OUTI-verkkokirjasto

e-aineistot

Varaamo

Kirjastojen välinen yhteistyö


OUTI-kirjastot

OUTI-kirjastoihin kuuluu 16 eri kaupungin- ja kunnankirjastoa, joilla on yhteinen aineistotietokanta ja lainaajarekisteri. OUTI-kirjastoihin kuuluu myös useita erikoiskirjastoja. OUTI-kirjastokortilla voi käyttää kaikkien OUTI-kirjastojen kokoelmia ja palveluita.

 

Oulu-kokoelma

Oulun pääkirjaston Oulu-kokoelma sisältää Pohjois-Pohjanmaata käsittelevää tietokirjallisuutta sekä paikallisten kirjailijoiden teoksia. Pääosin vapaasti lainattavissa oleva kokoelma on tarkoitettu kaikille, jotka tarvitsevat tietoa Pohjois-Pohjanmaan suvuista, historiasta, kulttuurista tai vaikkapa alueella vaikuttaneista henkilöistä.

Yleisten kirjastojen Digi-palvelusta löytyy kokonaisuus Oulun Arkki, jossa on digitoituna kirjaston vanhimpia ja paikallishistoriallisesti merkittäviä teoksia. Pohjois-Pohjanmaata koskevaa artikkelitietoa voi etsiä myös kansallisesta Melinda-tietokannasta sekä Finnasta.

 

Kansallinen yhteistyö

Oulun kaupunginkirjaston tärkeitä yhteistyökumppaneita ovat Pohjois-Suomen yleiset ja tieteelliset kirjastot, kansallinen kirjastot.fi-palvelu, Suomen Kirjastoseura sekä kaikki suomalaiset yleiset kirjastot. Tärkeä yhteistyöelin on Yleisten kirjastojen neuvosto.

Pohjoista kirjallisuutta
– pohjoissuomalaista kirjallisuutta ja sen historiaa

Pohjoista musiikkia 
– Oulun seudun rockin, jazzin ja viihdemusiikin lähihistoriaa

KirjastoVirma
– Pohjoispohjalaista paikallishistoriaa, kulttuuria ja perinnetietoutta

Kirjasampo.fi – tietoja kirjoista ja kirjailijoista
Kirjastot.fi eKirjasto – kirjastojen e-kirjoja ja -aineistoja
Kysy kirjastonhoitajalta
– vastaus mihin tahansa kysymykseen