Tilat, laitteet ja välineet

 

Verkossa varattavat tilat

Kirjastoissa on kokous-, ryhmätyö-, näyttely- ja tapahtumatiloja sekä tutkijanhuoneita, joita voi varata helposti Varaamosta kirjautumalla omalla kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla. Aikoja voi varata myös kirjastoista.

Verkon kautta varattavia tiloja on useissa lähikirjastoissa. Tilat, niiden käyttöehdot ja varauskalenterit löytyvät Varaamosta.

Kirjaston tiloja tai tilanosia voi varata ilmaiseksi myös omatoimiaikana esimerkiksi yhdistyksien tai asiakkaiden oman toiminnan järjestämiseen. Järjestettävän toiminnan täytyy olla maksutonta ja kirjaston arvojen mukaista. Käyttäjä sitoutuu noudattamaan varattavien tilojen käyttösääntöjä.

Omatoimiajalla varattavien tilojen varaus ja käyttösäännöt (pdf)
Rules for the use of premises at self-service libraries (pdf)
 

Vuokrattavat tilat

Pääkirjasto on suljettu 12.9.2022 alkaen peruskorjauksen vuoksi.

Digiverstas

 

Pekurin kirjastosta löytyy Digiverstas, jossa asiakkaat pääsevät tutustumaan uuteen teknologiaan ja digitaaliseen pienvalmistamiseen kirjaston digitalkkareiden opastuksella.

Digiverstaan työpisteissä voit toteuttaa itseäsi erilaisilla laitteilla. Voit esimerkiksi luoda mediatyöasemalla digitaalisen kuvan, jonka saat painettua t-paitaasi vinyylileikkurin ja lämpöprässin avulla. Laitteet ovat varattavissa Oulun kaupungin tilavarauspalvelu VaraamossaMateriaalimaksut on listattu kirjaston verkkosivuille. Käytössä sinua opastavat digitalkkarit. 
Ensimmäisen käyttökerran yhteyteen tulee varata aika myös Digitalkkarille opastusta varten.

Käytä kirjastossa


Osan laitteista voi varata käyttöönsä Varaamon kautta kirjautumalla omalla kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla tai paikan päällä kirjastossa.

Kaikissa Oulun kirjastoissa on tulostusmahdollisuus Hiukkavaaran kirjastoa lukuun ottamatta.

Kopiokone on käytettävissä Pekurin kirjastossa. Kopiot maksetaan kopiokoneen kolikkoautomaatilla tai Waltti-kortille ladattavalla kopiosaldolla. Saldoa voi ladata Waltti-kortille 10 ja 50 kappaleen erissä Pekurin kirjaston asiakaspalvelussa. Voit käyttää olemassaolevaa Waltti-korttiasi tai ostaa kortin Pekurin kirjastosta. Kirjastosta hankitun Waltti-kortin voi liittää Oulu10-palvelupisteillä Oulun Joukkoliikenteen järjestelmään ja muihin palveluihin. Pekurin kirjastossa Waltti-kortille voi ladata vain kopiosaldoa. Kopiosaldoa ei voi ladata muissa kirjaston tai Oulu10:n palvelupisteissä. Vanhoja pahvisia kopiokortteja ei voi enää käyttää.

Tulostamiseen, kopiointiin ja skannaamiseen tarkoitettu monitoimilaite löytyy Haukiputaan, Jäälin, Kaakkurin, Kaijonharjun, Karjasillan, Kastellin, Kaukovainion, Kiimingin, Koskelan, Maikkulan, Myllyojan, Oulunsalon, Pateniemen, Puolivälinkankaan, Rajakylän, Ritaharjun, Tuiran, Yli-Iin ja Ylikiimingin kirjastoista. Monitoimilaitteilla voi lähettää skannatut tiedostot sähköpostiin tai laitteeseen kiinnitetylle muistitikulle. Muistitikulta voi myös tulostaa. Tulosteet ja kopiot maksetaan näissä kirjastoissa kirjaston asiakaspalveluun. Jos kirjastossa ei ole kassaa, tuloste- ja kopiomaksut lisätään asiakastilille, kirjastokortti tulee olla mukana. Tulostaminen ja kopiointi ei ole mahdollista omatoimiaikana. Pekurin kirjaston monitoimilaitetta voi käyttää vain kopiointiin ja skannaamiseen. Tulostaminen onnistuu Pekurin kirjastossa asiakastietokoneilta.

VaraamoAsiakastietokoneet tulostusmahdollisuudella, skanneri ja digitointilaitteet on lueteltu Varaamossa.

Tulosteet lunastetaan kirjaston asiakaspalvelusta. Henkilökunta näkee tulosteet. Henkilökunnalla on vaitiolovelvollisuus.

Tulostamista ja kopioimista varten on valkoista A4- ja A3-kokoista kopiopaperia (80g/m²). Tulostaminen ja kopioiminen asiakkaan omille papereille, tarroille tai kalvoille ei ole mahdollista.

