Tilat, laitteet ja välineet

 

Verkossa varattavat tilat

Kirjastoissa on kokous-, ryhmätyö-, näyttely- ja tapahtumatiloja sekä tutkijanhuoneita, joita voi varata helposti Varaamosta kirjautumalla omalla kirjastokortin numerolla ja salanumerolla. Aikoja voi varata myös kirjastoista.

Verkon kautta varattavia tiloja on pääkirjastossa sekä useissa lähikirjastoissa. Tilat, niiden käyttöehdot ja varauskalenterit löytyvät Varaamosta.
 

Vuokrattavat tilat

Pääkirjaston kokoustiloja ja Pakkalan salia voi vuokrata. Tee alustava varaus puhelimitse tai sähköpostitse. Varaus vahvistetaan tilojenvarauslomakkeella. Tilat vuokrataan varausjärjestyksessä. Lisätietoa kokoustiloista varaushakemuksessa.
Tiedustelut: Sirpa Mahlakaarto, p. 044 703 7315.

Pääkirjaston tilojen varaushakemus (word)

Pääkirjaston näyttelytilaan ja ala-aulan vitriineihin valitaan näyttelyt hakemusten perusteella kahdesti vuodessa. Näyttelytilojen hakuajat ovat kevätkauden näyttelyille 30.9. mennessä, syyskauden näyttelyille 31.3. mennessä.
Tiedustelut: nayttelyt.kirjasto(a)ouka.fi, 050 342 0122

Pääkirjaston näyttelytilojen varaushakemus (word)

Digiverstas

 

Pääkirjaston lehtisalin yhteydestä löytyy Digiverstas, jossa asiakkaat pääsevät tutustumaan uuteen teknologiaan ja digitaaliseen pienvalmistamiseen kirjaston digitalkkareiden opastuksella.

Digiverstaan työpisteissä voit toteuttaa itseäsi erilaisilla laitteilla. Voit esimerkiksi luoda mediatyöasemalla digitaalisen kuvan, jonka saat painettua t-paitaasi vinyylileikkurin ja lämpöprässin avulla. Laitteet ovat varattavissa Oulun kaupungin tilavarauspalvelu VaraamossaMateriaalimaksut on listattu kirjaston verkkosivuille. Käytössä sinua opastavat digitalkkarit. 
Ensimmäisen käyttökerran yhteyteen tulee varata aika myös Digitalkkarille opastusta varten.

Käytä kirjastossa


Osan laitteista voi varata käyttöönsä Varaamon kautta kirjautumalla omalla kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla tai paikan päällä kirjastossa.

Kopiokone on käytettävissä pääkirjastossa lehtisalissa ja musiikkiosastolla sekä Kastellin, Kaukovainion, Koskelan, Maikkulan, Puolivälinkankaan, Ritaharjun ja Tuiran kirjastoissa. Kaikissa näissä kirjastoissa kopiot maksetaan kopiokoneen kolikkoautomaatilla. Pääkirjaston lehtisalissa kopiot voi maksaa Waltti-kortille ladattavalla kopiosaldolla. Saldoa voi ladata kortille 10 ja 50 kappaleen erissä lehtisalin asiakaspalvelussa. Voit käyttää olemassaolevaa Waltti-korttiasi tai ostaa kortin lehtisalista. Kirjastosta hankitun Waltti-kortin voi liittää Oulu10-palvelupisteillä Oulun Joukkoliikenteen järjestelmään ja muihin palveluihin. Pääkirjaston lehtisalissa Waltti-kortille voi ladata vain kopiosaldoa. Kopiosaldoa ei voi ladata muissa kirjaston tai Oulu10:n palvelupisteissä. Kopiot voi maksaa myös kolikkorahastimella. Vanhoja kopiokortteja, joilla on vielä saldoa, voi käyttää kopiointiin toistaiseksi.

Tulostamiseen ja kopiointiin tarkoitettu monitoimilaite löytyy Haukiputaan, Jäälin, Kaakkurin, Kaijonharjun, Karjasillan, Kiimingin, Myllyojan, Oulunsalon ja Rajakylän kirjastoista. Monitoimilaitteilla voi lähettää skannatut tiedostot sähköpostiin tai laitteeseen kiinnitetylle muistitikulle. Muistitikulta voi myös tulostaa. Tulosteet ja kopiot maksetaan näissä kirjastoissa kirjaston asiakaspalveluun. Tulostaminen ja kopiointi ei ole mahdollista omatoimiaikana.

