Kuntoradat ja -reitit

Oulussa on kuntoratoja ja -reittejä, joilla on sekä talvi- että kesäkäyttöä, runsaat kaksi sataa kilometriä. Lisäksi Oulussa on hiihtolatuja, joilla ei ole varsinaista kesäkäyttöä.

Kuntoradat ja -reitit toimivat kesäisin myös maastopyöräilyreitteinä kävelyn, juoksun ja muun lenkkeilyn ohessa.

Oulun kuntoreitit löydät Oulun karttapalvelusta. Kuntoratoja ryhdytään työstämään latupohjiksi ja laduiksi lumien tultua, jolloin niillä on sallittua kulkea vain suksilla.

Kaakkurin liikuntamaan, Hietasaaren ja Meri-Toppilan talviulkoilureitit

Reittejä pidetään auki viikoittain talvikauden aikana lanaamalla. Reitin leveys on noin 80 cm. Opaskyltit ohjaavat reitistöllä kulkua.

Kaakkurin talvipyöräilyreitti on tarkoitettu maastopyöräilyyn. Reitin pituus on 8 km.  Kaakkurin talvipyöräilyreitin kartta (pdf)

Hietasaaren ja Toppilansaaren talviulkoilureitit on suunnattu kävelijöille ja pyöräilijöille. Hietasaaren reitin pituus on 5 km ja se kulkee osana kevyenliikenteen väylää. Hietasaaren talviulkoilureitin kartta (pdf)

Meri-Toppilan puistoalueen reitin pituus on 2,5 km. Meri-Toppilan talviulkoilureitin kartta (pdf)

Liikkuminen tapahtuu omalla vastuulla. Ethän jätä roskia maastoon. 

Oulujokilaakson Tervareitistö

Oulujokilaakson Tervareitistö on maisemallisesti monipuolinen patikkareitti kesällä ja vaihteleva sekä leveä hiihtoreitti talvella.

Reitti kulkee Oulun Sankivaarasta Muhoksen ja Utajärven kuntien kautta Rokuan harjualueelle. Koko hiihtoreitin pituus on 94 kilometriä, patikkareitin pituus 100 kilometriä.

Reitin varrella on laavuja ja nuotiopaikkoja, Kallioselällä on autiotupa. Reitti on merkitty maastoon oranssipäisin opastein. Latujen kunnostuksesta vastaavat reitin varrella olevat kunnat.

Tervareitistön esitekartta (pdf)

Maastoliikuntareitistö 2030

Ouluun rakennetaan vuoteen 2030 mennessä maastoliikuntareitistö. Reitistö palvelee mm. maastopyöräilijöitä, kävelijöitä ja polkujuoksijoita. Lue tiedote aiheesta. 

Mobiilisuunnistuksen ohjekylttiVirpiniemen liikuntaopiston Mobiilisuunnistusrata MOBO

MOBO on kiintorastien nykyaikainen versio ja se toimii Windows Phone-, Android- ja iPhone-puhelimilla. Suunnistaja lataa tarvittavat ilmaiset sovellukset (MOBO-sovellus ja QR-lukija) puhelimeensa. MOBO-sovellus avaa suunnistuskartan puhelimen näytölle; rastit leimataan puhelimella lukemalla QR-koodi tai NFC-tarra. Nettisivuilta voi myöhemmin todeta esim. rataan käytetyn ajan.

Radan lähtöpiste sijaitsee Virpiniemen nuotiopaikan opastaulujen luona. Siellä voi myös ladata tarvittavat sovellukset puhelimeen. Virpiniemen radalla on 14 rastia. Kokonaismatkaa kertyy noin 4 kilometriä. Radan käyttö ja sovellukset ovat käyttäjilleen ilmaisia.

Lyhytosoite tälle sivulle
www.ouka.fi/kuntoradat