Lapanen - Liikunta ja ulkoilu - Oulun kaupunki

Tämän sivun lyhytosoite on www.ouka.fi/lapanen

LAPANEN-hanke LAPANEN-hanke

LAPANEN-hanke aloitti toimintansa 2015, ja sen päämääränä on ollut lasten ja lapsiperheiden hyvinvoinnin edistäminen liikunnan avulla. Hanke päättyi vuoden 2016–2017 vaihteessa, mutta sen palvelut jatkuvat osana kaupungin liikuntapalveluiden normaalia toimintaa.


Toimintaa syksyllä 2017 

Syksyn  tunnit järjestetään ajalla 26.8.–12.12.2017. Toiminta on maksutonta, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita!

 

Vauva- ja taaperojumppa

Tuokio on suunnattu aikuiselle ja lapselle. Jumppa on aikuisen ja vauvan tai taaperon vuorovaikutuksellinen hetki, jonka aikana liikutaan loruille, laulellen, temppuillen ja kokeillen erilaisia välineitä. Mukaan rennot vaatteet.

Vauvajumppa ( ei kävelevät ) Värtön liikuntahallin peilisalissa maanantaisin klo 10–10.30.
Taaperojumppa ( itse kävelevät ) Värtön liikuntahallin peilisalissa maanantaisin klo 10.30-11.
 

Perheliikunta

 
Maksuton tunti on suunnattu alle kouluikäisille lapsille vanhempineen. Tunti sisältää loru- ja laululeikkejä, pelejä, kehonhallintaa ja temppuiluja sekä välinekokeiluja. Mukaan oma juomapullo ja rennot vaatteet.
 
Värtön liikuntahallin isossa salissa maanantaisin klo 11–11.45 
 

Lelu-uinti

 
Vapaamuotoinen, ei-ohjattu uintituokio alle kouluikäisille lapsille vanhempineen. Vanhemman läsnäolo altaassa välttämätön. Paikalle voi tulla 13.00–13.30 välillä. Altaalla hankkeen työntekijä lelujen kanssa. Ei ennakkoilmoittautumista, maksuton.
 
Raatin uimahallissa tiistaisin klo 13–14.
 

Kiddiejam

 
KiddieJam® vie alle kouluikäiset lapset tanssilajien aakkosten maailmaan. Koulutetut ohjaajat tarjoavat valintansa mukaan lapsille maistiaisia showtanssista, streetlajeista, paritanssista, kansantanssista sekä baletista, unohtamatta luovuutta ja leikkiä.
 
Kaukovainion Hiirihaukkatalolla 
  • 3–4-vuotiaille lauantaisin klo 12–12.30
  • 5-6-vuotiaille lauantaisin klo 12.30–13 

Merikosken koulun pienessä liikuntasalissa 
  • 3-4-vuotiaille lauantaisin klo 14–14.30 
  • 5–6v-vuotiaille lauantaisin klo 14.30–15.00
 

Perhepuistoliikuntaa

-----

LAPANEN-hankkeen tavoitteena on mm. sosiaalisen syrjäytymisen ehkäisy liikunnan avulla ja liikunnan puheeksiottamisen mallin kehittäminen ja käyttöönottaminen neuvoloissa.

Päämääränä on kehittää monipuolisia liikuntaharrastusmahdollisuuksia, luoda uudenlaisia toimintamalleja ja estää liikunnan eriarvoistuminen lasten ja lapsiperheiden keskuudessa.

Rahoituksen on myöntänyt aluehallintovirasto opetus- ja kulttuuriministeriön veikkausvoittorahoista. Yhteistyökumppaneina hankkeissa ovat myös mm. Virpiniemen liikuntaopisto, Sydänliitto, lapsiperheiden liikunnasta kiinnostuneet kansalaisjärjestöt, Lintulammen asukasyhdistys sekä korkeakoulut.

Perheliikuntatapahtumassa 6.9.2016 riitti iloista vilskettä. Liikunnalliset toimintapisteet olivat täynnä puuhaajia ja Liikkuvan Laulurepun esitys keräsi innostuneen yleisön. Lapanen-hanke kiittää yhteistyökumppaneita.

Perheliikuntatapahtuman kuva

Perheliikuntatapahtumassa 19.5.2015 paikalla olivat mm. Kärppä-pelaajat Sebastian Aho ja Jesse Puljujärvi sekä SM-liigan mestaruuspokaali "Poika". Lapanen-hanke kiittää yhteistyökumppaneita.

 

LAPANEN-hanke

  • Puhelin Liikunnanohjaaja Piia Moilanen cell 044 703 8152
  • Sähköposti
Tiedot esitetään hCard-muodossa.

Katso myös

Perhekuperkeikka sekä liikuntapalveluiden muut palvelut lapsiperheille

 

 

 

 

 

Liikunnallista tekemistä tarjoavat myös POMPPU – varhaiskasvatuksen kerhot

Tutustu erityisliikuntaan!

Lainaa liikuntavälinekassi asukastuvalta!

Kuntouttavaa työtoimintaa työnhakijoille

Liikuntapalvelut järjestää kuntouttavaa työtoimintaa 1 pv/vko, ma klo 9.30–13.30.  Toimintaan voivat hakeutua erityisesti työttömät työnhakijat, joilla on alaikäisiä lapsia. Ryhmän tavoitteena on hyvinvoinnin edistäminen liikunnan avulla.

Kuntouttavassa työtoiminnassa olevien lisäksi ryhmään osallistuu perhepalvelujen  toiminnassa mukana olevia kotihoidon tuella olevia vanhempia.

Lisätietoja antaa Sanna Ek-Keränen p.044 7036014.

Sanna Ek-Keränen

Joogaileva Sanna ohjaa kuntouttavan työtoiminnan ryhmiä.

Hankkeen työryhmät

Ohjausryhmä
Projektiryhmä

Tiedotusryhmä