VaraamoAsiakastietokoneet tulostusmahdollisuudella, skannerit, digitointilaitteet ja mikrofilmien lukulaitteet ja -skannerit on lueteltu Varaamossa.

Tulosteet lunastetaan kirjaston asiakaspalvelusta. Henkilökunta näkee tulosteet. Henkilökunnalla on vaitiolovelvollisuus.

Tulostamista ja kopioimista varten on valkoista A4- ja A3-kokoista kopiopaperia (80g/m²). Tulostaminen ja kopioiminen asiakkaan omille papereille, tarroille tai kalvoille ei ole mahdollista.

Tabletteja voi lainata pääkirjaston lehtisalista ja tietopalvelusta sekä Oulunsalon kirjastosta kirjastokortin numerolla ja salanumerolla. Tabletteja voi käyttää kirjastossa ja niiden käyttöaika on 2 tuntia.
 

Äänitteiden kuuntelua ja kuvatallenteiden katselua varten

CD-soittimet pääkirjaston musiikkiosastolla ja lasten ja nuorten osastolla sekä Jäälin, Kaijonharjun, Kiimingin, Koskelan, Oulunsalon ja Yli-Iin kirjastoissa.

VaraamoBlu-Ray-soitin pääkirjaston musiikkiosaston studiossa. 

DVD-soitin Kiimingin kirjastossa.

Kasettisoittimet pääkirjaston lasten ja nuorten osastolla ja musiikkiosastolla sekäKiimingin ja Koskelan kirjastoissa.

VaraamoLevysoitin pääkirjaston musiikkiosaston studiossa.

VaraamoVHS-videokasettisoitin pääkirjaston musiikkiosaston studiossa.


Musisointiin

VaraamoDigitaalipiano pääkirjaston musiikkiosaston studiossa. Soitin on tarkoitettu pianonsoiton harjoitteluun - ei opetustoimintaan.

Kitara. Musiikkiosaston studioon voi varauksen ajaksi lainata akustisen, nylonkielisen kitaran. 


Muita laitteita ja pelejä

VaraamoPelikonsoli pääkirjaston musiikkiosaston studiossa sekä Kastellin, Oulunsalon ja Rajakylän kirjastoissa.

Lautapelejä on pelattavana useassa kirjastossa.

Lukupyörää voi polkea Kastellin, Kiimingin, Oulunsalon ja Ritaharjun kirjastoissa.

VaraamoOmpelukonetta ja saumuria on mahdollista käyttää Kaijonharjun kirjastossa.

Lainaa kotiin


Soittimia, liikuntavälineitä ja muita esineitä ei voi varata eikä lainoja uusia. Niiden laina-aika on kaksi viikkoa ja myöhästymismaksu 0,40€/päivä.


Soittimia

Ukulele, cajon, viisikielinen kantele, akustinen kitara, akustinen basso, tamburiini ja rytmikassi lainattavissa pääkirjaston musiikkiosastolta.


Pelejä ja liikuntavälineitä

Konsolipelejä PlayStation 2-, PlayStation 3-, PlayStation 4-, Nintendo Wii-, Nintendo Wii U- ja Xbox 360 -pelikonsoleille. Asiakkaalla olla yhdellä kertaa lainassa kaksi konsolipeliä. 

Lautapelejä lainattavissa pääkirjaston lainausosastolla.

Petankki-settejä, Mölkky-pelejä ja pöytätennissettejä pääkirjaston musiikkiosastolla. Pöytätennistä voi pelata muun muassa Mannerheimin puistossa Heinäpäässä.

Frisbeegolfkiekkosettejä voi lainata pääkirjaston musiikkiosaston lisäksi Haukiputaan, Kastellin, Kaukovainion, Kellon, Kiimingin, Koskelan ja Oulunsalon kirjastoissa. Frisbeegolfkenttiä löytyy Hiirosesta, Honkimaalta, Kuusisaaresta, Meri-Toppilasta, Peuhusta, Pikkaralasta, Torpanmäeltä ja Virpiniemestä.

Kävelysauvoja, tasapainolauta, kahvakuulia ja lumikenkiä Haukiputaan, Kastellin, Kaukovainion, Kiimingin, Oulunsalon, Ritaharjun, Yli-Iin ja Ylikiimingin kirjastossa sekä liikuntavälinekasseja edellisissä ja Maikkulan kirjastossa.

Lisäksi myös tarjolla temppukasseja, jotka ovat Suomen voimisteluliiton lahjoittamia ja sisältävät kangaskassissa 5 hyppynarua ja opasvihkosia niiden käyttöön.