maksut -sivulla

Tabletteja voi lainata pääkirjaston lehtisalista ja tietopalvelusta sekä Haukiputaan ja Oulunsalon kirjastosta kirjastokortilla ja PIN-koodilla. Tabletteja voi käyttää kirjastossa ja niiden käyttöaika on 2 tuntia.
 

Äänitteiden kuuntelua ja kuvatallenteiden katselua varten

CD-soittimet Kaijonharjun, Kiimingin, ja Yli-Iin kirjastoissa.


Muita laitteita ja pelejä

VaraamoPelikonsoli Kastellin, Oulunsalon ja Rajakylän kirjastoissa.

Lautapelejä on pelattavana useassa kirjastossa.

Lukupyörää voi polkea Kastellin kirjastossa.

VaraamoOmpelukonetta ja saumuria on mahdollista käyttää Kaijonharjun kirjastossa.

Lainaa kotiin


Soittimia, liikuntavälineitä ja muita esineitä ei voi varata eikä lainoja uusia. Konsolipelejä ja lautapelejä pystyy varaamaan ja uusimaan verkkokirjastossa.

Laina-aika on kaksi viikkoa ja myöhästymismaksu 0,40 €/päivä.


Soittimia

Ukulelecajon, viisikielinen kantele, akustinen kitara, akustinen basso, tamburiinirytmikassi, banjo ja mandoliini lainattavissa Karjasillan kirjastosta.


Pelejä ja liikuntavälineitä

Konsolipelejä Nintendo Switch-, Xbox One- ja Playstation-pelikonsoleille. Asiakkaalla voi olla kerrallaan lainassa korkeintaan kaksi aikuisille ja kaksi lapsille suunnattua konsolipeliä. 

Lainattavia lautapelejä. Myös lautapelejä voi varata verkkokirjastossa noudettavaksi omasta lähikirjastosta.

Krokettisettejä on lainattavissa Kaijonharjun, Karjasillan, Kaukovainion, Maikkulan, Myllyojan ja Rajakylän kirjastoissa.

Frisbeegolfkiekkosettejä voi lainata Haukiputaan, Kastellin, Kaukovainion, Kellon, Kiimingin ja Oulunsalon kirjastoissa. Frisbeegolfkenttiä löytyy Hiirosesta, Honkimaalta, Kuusisaaresta, Meri-Toppilasta, Peuhusta, Pikkaralasta, Torpanmäeltä ja Virpiniemestä.

Kävelysauvoja, tasapainolauta, kahvakuulia ja lumikenkiä Haukiputaan, Kastellin, Kaukovainion, Kiimingin, Oulunsalon, Ritaharjun, Yli-Iin ja Ylikiimingin kirjastossa sekä liikuntavälinekasseja edellisissä ja Maikkulan kirjastossa.

Lisäksi myös tarjolla temppukasseja, jotka ovat Suomen voimisteluliiton lahjoittamia ja sisältävät kangaskassissa 5 hyppynarua ja opasvihkosia niiden käyttöön.

Kaikki liikunta- ja pelivälineet samassa hakutuloksessa tästä linkistä.