Kouluterveydenhuolto

KOULUTERVEYDENHUOLTO

Kouluterveydenhoitajat Pitkäkankaan koululla

Säynäjäkangas Marika (päävastuu 1.-6. lk) puh. 0503886928

Ilvonen Leena (päävastuu 7-9. lk) puh. 0503886958

Jaana Schroderus puh. 0503620531

 

Terveydenhoitaja tapaa oppilaat vuosittain. Laaja terveystarkastus on 1., 5. ja 8. luokilla. Laaja terveystarkastus koostuu terveydenhoitajan ja lääkärin tarkastuksista. Laajaan terveystarkastukseen kutsutaan myös vanhemmat. Ajat ilmoitetaan Wilman kautta.

Koululääkäriin saa yhteyden terveydenhoitajan kautta. Koululääkäri keskittyy pääasiassa tekemään laajoja terveystarkastuksia. Lääkärillä ei ole koululla sairasvastaanottoa.

 

Terveydenhoitajat ovat paikalla:

Marika on paikalla maanantaina, tiistaina ja keskiviikkona.

Jaana torstaina.

Leena on paikalla pääsääntöisesti maanantaista perjantaihin.

Terveydenhoitajan tavoittaa myös puhelimitse ja Wilman kautta.

Avoin vastaanotto ilman ajanvarausta oppilaille on ma-pe klo 11:30-12:15. Muina aikoina teemme terveystarkastuksia.

Terveydenhoitajaan voi ottaa yhteyttä kaikissa oppilaan terveyteen ja koulunkäyntiin liittyvissä asioissa. Pitkäaikaset perussairaudet hoidettaan niille ohjatussa yksikössä. Kouluaikana käytössä olevista lääkityksistä tulee laatia lääkehoitosuunnitelma yhdessä oman opettajan ja lääkehoitoon perehtyneen koulunkäynninohjaajan kanssa. Terveydenhoitaja osallistuu lääkehoitosuunnitelman laatimiseen pyydettäessä.

Koulutapaturmissa ensiavun antaa ensisijaisesti koulun henkilökuntaan henkilö kuuluva, joka tulee tilanteeseen ensimmäisenä. Tarvittaessa paikalle kutsutaan terveydenhoitaja. Vapaa-ajan tapaturmien arviointi tapahtuu omalla terveysasemalla.

 

SAIRAUSASIOISSA ja PÄIVYSTYSTAPAUKSISSA ota yhteyttä omaan terveysasemaasi.