Pitkäkankaan koulu

  • Käyntiosoite work Opintie 6, Oulu
  • Puhelin Rehtori Seppo Pasanen: cell 050-3886990 Apulaisjohtaja Pia-Riitta Korvenheimo: cell 044 4973085 Apulaisjohtaja Johanna Hankonen: cell 044 4973136 Koulusihteeri Raija Karinkanta: cell 050-3886999 Koulusihteeri Anne Pirilä: cell 0503886996
  • Sähköposti
Tiedot esitetään hCard-muodossa.

Kouluterveydenhuolto

KOULUTERVEYDENHUOLTO PITKÄKANKAAN KOULULLA

LUKUVUONNA 2018-2019

Kouluterveydenhoitaja tapaa oppilaan vuosittain. Lääkärintarkastukset ovat osa laajaa terveystarkastusta, joka tehdään 1., 5., ja 8.-luokan oppilaille. Oppilaan huoltajat kutsutaan mukaan laajaan terveystarkastukseen, tällöin tapaamisessa voidaan keskustella myös mahdollisista perheen tarvitsemista tukitoimista. Myös muihin kuin laajoihin tarkastuksiin on vanhemmilla mahdollisuus osallistua halutessaan. Olettehan silloin yhteydessä terveydenhoitajaan ajan sopimiseksi. Opettajan palaute oppilaan koulunkäynnistä on osa laajaa terveystarkastusta.

Kouluterveydenhoitaja ja lääkäri kuuluvat koulun oppilashuoltoryhmään, jonka jäseniä ovat pääsääntöisesti myös koulun rehtori tai apulaisjohtaja, opinto-ohjaaja, erityisopettaja, koulupsykologi ja koulukuraattori.

Terveydenhoitajan päivystystunti / avoinvastaanotto MA-PE KLO 10.00-10.30 ja 11.30-12.00

-Muina aikoina terveydenhoitaja tekee terveystarkastuksia.

-Oppilaat ja heidän vanhempansa/huoltajansa voivat varata ajan terveydenhoitajalle myös wilman kautta tai puhelimitse.

LUOKAT 1-6:

Terveydenhoitaja Kati Siika-aho p. 0503886928

- tiistaina, keskiviikkona ja perjantaina Pitkäkankaan koululla.

- Koululääkäri tekee laajoja terveystarkastuksia (1. ja 5.luokat).

LUOKAT 7-9:

Terveydenhoitaja Henna Sainila, p. 0503886958

- vastaanotto maanantaista perjantaihin Pitkäkankaan koululla.

- Koululääkäri tekee laajoja terveystarkastuksia (8.luokat).

Huomioithan, että koululääkäri kirjoittaa oppilaalle nuorison terveystodistuksen vain kerran peruskoulun aikana. Pidä siitä siis hyvää huolta.

Mikäli terveydenhoitaja ei ole paikalla, hoidetaan kiireelliset asiat Oulunsalon terveysasemalla puh. 0855873401.

Lapsen hoitolomatodistukset saa ensisijaisesti omalta kouluterveydenhoitajalta puhelimitse tai Oulunsalon terveysasemalta, mikäli et tavoita kouluterveydenhoitajaa saman päivän aikana. Huomioithan, ettei todistuksia voi kirjoittaa takautuvasti. 

Muuta huomioitavaa:

  • Koulupäivän aikana sairastuneet: Selvissä tapauksissa (esim flunssa ja vatsatauti), voi opettaja ohjata oppilaan suoraan kotiin ilmoittaen asiasta vanhemmille.
  • Koulupäivän aikana sattuneet tapaturmat hoidetaan heti. Opettaja tai muu tilanteessa paikalla oleva aikuinen antaa ensiavun ja lähettää oppilaan tarvittaessa terveydenhoitajan vastaanotolle tai Oulunsalon terveysasemalle. Vanhempiin ollaan yhteydessä. Koulumatkoilla tai koulussa tapahtuneista tapaturmista laaditaan tapaturmailmoitus koulusihteerin kautta. Tapaturmavakuutus korvaa vain julkisen terveydenhuollon palvelut.
  • Muut kuin koulussa tapahtuneet sairastumiset/tapaturmat hoidetaan huoltajien toimesta omalla terveysasemalla tai itse valitsemallaan yksityisellä lääkäriasemalla.
  • Jos oppilas tarvitsee koulupäivän aikana lääkitystä, tulee siitä tehdä kirjallinen lääkehoitosuunnitelma yhdessä koulun kanssa. Vanhemmat ovat ensisijaisesti yhteydessä lapsen omaan opettajaan yhteisen palaverin järjestämiseksi.
  • Kouluterveydenhuolto on ensisijaisesti ennaltaehkäisevää terveydenhuoltoa.