Kouluterveydenhuolto

KOULUTERVEYDENHUOLTO PITKÄKANKAAN KOULULLA

LUKUVUOSI 2020-2021

 

Kouluterveydenhoitaja tapaa oppilaan vuosittain. Lääkärintarkastukset ovat osa laajaa terveystarkastusta, joka tehdään 1., 5., ja 8.-luokan oppilaille. Oppilaan huoltajat kutsutaan mukaan laajaan terveystarkastukseen. Tapaamisessa voidaan keskustella myös mahdollisista perheen tarvitsemista tukitoimista. Myös muihin kuin laajoihin tarkastuksiin on vanhemmilla mahdollisuus osallistua. Olettehan silloin yhteydessä terveydenhoitajaan ajan sopimiseksi. Opettajan palaute oppilaan koulunkäynnistä on osa laajaa terveystarkastusta.

Kouluterveydenhoitaja ja lääkäri kuuluvat koulun oppilashuoltoryhmään, jonka jäseniä ovat pääsääntöisesti myös koulun rehtori tai apulaisjohtaja, opinto-ohjaaja, erityisopettaja, koulupsykologi ja koulukuraattori.

Terveydenhoitajan avoinvastaanotto MA-PE KLO 10.30-11.00 ja 11.30-12.00

- Muina aikoina terveydenhoitaja tekee terveystarkastuksia.

- Oppilaat ja heidän huoltajansa voivat varata ajan terveydenhoitajalle myös Wilman kautta tai puhelimitse.

LUOKAT 1-6:

Terveydenhoitaja Kati Siika-aho p. 050 3886928

- paikalla maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina sekä parittoman viikon torstaina.

- Koululääkäri tekee laajoja terveystarkastuksia (1. ja 5.luokat).

LUOKAT 7-9:

Terveydenhoitaja Henna Sainila, p. 050 3886958

- paikalla maanantaista perjantaihin Pitkäkankaan koululla.

- Koululääkäri tekee laajoja terveystarkastuksia (8.luokat).

Mikäli terveydenhoitaja ei ole paikalla, hoidetaan kiireelliset asiat Oulunsalon terveysasemalla puh. 08 55873401.

Lapsen hoitolomatodistukset saa ensisijaisesti omalta kouluterveydenhoitajalta puhelimitse tai Oulunsalon terveysasemalta, mikäli et tavoita kouluterveydenhoitajaa saman päivän aikana. Huomioithan, että todistuksia ei voi kirjoittaa takautuvasti. 

Muuta huomioitavaa:

KORONAEPIDEMIAN AIKANA KOULUTERVEYDENHUOLLOSSA SAA ASIOIDA VAIN TÄYSIN OIREETTOMANA. POIKKEUSAIKA VOI VAIKUTTAA MYÖS KOULUTERVEYDENHOITAJIEN PAIKALLA OLOON KOULULLA.

  • Sairastumiset koulupäivän aikana: Opettaja ohjaa oppilaan kotiin ilmoittaen asiasta vanhemmille oppilaan ikätaso ja vointi huomioiden.
  • Koulupäivän aikana sattuneet tapaturmat hoidetaan heti. Opettaja tai muu tilanteessa paikalla oleva aikuinen antaa ensiavun ja lähettää oppilaan tarvittaessa terveydenhoitajan vastaanotolle tai terveysasemalle. Vanhempiin ollaan aina yhteydessä. Koulumatkoilla tai koulussa tapahtuneista tapaturmista laaditaan tapaturmailmoitus koulusihteerin kautta.
  • Muut kuin koulussa tapahtuneet sairastumiset/tapaturmat hoidetaan huoltajien toimesta omalla terveysasemalla tai itse valitsemallaan yksityisellä lääkäriasemalla.
  • Jos oppilas tarvitsee koulupäivän aikana lääkitystä, tulee siitä tehdä kirjallinen lääkehoitosuunnitelma yhdessä koulun kanssa. Vanhemmat ovat ensisijaisesti yhteydessä lapsen omaan opettajaan yhteisen palaverin järjestämiseksi.

 

  • Huomioithan, että kouluterveydenhuolto on ensisijaisesti ennaltaehkäisevää terveydenhuoltoa.