Tulosteiden ja kopioiden hinnat ovat Lainaaminen ja maksut -sivulla

Paperisilppuri on käytettävissä Pekurin kirjastossa aukioloaikojen mukaisesti ilman ajanvarausta. Silppurin käyttö on maksutonta.

Tabletteja voi lainata Haukiputaan, Kiimingin, Oulunsalon ja Pekurin kirjastoista kirjastokortilla ja PIN-koodilla. Tabletteja voi käyttää kirjastossa ja niiden käyttöaika on 2 tuntia.

 

Mikrofilmit

VaraamoMikrofilmirullat saa käyttöön ottamalla yhteyttä sähköpostitse Yli-Iin kirjastoon (yli-ii.kirjasto@ouka.fi) tai varaamalla haluamansa mikrofilmit OUTI-verkkokirjastosta ja valitsemalla noutopaikaksi Pekurin kirjaston. Mikrofilmien lukulaite on käytettävissä Pekurin kirjastossa ja sen voi varata käyttöönsä Varaamosta tai kirjaston asiakaspalvelusta.

 

Muita laitteita ja pelejä

VaraamoPelikonsoli Kastellin, Oulunsalon ja Rajakylän kirjastoissa.

Lautapelejä on pelattavana useassa kirjastossa.

VaraamoOmpelukonetta on mahdollista käyttää Kaijonharjun kirjastossa.

VaraamoSähköpianoa voi soittaa Oulunsalon kirjaston parvella. Soittoa varten tarvittavat kuulokkeet saat kirjastosta tai voit ottaa omasi mukaan.

 

Lainaa kotiin


Soittimia, liikuntavälineitä ja muita esineitä ei voi varata eikä lainoja uusia. Ne tulee palauttaa samaan kirjastoon mistä ne on lainattu. Konsolipelejä ja lautapelejä pystyy varaamaan ja uusimaan verkkokirjastossa. 

Laina-aika on kaksi viikkoa ja myöhästymismaksu 0,40 €/päivä.


Soittimia

Ukulelecajon, viisikielinen kantele, akustinen kitara, akustinen basso, tamburiinirytmikassi, banjo ja mandoliini ovat lainattavissa Karjasillan kirjastosta.


Konsolipelejä ja lautapelejä

Konsolipelejä Nintendo Switch-, Xbox One- ja Playstation-pelikonsoleille. Asiakkaalla voi olla kerrallaan lainassa korkeintaan neljä aikuisille ja neljä lapsille suunnattua konsolipeliä. 

Lainattavia lautapelejä

Pelejä voi varata verkkokirjastossa noudettavaksi omasta lähikirjastosta.

 

Pelejä ja liikuntavälineitä

Krokettisettejä on lainattavissa Kaijonharjun, Karjasillan, Kaukovainion, Maikkulan, Myllyojan ja Rajakylän kirjastoissa.

Mölkky-pelin voi lainata Kaijonharjun, Kiimingin, Maikkulan ja Myllyojan kirjastoista.

Petankki-peli (pentanque) löytyy Kaijonharjun, Kiimingin, Maikkulan ja Myllyojan kirjastoista sekä kirjastoauto Kaunosta.

Frisbeegolfkiekkosettejä voi lainata Haukiputaan, Kastellin, Kaukovainion, Kellon, Kiimingin ja Oulunsalon kirjastoissa. Frisbeegolfkenttiä löytyy Hiirosesta, Honkimaalta, Kuusisaaresta, Meri-Toppilasta, Peuhusta, Pikkaralasta, Torpanmäeltä ja Virpiniemestä.

Katukoripalloja on lainattavissa Jäälin, Kaijonharjun, Kellon, Kiimingin, Maikkulan kirjastoissa.

Jalkapalloja voi lainata Jäälin, Kaijonharjun ja Maikkulan kirjastoista.

Rantalentopalloja on lainattavissa Jäälin, Haukiputaan, Kastellin, Kellon, Yli-Iin ja Ylikiimingin kirjastoissa.

Pöytätennissetin voi lainata Kaukovainion ja Pekurin kirjastoista.

Pesäpallosettejä on lainattavissa Haukiputaan, Kaijonharjun, Kastellin, Kaukovainion, Kiimingin, Myllyojan, Oulunsalon, Ritaharjun, Yli-Iin ja Ylikiimingin kirjastoissa.

Padelsetin voi lainata kirjastoauto Kaunosta.

Kävelysauvoja, tasapainolauta, kahvakuulia ja lumikenkiä Haukiputaan, Kastellin, Kaukovainion, Kiimingin, Oulunsalon, Ritaharjun, Yli-Iin ja Ylikiimingin kirjastossa sekä liikuntavälinekasseja edellä mainituissa ja Maikkulan kirjastossa.
Lisäksi tarjolla on myös temppukasseja, jotka ovat Suomen voimisteluliiton lahjoittamia ja sisältävät kangaskassissa 5 hyppynarua ja opasvihkosia niiden käyttöön.

Kaikki liikunta- ja pelivälineet OUTI-verkkokirjastossa

Oulun kaupungin liikuntavälinelainaamo on avattu kierrätyskeskus Likkeen.

Liikuntavälinelainaamo