Yritysten liikuntatuki

Liikuntasetelit

Liikuntasetelit sopivat yrityksille joiden henkilöstö työskentelee useissa eri työpisteissä tai eri paikkakunnilla. Liikuntaseteli käy valtakunnallisesti useaan liikunta- ja kulttuuripaikkaan eikä yrityksen tarvitse tehdä sopimusta kuin liikuntaseteliyrityksen kanssa. Oulun kaupungin liikuntalaitoksissa käyvät maksuvälineinä seuraavat liikunta- ja kulttuurisetelit, maksukortit ja mobiilimaksut.

Liikuntarahalla voi maksaa henkilökohtaisia kertamaksuja, ostaa sarjalippuja ja kuukausikortteja. Sarjaliput ja kuukausikortit ladataan OuluCardille, jonka hinta on 3 euroa. Sitä ei voi maksaa liikuntarahalla.

Ryhmälle varattuja liikuntatilojen vuokria ei voi maksaa liikuntaseteleillä ja maksukorteilla.

OuluCard

Yrityksellä voi olla joko yrityksestä jaettavat sarjalippukortit, liikuntapaikoissa säilytettävät yhteiskäyttökortit tai henkilökunnan käytössä olevat henkilökohtaiset kortit.

Sarjalippukortit

Yleisin tapa käyttää OuluCardia henkilöstön liikunnan tukemisessa on se, että yritys ostaa liikuntapaikasta tarvittavan määrän kortteja, joihin ladataan sarjalippuja esim. 10 kpl/kortti. Yritys jakaa tai myy tuettuun hintaan henkilöstölleen kortit. Kun työntekijä on käyttänyt kortilta kaikki sinne ladatut liput, hankkii hän yrityksestä uuden kortin. Samalla hän palauttaa "tyhjän kortin". Kun palautettuja kortteja on kertynyt yritykseen, voi korteille ladata lisää lippuja missä tahansa kaupungin liikuntapaikassa. Kortit voidaan tarvittaessa numeroida, jotta yrityksessä tiedetään kunkin kortin haltija.   

Liikuntapaikassa säilytettävät yrityskortit

Liikuntapaikassa säilytettävä yrityskortti hankitaan niihin liikuntapaikkoihin joita yrityksen henkilöstö käyttää. Kun yrityksen henkilökuntaan kuuluva tulee liikuntapaikkaan ja esittää yrityksen henkilökortin tai muun todistuksen yrityksen henkilökuntaan kuulumisesta, leimaa palvelupisteen virkailija kortilta kertalipun. Kertalipulle voidaan määritellä (€ tai %) osuus, jolla yritys tukee henkilöstönsä kertalipun maksua. Työntekijät maksavat jokaisen käyntinsä yhteydessä oman osuutensa maksusta.

Yritys voi myös hankkia liikuntapaikassa säilytettävälle kortille valmiiksi sarjalippuja, jolloin työntekijät voivat käyttää yrityksen sarjalippuja liikuntapaikoilla (osasubventio ei ole sarjalipuissa mahdollinen). Lippujen määrän seuranta kortilla jää yrityksen vastuulle.

Henkilökohtainen OuluCard

Jokaiselle työntekijälle voidaan nimetä järjestelmään henkilökohtainen kortti. Henkilökohtaisten korttien käytöstä on mahdollisuus saada kuukausittain käyttäjäkohtainen erittely. Yrityskohtaisesti voidaan määritellä osuus (€ tai %) jolla yritys tukee henkilöstönsä kertalipun,sarjalipun ja kuukausikortin ostossa. Työntekijät maksavat oman osuutensa maksusta liikuntapaikassa.

Käyttöönotto

OuluCardin käyttöönotto edellyttää sopimusta liikuntapalveluiden kanssa silloin, kun työntekijä maksaa yrityksen tukemana osan kertamaksun, sarjalipun tai kuukausikortin hinnasta liikuntapaikan kassalle.

Lisätiedot
Minna Teivainen p. 044 703 8061