Kuntoradat ja -reitit

Oulussa on kuntoratoja ja -reittejä, joilla on sekä talvi- että kesäkäyttöä, runsaat kaksi sataa kilometriä. Lisäksi on hiihtolatuja, joilla ei ole varsinaista kesäkäyttöä.

Kuntoradat ja -reitit toimivat kesäisin myös maastopyöräilyreitteinä kävelyn, juoksun ja muun lenkkeilyn ohessa.

Oulun kuntoreitit löydät Oulun karttapalvelusta.

Kaakkurin liikuntamaan, Hietasaaren ja Meri-Toppilan talviulkoilureitit

Reittejä pidetään auki viikoittain talvikauden aikana lanaamalla. Reitin leveys on n. 80 cm. Opaskyltit ohjaavat reitistöllä kulkua.

Kaakkurin talvipyöräilyreitti on tarkoitettu maastopyöräilyyn. Reitin pituus on 8 km.  Kaakkurin talvipyöräilyreitin kartta (pdf)

Hietasaaren ja Toppilansaaren talviulkoilureitit on suunnattu kävelijöille ja pyöräilijöille. Hietasaaren reitin pituus on 5 km ja se kulkee osana kevyenliikenteen väylää. Hietasaaren talviulkoilureitin kartta (pdf)

Meri-Toppilan puistoalueen reitin pituus on 2,5 km. Meri-Toppilan talviulkoilureitin kartta (pdf)

Liikkuminen tapahtuu omalla vastuulla. Ethän jätä roskia maastoon. 

Oulujokilaakson Tervareitistö

Oulujokilaakson Tervareitistö on maisemallisesti monipuolinen patikkareitti kesällä ja vaihteleva sekä leveä hiihtoreitti talvella.

Reitti kulkee Oulun Sankivaarasta Muhoksen ja Utajärven kuntien kautta Rokuan harjualueelle. Koko hiihtoreitin pituus on 94 km, patikkareitin pituus 100 km.

Reitin varrella on  laavuja ja nuotiopaikkoja, Kallioselällä on autiotupa. Reitti on merkitty maastoon oranssipäisin opastein. Latujen kunnostuksesta vastaavat reitin varrella olevat kunnat.

Tervareitistön esitekartta

Virpiniemen liikuntaopiston Mobiilisuunnistusrata MOBO

MOBO on kiintorastien nykyaikainen versio ja se toimii Windows Phone, Android ja iPhone-puhelimilla. Suunnistaja lataa tarvittavat ilmaiset sovellukset (MOBO-sovellus ja QR-lukija) puhelimeensa. MOBO-sovellus avaa suunnistuskartan puhelimen näytölle; rastit leimataan puhelimella lukemalla QR-koodi tai NFC-tarra. Nettisivuilta voi myöhemmin todeta esim. rataan käytetyn ajan.

Radan lähtöpiste sijaitsee Virpiniemen nuotiopaikan opastaulujen luona. Siellä voi myös ladata tarvittavat sovellukset puhelimeen. Virpiniemen radalla on 14 rastia. Kokonaismatkaa kertyy noin 4 kilometriä. Radan käyttö ja sovellukset ovat käyttäjilleen ilmaisia.

Lyhytosoite tälle sivulle
www.ouka.fi/kuntoradat