Uimakoulut

Oulussa toteutetaan laadukasta ja monipuolista uinninopetusta vauvoista aikuisiin. Uinninopetuksen laatu ja taso ovat suomalaista kärkeä. Kuudesluokkalaisten uimataitoprosentti on tällä hetkellä 88,2.

Liikuntapalvelut järjestää esikoululaisille sekä 1.–6.-luokkalaisille viisi päivää kestävän uimakouluviikon yhteistyössä koulujen ja päiväkotien kanssa. Uimakouluviikko toteutetaan kouluajalla. Jos uimaopettajan arvion mukaan oppilaan uimataito ei ole opetussuunnitelman mukaisella luokkatasolla, järjestetään  1.–5.-luokkalaisille kesäuimakouluja, joista oppilaan huoltaja saa tiedon koulun opettajan kautta ja ilmoittaa lapsen kesäuimakouluun.

Keväisin, syksyisin ja kesäisin järjestämme monipuolista uimakoulutoimintaa 3–12-vuotiaille.  Tarjolla on vesileikkikouluja, alkeis-, jatko- sekä tekniikkakursseja. Kesällä järjestämme myös vesipallo-, uimahyppy- sekä hengenpelastajakursseja. Aikuisille tarjoamme viikon mittaisia alkeis- ja tekniikkakursseja ympäri vuoden.

 

Syksyn lasten- ja aikuisten uimakouluilmoittautuminen alkaa 19.8.2021 klo: 8.00 sähköisessä ilmoittautumisjärjestelmässä

 

 

 

Uimakoulumaksut

Lapset: 5 ohjausta 25 € ja 10 ohjausta 50 €.
Aikuiset: 5 ohjausta 35 €.

Maksuohjeet

Toimintatapa lasten uimakouluissa

  • Raksilassa ja Raatissa uimaopettaja pitää nimenhuudon ala-aulassa ja antaa tarvittavat ohjeet 15 minuuttia ennen uimakoulun ilmoitettua alkamisaikaa.
  • Vanhemmat huolehtivat lasten peseytymisestä, tuovat lapset altaalle ja hakevat uimakoulun päätyttyä altaalta. Huomioi mahdolliset koronarajoitukset ja -poikkeukset!
  • opetusaika on 30 min.
  • Pesuhuoneeseen eikä altaalle saa mennä ulkojalkineissa, vanhemmat laittavat suojat kenkiin tai varaavat sisäjalkineet mukaan.
  • Haukiputaan uimahallissa uimakoululaiset lähtevät aulasta uimaopettajan mukaan ilmoitettuna uimakoulun alkamisaikana. Vesileikkikoululaisten vanhemmat voivat tulla mukaan pukuhuoneeseen.

Lisätiedot uimaopettajilta p 044 703 8104 ja Haukiputaan Vesi-Jatulin ryhmien osalta p 050 430 4126.

Mikäli ilmoitatte erityistä tukea tarvitsevan lapsenne sähköisesti uimakouluun, ottakaa yhteyttä myös puhelimitse
044 703 8015 Marko Savolainen.

Toimintatapa aikuisten uimakouluissa

Ensimmäisellä uintikerralla kokoontuminen uimahallin ala-aulassa 15 minuuttia ennen uintiaikaa. Opetusaika on 45 minuuttia.

Lisätiedot uimaopettajilta p. 044 703 8104 ja Haukiputaan Vesi-Jatulin ryhmän osalta p 050 430 4126.

Uimakoulujen tavoitteet

Erityiskoulujen uimakoulut

Erityisuimakoulut järjestetään ala-asteikäisille syys-huhtikuun aikana. 
Oulun kaupungin koulut saavat maksuttoman kuljetuksen, yksityiset koulut järjestävät kuljetuksen itse.

Lisätietoja: anu.palokangas@ouka.fi  p 044 703 8049.

tyttö ja poika uivat

Eskarikortti

Oulun esikoululaisille jaettava eskarikortti oikeuttaa viiteen maksuttomaan uimahallikäyntiin. Kortti jaetaan syksyisin esikoulun aloittaneille lapsille, jotka ovat käyneet esiopetuksen aikana uimakoulun Oulun uimahalleissa. Eskarikortti on käytettävissä Oulun uimahallissa, Raatin uimahallissa ja Vesi-Jatulissa.