In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Alaluokkien oppilaskunta Alaluokkien oppilaskunta

Oppilaskunta osallistuu koulun pelisääntöjen luomiseen ja on mukana suunnittelemassa koulun perinteisiä juhlia ja teemapäiviä koulun yhteyshengen luomiseksi. Oppilaskuntamme järjestää perinteisesti erilaisia tapahtumia ja hyvän mielen tempauksia. 


Oppilaskunnan ohjaavana opettajana toimii Ulla "Upi" Nikander. Tämän lukuvuoden alakoulun oppilasjäsenet ovat:

Luokka

Varsinainen jäsen

Varalla

2A

Martta Roimaa

Kiira Kaikkonen

2B

Vilhelmi Kukkonen

Leo Mikkonen

3A

Joonas Toljamo

Marcus Väyrynen

3B

Johannes Liisanantti

Eemeli Pessa

3C

Katri Liias

Felix Byman

4A

Eemi Sulkala

Erika Härkman

4B

Eetu Kaisto

Lotta Tissari

4C

Tiia Poussu

 

Pihla Kärenlampi

5A

Robin Erkinjuntti

Elias Vuorio

5B

Lasse Ulkuniemi

Hilla Orbinski


Alakoulun oppilaskunta järjesti perjantaina 31.10.2014 kouluun tulevalle koulun väelle heijastinratsian. Mikäli henkilöltä ei heijastavaa löytynyt, antoi oppilaskuntalainen hänelle heijastimen. Nyt loistamme liikenteessä!

Oppilaskunta kiittää Liikenneturvaa heijastimista!

18.9.2014: Nälkäpäiväkeräys

Koulussamme järjestettiin Suomen Punaisen Ristin Nälkäpäivä-keräys torstaina 18.9. Tuolloin järjestön lippaat kiersivät oppilaskunnan toimesta luokissa. Rahan lahjoittaminen oli vapaaehtoista.

Nälkäpäivänä kerättiin rahaa Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon tehtyjen lahjoitusten avulla autetaan sekä luonnonmullistusten ja sotien uhreja ympäri maailmaa, että Suomessa äkillisen onnettomuuden kohdanneita.

Saimme kerätyksi Punaisen Ristin katastrofirahastoon hienon summan: 204,68 €.

Oppilaskunta kiittää kaikkia keräykseen osallistuneita!

5.5.2014:   Pukeudu teemaan-päivät

Oppilaskunta järjestää perinteisen "pukeudu teemaan"-päivät piristääkseen lukuvuoden loppupäiviä. Teemat ovat:

- ke 14.5. Päähinettä päähän
- to 15.5. Eläimellistä kuosia
- pe 16.5. Vapaa valinta vaatetuksessa

Koko koulun väki mukaan pukeutumaan ja piristämään asuillaan koulun arkea! 

Paras teemapukeutuja palkitaan päivittäin.

14.2.2014: Ystävänpäivä!

Oppilaskunta järjesti ystävänpäivän tilaisuuden salissa pe 14.2.2014. Vannoimme Ystävän Valan, lauloimme ystävyydestä sekä kuulimme historiikkia ystävänpäivän vietosta. Lopuksi jokainen oppilas sai sydäntarran ystävänpäivän kunniaksi ja merkiksi valan vannomisesta.

 

8.11.2013  Nenäpäivä-aamunavaus

Oppilaskunta järjesti salissa nenäpäiväperjantaina aamunavauksen. Oppilaskunnan edustajat kertoivat meille, mihin kampanjalla kerättäviä rahoja voidaan käyttää. Köyhien maiden lasten koulunkäynnin mahdollistaminen on yksi tärkeä avustuskohde.

Aamunavauksen jälkeen luokissa kiersi Robinin nenäpäivälevy Erilaiset, jonka voit kuunnella myös YouTubesta.

Oppilaskunnan edustajia hauskoissa monsterinenissään:

 

Web-sisällön esitys Web-sisällön esitys

Alaluokkien oppilaskunta järjestää syyslukukautena 2013 esim.
- tapakasvatusviikolla infoiskuja keskusradion kautta
- Halloween-naamiaiset torstaina 31.lokakuuta
- Nenäpäivä-tapahtuman marraskuussa.
 
