Vauvauinnit ja yli 1-vuotiaiden uinnit

VAUVA- JA PERHEUINTI OULUSSA

Vauva- ja perheuinti on perheen yhteinen, lapsen ehdoilla tapahtuva, aktiivinen leikkihetki puhtaassa ja lämpimässä vedessä koulutetun ohjaajan turvallisessa ohjauksessa. Vauvauinnin tavoitteena on tutustuttaa lapsi veteen turvallisissa olosuhteissa ja tehdä lapsesta veden ystävä.

Oulun kaupunki järjestää vauva- ja perheuinteja Oulun uimahallissa (Raksila) ja Vesi-Jatulissa Haukiputaalla. Molemmat uintipaikat ovat Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton suosittelemia turvallisia vauvauintipaikkoja.

Järjestämämme vauvauinnit on tarkoitettu alle 1-vuotiaille lapsille. Uintien aloitusikä on 3-6 kk ja paino vähintään 5 kg. Poikkeuksena aloitusikään on 7-9 kk ikäisille tarkoitettu aloittavien, ennen vauvauinnissa käymättömien lasten ryhmä.

Erityislapset ovat tervetulleita ryhmiimme. Erityislapsella tulee kuitenkin olla lääkärin lupa aloittaa uintiharrastus. Lisäksi toivomme, että kerrotte uintiturvallisuuteen liittyvistä erityistarpeista etukäteen ohjaajille esimerkiksi sähköpostilla tai viimeistään altaalla ennen uintien aloittamista.

Vauvauinteja järjestetään Raksilassa keskiviikkoisin ja lauantaisin, Vesi-Jatulissa torstaisin. Vauvauinteihin osallistuu lapsi ja 1-2 aikuista. Sisarusryhmään osallistuu 3-6 kk ikäinen lapsi, hänen alle 4-vuotias sisarus ja kaksi aikuista.

Ohjaajat tiedottavat ryhmiä uintien jatkumisesta tai päättymisestä sekä uintien jatkomahdollisuuksista.

Perheuinnit ovat tarkoitettu yli 1-vuotiaille lapsille. Mukaan voi tulla, vaikka ei olisi osallistunut vauvauintiin. Raksilassa perheuintiryhmiä on 1-2, 2-3 ja 3-4 vuotiaille. Lisäksi Raksilassa on yksi sisarusryhmä, jossa 1-2 vuotiaan lisäksi mukaan pääsee alle 5-vuotias sisarus. Raksilan perheuinnit ovat sunnuntaisin. Vesi-Jatulissa on torstaisin yksi perheuintiryhmä 1-2 vuotiaille lapsille. Perheuinnit ovat vauvauintijaksoja lyhyempiä, jaksoja on neljä vuodessa ja jokaiseen tarvitaan uusi ilmoittautuminen. 

Ilmoittautuminen vauva- ja perheuintiryhmiin tapahtuu ainoastaan sähköisen ilmoittautumisjärjestelmän kautta. Tiedotamme tällä sivustolla hallien omissa vetolaatikoissa tulevista ilmoittautumisajankohdista hyvissä ajoin ennen tapahtuman aukeamista. Ilmoittautumisia on neljä kertaa vuodessa. Lue ohjeet ja lisätiedot ilmoittautumisjärjestelmästä huolelliseti ennen ilmoittautumista. Ilmoita ryhmään lapsesi hänen omilla tiedoilla, lomakkeen lopussa täytät omat tietosi. Lisää yhteystietoihisi sellainen sähköpostiosoite, jota seuraat säännöllisesti.  Sisarusryhmiin ilmoitetaan ainoastaan nuorempi lapsista. Mikäli ilmoitat lapsesi useampaan ryhmään, laitathan meille sähköpostiin tiedon niistä ryhmäpaikoista, jotka voimme perua. Mainitse aina viestissäsi asiaasi koskevan lapsen nimi ja uintiryhmän tiedot.

Ennen vauvauintien aloittamista järjestetään pakollinen infotilaisuus, josta tiedotetaan ryhmäpaikan saaneita sähköpostitse. Pyrimme ilmoittamaan infotilaisuuden päivämäärän ja kellonajan ilmoittautumisjärjestelmässä, ryhmän kohdalla olevassa lisätietoja kohdassa, jotta voitte varautua tilaisuuteen hyvissä ajoin.

Vauva- ja perheuintiin osallistutaan aikuisen uintimaksulla, maksua ei suoriteta etukäteen netissä. Suosittelemme käytettäväksi sarjalippuja.

Alhaalta löytyvistä vetolaatikoista löydät Oulun uimahallin tai Vesi-Jatulin yhteystiedot, samoin kuin ajankohtaista tietoa kyseiseen uintipaikkaan. Laitathan viestiä asiaasi koskevan hallin osoitteeseen.

Turvallinen vauvauintipaikka

Liikuntapalveluiden vauva- ja perheuintitoiminta on SUH:n kriteerien mukaan turvallista ja laadukasta.

Turvallinen vauva- ja perheuinti -logo.