OUTI-verkkokirjasto

e-aineistot

Varaamo

Kirjastojen välinen yhteistyö


OUTI-kirjastot

OUTI-kirjastoihin kuuluu 15 eri kaupungin- ja kunnankirjastoa, joilla on yhteinen aineistotietokanta ja lainaajarekisteri. OUTI-kirjastoihin kuuluu myös useita erikoiskirjastoja. OUTI-kirjastokortilla voi käyttää kaikkien OUTI-kirjastojen kokoelmia ja palveluita.


Maakuntakokoelma

Oulun pääkirjastossa olevaan maakuntakokoelmaan hankitaan Pohjois-Pohjanmaahan liittyvää aineistoa sekä paikallisten kirjailijoiden teoksia. Kokoelma on tarkoitettu kaikille, jotka tarvitsevat tietoa Pohjois-Pohjanmaan paikkakunnista, historiasta, luonnosta, kulttuurista tai vaikkapa alueella vaikuttaneista henkilöistä. Maakuntakokoelmassa on kauno- ja tietokirjallisuutta, lehtiä, karttoja, nuotteja, äänitteitä ja kuvatallenteita. Digi.kirjastot.fi-palvelusta löytyy digitoituna kirjaston vanhimpia Pohjois-Pohjanmaahan liittyviä teoksia. Pohjois-Pohjanmaata koskevaa tietoa löytyy myös kansallisesta ARTO-tietokannasta.

Maakuntakokoelman uusimmat kirjat ja nuotit ovat pääkirjaston kolmannen kerroksen maakuntakokoelmahuoneessa, vanhempi aineisto on kirjaston varastossa. Osaa kokoelmasta ei lainata kotiin, monista teoksista on kirjastossa kuitenkin myös lainattavia kappaleita.

Pohjois-Pohjanmaata koskevat tiedontarpeet: maakunta.kirjasto(at)ouka.fi


Kansallinen yhteistyö

Oulun kaupunginkirjaston tärkeitä yhteistyökumppaneita ovat Pohjois-Suomen yleiset ja tieteelliset kirjastot, kansallinen kirjastot.fi-palvelu, Suomen Kirjastoseura sekä kaikki suomalaiset yleiset kirjastot. Tärkeä yhteistyöelin on Yleisten kirjastojen neuvosto.

Pohjoista kirjallisuutta
– pohjoissuomalaista kirjallisuutta ja sen historiaa

Pohjoista musiikkia 
– Oulun seudun rockin, jazzin ja viihdemusiikin lähihistoriaa

KirjastoVirma
– Pohjoispohjalaista paikallishistoriaa, kulttuuria ja perinnetietoutta

Kirjasampo.fi – tietoja kirjoista ja kirjailijoista
Kirjastot.fi eKirjasto – kirjastojen e-kirjoja ja -aineistoja
Kysy kirjastonhoitajalta
– vastaus mihin tahansa kysymykseen