Oppilaskunta toimii myös järjestelyapureina Syysolympialaisissa sekä järjestää yhdessä yläluokkien tukioppilaiden kanssa perinteisen Jouluradan.
 
Lukuvuonna 2012-2013 alaluokkien oppilaskunnan jäsenet ovat
 

 

Luokka

Varsinainen jäsen

Varalla

2A

Eemi

Joona

2B

Vilma

Eetu

2C

Tiia

Pihla

3A

Robin

Pinja

3B

Lars

Ella

4A

Topias

Sara

4B

Eeva

Helmi

5A

Kiia

Samuel

5B

Edvin

Inari

5-6

Eeli

Veeti

6A

Salla

Senni

6B

Enni

Venla

Luokkien 1-6 oppilaskunnan hallitus koostuu jokaiselta luokalta valittavasta varsinaisesta ja varajäsenestä. Varajäsen toimii varsinaisen jäsenen sijaisena, mikäli varsinainen jäsen on estynyt tulemaan kokoukseen. Melko usein kokoukset ovat myös sellaisia, joihin luokan molemmat jäsenet osallistuvat.

Oppilaskunnan hallitus kokoontuu keskimäärin kerran kuussa. Hallitus ideoi ja järjestää mm. yhteisiä pieniä tempauksia ja tapahtumia. Viime vuosina hallitus on ollut järjestämässä mm. liikunnallista telinerataa koulun saliin, vappujuhlaa ja väripäiviä. Oppilaskunta on myös vuosittain organisoinut osallisuustunnit, joissa luokat ideoivat parannusehdotuksia Oulun Kaupunkikokousta varten. 

Lasten ja nuorten kaupunkikokous

Ensimmäinen Lasten ja nuorten kaupunkikokous järjestettiin Oulussa helmikuussa 2009, ja tänä vuonna (2012) se järjestetään neljättä kertaa tiistaina 15.5. klo 12–15 Oulun urheilutalolla.

Oulun alueilla toimivat 11 nuorten osallisuusryhmää tuovat kokoukseen omat esityksensä päätettäviksi. Päätökset kokouksessa tekee edustajisto, noin 30 edustajaa, eli jokaisella ryhmällä on 2-3 edustajaa. Puheenjohtajina toimivat nuoret itse.

Kaupunkikokoukselle on vuonna 2012 myönnetty 5000€ määräraha. Kaupunkikokouksessa esiteltävät lasten ja nuorten ehdotukset voivat olla joko lausuntoesityksiä tai määrärahaesityksiä. Kokouksessa äänestetään mille määrärahaesityksille 5000€ raha jaetaan. Jokaisella oululaisella nuorella pitää olla oikeus osallistua ja tuoda omat kantansa esiin.

Kaikki oppilaskuntamme oppilaat ovat olleet osallistumassa, miettimällä ehdotuksia kaupunkikokoukseen. Luokissa on valittu ehdotuksista 4-5 parasta, jotka jatkokäsiteltiin oppilaskunnan hallituksen kokouksessa torstaina 12.4.2012. Siellä hallitus valitsi kaikista näistä hyvistä ehdotuksista mielestään parhaat. Ne lähetetään jatkokäsittelyyn alueryhmään. Meidän alueemme alueryhmä on nimeltään POF (Pohjoisen alueen Fiksut). Alueryhmässä alueen koulujen ehdotuksista valitaan niinikään ehdotukset lähetettäviksi Kaupunkikokoukseen.

Pöllönkankaan koulun 1-6 –luokkien ehdotukset löytyvät kokonaisuudessaan täältä. Lomakkeen lopusta löytyvät ne, jotka oppilaskunnan hallitus valitsi lähetettäväksi  alueryhmän kokoukseen.

1.10.2015: Alaluokkien oppilaskunta järjesti lokakuun alussa suuren OPEVISAN