In English | På svenska | Tekstin koko A- A+
A-Ö
HAKEMISTO

Uimakoulut Uimakoulut

Oulussa toteutetaan laadukasta ja monipuolista uinninopetusta vauvoista aikuisiin. Uinninopetuksen laatu ja taso ovat suomalaista kärkeä. Kuudesluokkalaisten uimataitoprosentti on tällä hetkellä 89,2 %

Uinninopetus

Oulun kaupunki järjestää yhteistyössä opetustoimen kanssa esikouluikäisille sekä 1.–6.-luokkalaisille viiden päivän pituisen uimakoulun. Mikäli uimaopettajan arvion mukaan oppilaan uimataito ei ole opetussuunnitelman mukaisella luokkatasolla, järjestetään 5.–6.-luokkalaisille tukiopetusta koulupäivien aikana. 1.–4.-luokkalaisille järjestetään kesäuimakouluja, joista oppilaan huoltaja saa tiedon koulun opettajia kautta ja ilmoittaa lapsen kesäuimakouluun.

Kesän 2017 lasten ja aikuisten uimakoulut

Vesi-Jatulin kesäuimakouluihin ilmoittautuminen 26.4.2017 klo 8.00 alkaen.

Oulun uimahallin ja Raatin uimahallin kesäuimakouluihin ilmoittautuminen 17.5.2017 klo 8.00 alkaen.

Järjestämme kesällä 2017 2-4-vuotiaiden perhevesileikkikouluja, 3-5-vuotiaiden vesileikkikouluja, 4-6-vuotiaiden alkeisuimakouluja, 4-6-vuotiaiden jatkouimakouluja ja tekniikkauimakouluja sekä 7-8-vuotiaiden alkeis-jatko-ja tekniikkauimakouluja.

Aikuisille järjestämme alkeis- ja tekniikkakursseja Oulun uimahallissa.

Vauvauinti ja 12-vuotiaiden uinnit

Oulun kaupunki tarjoaa vauvauintia kahtena päivänä viikossa: keskiviikkoiltaisin ja lauantaiaamuisin. 1–2-vuotiaiden perheuintia tarjotaan sunnuntaiaamuisin.

Seuraava ilmoittautuminen maalis–kesäkuun ryhmiin käynnistyy maanantaina 20.03.2017.

Lue lisää...

Erityisuimakoulut

Erityisuimakouluja järjestetään keväisin ja syksyisin. Erityisuimakoulut järjestetään kerran viikossa seitsemänä viikkona peräkkäin. Erityisryhmä järjestää uimakouluun kyydityksen.

Keväisin, syksyisin ja kesäisin järjestämme monipuolista uimakoulutoimintaa 2–10-vuotiaille.  Tarjolla on  vesileikkikouluja, alkeis-, jatko- sekä tekniikkakursseja. Kesällä järjestämme myös vesipallo-, uimahyppy- sekä hengenpelastajakursseja. Aikuisille tarjoamme viikon mittaisia alkeis- ja tekniikkakursseja ympäri vuoden.

Uimakouluihin ja vauvauintiin ilmoittautuminen

Uimakouluihin ilmoittaudutaan sähköisesti.

Uimakoulumaksut

Lapset: 5 ohjausta 25 € ja 10 ohjausta 50 €
Aikuiset: 5 ohjausta 35 €

 Maksuohjeet

Toimintatapa lasten uimakouluissa

  • Raksilassa ja Raatissa uimaopettaja pitää nimenhuudon ala-aulassa ja antaa tarvittavat ohjeet 15 minuuttia ennen uimakoulun ilmoitettua alkamisaikaa
  • vanhemmat huolehtivat lasten peseytymisestä, tuovat lapset altaalle ja hakevat uimakoulun päätyttyä altaalta
  • opetusaika on 30 min
  • pesuhuoneeseen eikä altaalle saa mennä ulkojalkineissa, vanhemmat laittavat suojat kenkiin tai varaavat sisäjalkineet mukaan.
  • Haukiputaan uimahallissa uimakoululaiset lähtevät aulasta uimaopettajan mukaan ilmoitettuna uimakoulun alkamisaikana. Vesileikkikoululaisten vanhemmat voivat tulla mukaan pukuhuoneeseen.

Lisätiedot uimaopettajilta p. 044 703 8104 ja Haukiputaan Vesi-Jatulin ryhmien osalta p. 050 430 4126.

Mikäli ilmoitatte erityistä tukea tarvitsevan lapsenne sähköisesti uimakouluun, ottakaa meihin yhteyttä myös puhelimitse
044 703 8015 Marko Savolainen.

Toimintatapa aikuisten uimakouluissa

Ensimmäisellä uintikerralla kokoontuminen uimahallin ala-aulassa 15 minuuttia ennen uintiaikaa. Opetusaika on 45 minuuttia.

Lisätiedot uimaopettajilta p. 044 703 8104 ja Haukiputaan Vesi-Jatulin ryhmän osalta p. 050 430 4126.

Uimakoulujen tavoitteet