Ajankohtaista

< Takaisin

Ouluhallin uusi laajennusosa otetaan käyttöön 31.5.

Ouluhallin mittava laajennus ja peruskorjaus on valmistunut. Rakennuksen uudisosa otetaan oululaisten käyttöön maanantaina 31. toukokuuta kello 7.00.

Kuntosali ja juoksusuora käytössä päivittäin

Uusi, lähes 400-neliöinen kuntosali on kaupungin omistamista kuntosaleista suurin ja nykyaikaisin. Kuntosalilla ei ole varattuja vuoroja. Treenaamaan pääsee joka päivä, myös viikonloppuisin, kello 7–21.30. Kuntosalin vieressä olevaa 70-metristä juoksusuoraa voi myös hyödyntää esimerkiksi kuntosaliharjoittelun yhteydessä. Vanha kuntosali jää Ouluhallin kupolisalin käyttäjien harjoittelutilaksi.

Uusi pääovi sijaitsee moottoritien puolella, jossa parkkipaikkoja on runsaasti. Myös vanhasta sisäänkäynnistä pääsee sisälle. Uusi palvelupiste sijaitsee uuden puolen aulassa, lähellä entistä palvelupistettä. Jos asiakkaalla on jo ennakkoon OuluCardille ladattuna liikuntapalveluiden tuotteita, kuten sarjalippuja, kuukausikortti tai seniorikortti, hän voi mennä korttia käyttämällä kulkuporteista sisään kuntosalille. Jos asiakas maksaa sisäänpääsymaksun, hänen tulee asioida palvelupisteellä ensin. Suosittelemme korttimaksua käteisen sijasta koronatilanteen vuoksi.

Ouluhallin uusi kahvilaravintola sijaitsee aulassa, joka yhdistää rakennuksen uuden ja vanhan osan. Kupoliosan toisessa kerroksessa sijaitseva kahvila on jatkossa käytössä enää tapahtumien aikana tarvittaessa. Kahvilatoimintaa pyörittää Nallikari Oy, jonka omistaa kahdeksan oululaista urheiluseuraa sekä Oulun kaupunki.

Saleissa toimintaa varatuilla vuoroilla

Varatut vuorot lähtevät pyörimään maanantaista lähtien normaalisti laajennusosan muissa tiloissa eli liikuntasalissa, tanssisalissa ja kamppailusalissa. Telinevoimistelusali on ollut liikuntaseurojen käytössä vuorojen mukaisesti huhtikuun lopusta alkaen. Telinevoimistelijoiden harjoittelu- ja kilpailuolosuhteet paranevat merkittävästi uuden salin myötä.

Liikuntasalissa voi harjoitella ja kilpailla kansallisella tasolla asti eri sisäliikuntalajeissa, kuten lentopallossa, koripallossa, futsalissa ja salibandyssa. Teleskooppikatsomoon mahtuu 1500 henkilöä. Tanssisalissa on peiliseinä, nykyaikaiset äänentoistolaitteet sekä katsomomahdollisuus. Kamppailusali on varustettu kahdella molskilla. Tilat palvelevat urheilijoiden lisäksi myös koululais- ja muita liikuntaryhmiä varausten mukaisesti. Varatuille vuoroille kuljetaan PIN-koodilla, kuten aiemminkin.

Ouluhallin peruskorjaus ja laajennus aloitettiin vuonna 2019. Suunnittelusta järjestettiin 2018 arkkitehtikilpailu, jonka voittajaksi valikoitui Arkkitehdit Kontukoski Oy:n ja rakennusliike Peab Oy:n laatima ehdotus Kiitäjä. 

Hankkeen kokonaisbudjetti oli noin 20 miljoonaa euroa. Rakennuttajana toimi Oulun Tilapalvelut -liikelaitos.

Ouluhallin uusi pääovi.

Katso Ouluhallin nettisivut

Katso video Ouluhallin uudisosasta

 

Jakolinkki

Suosituimmat

Uimahallit, vesivoimistelut

Latujen ja kenttien kunnossapidon seuranta

Kuntosalien yleisövuorot

Vuoronvarauksen sähköinen asiointi

Liikuntapaikkojen varaustilanne

Ryhmiin ilmoittautuminen

Lasten liikuntaryhmät

Koululiikunta

Siirry liikuntapalveluiden facebook-sivuilleLiikuntapalvelut Facebookissa

Siirry liikuntapalveluiden Instagram-sivulleLiikuntapalvelut Instagramissa

Katso päivän ulkoilusää!