Ravitsemus

Vinkit hyvään ravitsemukseen

Syömisen hallinta ja ruokailutottumusten muuttaminen on taitolaji. Se ei vaadi suuria uhrauksia, nälkää kurnivia lakkoja eikä pidättäytymistä kaikesta kivasta. Se vaatii ennen kaikkea tietoa, taitoa, ja pitkäjänteisyyttä. Se ei vaadi nälässä kärvistelyä, vaan säännöllisiä ruoka-aikoja, eväiden veistämistä ja terveellisiä valintoja.

Sinun ei laihtuaksesi tarvitse koskaan nähdä nälkää, ei istua kuivin suin eikä mennä nälkäisenä nukkumaan. Pääset tavoitteeseesi, oli se sitten verenpaineen tai painon pudottaminen tai kiinteytyminen, lähes huomaamattasi. Jos kaikki menee hyvin, tulet toteamaan kaiken olleen melkein liiankin helppoa.

Ruokavalio vaikuttaa suoraan tai välillisesti terveyteen ja hyvinvointiin. Terveellinen ruokavalio vaikuttaa jaksamiseen ja energisyyteen, energisyys vaikuttaa aktiivisuuteen, aktiivisuus vaikuttaa liikkumiseen sekä kuntoon, ja kunto vaikuttaa terveyteen ja hyvinvointiin. Terveelliset ruokailutottumukset eivät toteudu kuureina ja dieetteinä, vaan syömisen hallinta on elämän pituinen koulu, jossa riittää aina vain opittavaa.

Liikukko nää -opas (pdf)

liikukko nää -opas