Ajankohtaista

< Takaisin

Kesän uimakouluihin ja muille vesiliikuntakursseille ilmoittautuminen alkaa 17.5.

Liikuntapalveluiden järjestämiin lasten uimakouluihin ja muille vesiliikuntakursseille ilmoittautuminen alkaa keskiviikkona 17. toukokuuta 2023 kello 8.00. Kurssit pidetään Oulun uimahallissa Raksilassa sekä Raatin uimahallissa kesäkuun aikana. Kursseihin ilmoittaudutaan sähköisessä ilmoittautumisjärjestelmässä.  Kurssit maksetaan verkkopankissa ilmoittautumisen yhteydessä.

Tarjolla on mm. vesileikkikouluja 3–5-vuotiaille uimataidottomille lapsille, alkeisuimakouluja pääosin 4–6-vuotiaille, mutta myös 7–8- ja 9–12-vuotiaille. Jatkouimakouluja pidetään 5–12-vuotiaille ikäryhmittäin ja tekniikkauimakouluja 7–12-vuotiaille ikäryhmittäin.

Uimahyppykouluja pidetään 6–12-vuotiaille. Uimahyppykouluun osallistumisen edellytyksenä on, että lapsi jaksaa uida yhtäjaksoisesti vähintään 25 metriä ja pystyy uimaan syvässä altaassa. Hyppyjä harjoitellaan altaassa, jossa veden syvyys on 4,5 metriä.

Vesipallokursseja pidetään 10–16-vuotiaille. Kurssilla opetellaan mm. vesipallon käsittelyä, heittämistä, kuljettamista ja ennen kaikkea pelataan ja kisaillaan leikkimielisesti. Osallistumisen edellytyksenä on, että lapsi osaa uida vähintään 100 metriä yhtäjaksoisesti, josta 50 metriä vapaauinnilla.

4.–6. luokkaisille järjestetään vesipelastuskurssi. Kurssilla opetellaan vesipelastustaitoja niin itsensä kuin kaverin pelastamiseen. Kurssilla harjoitellaan vedestä pelastamista, vaaratilanteessa toimimista, toisen pelastamista oikeilla apuvälineillä ja tekniikoilla sekä perusensiapua ja avun hälyttämistä. Lähtötasovaatimuksena lapsen tulee osata uida vähintään 50 metriä, joista 25 metriä selällään ja 25 metriä mahallaan.

Merenneitouimakouluja järjestetään 7–15-vuotiaille ja niissä harjoitellaan uintia oikean merenneidon tavoin. Merenneidon pyrstön saa lainaan uimahallilta tai voi tuoda mukanaan myös oman. Kursseja on merenneitouintia aloitteleville sekä pyrstöllä paljon uineille. Uimataitovaatimus kuntoaltaan ryhmiin 25 metriä ja opetusaltaan ryhmiin 10 metriä. Tarjolla on myös Merenneidot maalla ja vedessä -ryhmiä, joissa uinnin lisäksi liikutaan ja askarrellaan teeman mukaisesti myös kuivalla maalla.

Merenneitouimareita.

Jakolinkki

Suosituimmat

Uimahallit, vesivoimistelut

Latujen ja kenttien kunnossapidon seuranta

Kuntosalien yleisövuorot

Vuoronvarauksen sähköinen asiointi

Liikuntapaikkojen varaustilanne

Ryhmiin ilmoittautuminen

Lasten liikuntaryhmät

Koululiikunta

Siirry liikuntapalveluiden facebook-sivuilleLiikuntapalvelut Facebookissa

Siirry liikuntapalveluiden Instagram-sivulleLiikuntapalvelut Instagramissa

Katso päivän ulkoilusää!