OUTI-verkkokirjasto

e-aineistot

Varaamo

Virtuaalikirjasto

 

In English / Englanniksi

Virtuaalikirjasto on virtuaalisen todellisuuden sovellus, jota ovat kehittäneet yhteistyössä Oulun kaupunginkirjasto ja Oulun yliopiston Jokapaikan tietotekniikan tutkimuskeskus UBICOMP. Jokapaikan tietotekniikan tutkimuskeskus ja Oulun kaupunginkirjasto ovat kehittäneet keväästä 2016 alkaen Virtuaalikirjasto-sovellusta osana AIA-, AKAI- ja COMBAT-tutkimusprojekteja. Oulun kaupunginkirjasto tarjosi tukea ja tiloja sekä osallistui suunnitteluprosessiin, jonka avulla Oulun yliopisto kehitti konseptin ja vastasi sen teknisestä toteutuksesta. Sovellusta käytetään virtuaalilaseilla, joihin kuuluvat kuulokkeet ja käsiohjaimet. Virtuaalikirjastoon ei toistaiseksi pääse tutustumaan kirjastossa.

Virtuaalikirjastoon on mallinnettu Oulun pääkirjaston kaksi ensimmäistä kerrosta. Tietopalvelu-pisteen kautta voi olla yhteydessä OUTI-verkkokirjastoon ja virtuaaliympäristö näyttää reittiohjeet hyllypaikkaan. Aulassa on virtuaalinen taidenäyttely. Kirjaston hissi vie kolmeen fantasiamaailmaan, Satumetsään, Takkahuoneeseen ja Tulevaisuuteen. Fantasiamaailmoihin on piilotettu kirjavinkkejä esineisiin. Näitä koskettamalla voi lukea tai kuunnella niihin liittyviä kirjavinkkejä. Takkahuoneessa ja kirjastotilassa joitakin vuorovaikutteisia esineitä, kuten kirjoja joita voi liikutella huoneen sisällä paikasta toiseen. Saatat myös kohdata kirjastokissan. Takkahuoneen pöydällä on kirja, jonne voi luoda oman tarinan ja jättää sen halutessaan muiden käyttäjien luettavaksi.

Saat latauslinkin Virtuaalikirjasto-sovellukseen ottamalla yhteyttä Ritva Nikolaan (ritva.nikola(a)ouka.fi). Sovelluksen koko on noin 2G. Oulun kaupunginkirjasto ja Oulun Yliopisto eivät vastaa mistään sovelluksen lataamisesta ja käyttämisestä aiheutuvista ongelmista.

Tyttö käyttää Virtuaalikirjastoa

Facebook Instagram Oulun kaupunginkirjasto Instagram Vinkkaamo Instagram Kirjastogram Twitter YouTube
  • Virtuaalikirjasto ja kolme fantasiamaailmaa
  • Kehittäminen aloitettu 2016
  • Yhteistyössä Oulun Yliopiston kanssa
  • Laitteisto: Oculus Rift
  • Pelimoottori: Unreal Engine