Rajakylän koulu & Kuivasoja

< Takaisin

Etäopiskeluohjeita

Hyvät huoltajat ja oppilaat,

huomenna alkaa etäopiskelujakso, joka kestää 13.4. saakka. Alla tärkeät opiskeluohjeet oppilaille. Toivomme, että te vanhemmat autatte, kannustatte ja valvotte lapsenne työskentelyä parhaanne mukaan. Uuden tilanteen edessä on lähdettävä napakasti liikkeelle, jotta arkirutiinit säilyvät ja opiskelurytmi löytyy.  Luokanopettajat/aineenopettajat tiedottavat huomisen päivän tehtävistä tänään tai huomenna aamulla.

 

Sairauspoissaolot tulee merkitä Wilmaan normaalisti. Tällöin opettajat osaavat huomioida tämän, jos sairauden vuoksi tehtäviä jää tekemättä.

  1. Yhteydenpidon kannalta olisi tärkeää, että opettajilla on mahdollisuus olla puhelimitse yhteydessä oppilaaseen. Oppilaan puhelinnumero lisätään Wilmaan aukaisemalla ensin kohta lomakkeet ja sieltä päivitä opiskelijan/oppilaan  yhteystiedot. Oppilaan tiedoissa on kohta, johon puhelinnumero merkitään.
  2. Olemme huomanneet käytännössä, että yhteydenpitoa oppilaan ja opettajien välillä helpottaa WhatsApp-sovellus, joka useimmilla oppilailla tuntuukin olevan käytössä. Mikäli koette, että lapsenne saa käyttää WhatsAppia, asentakaa se lapsen puhelimelle.

 

Terveisin Rajakylän koulun väki

 

Etätyöohjeet oppilaille

 1. Tee samat aamurutiinit kuin normaalina koulupäivänä. Syö hyvä aamupala, vaihda yöasu päivävaatteisiin ja tee pieni liikuntahetki - kävele vaikka kortteli ympäri. Kehosi on tottunut siihen, että liikut koulumatkoilla aamuisin ja iltapäivällä. Aloita koulupäiväsi kuten normaalisti lukujärjestyksen mukaan.

2. Pidä taukoja. Et työskentele koulussakaan kuutta tuntia putkeen, joten pidä välitunteja. Olet tottunut tiettyyn ateriarytmiin. Syö lounaasi ja välipaloja, jotta jaksat.

3. Tulet tekemään enemmän töitä tietokoneella ja kännykällä. Muista tehdä muutama taukojumppa päivän mittaan, jotta niska-hartiaseutu pysyy kunnossa. Jumppakissan ohjeet: www.bit.ly/jumppakissaohje

4. Et ole lomalla! Olet nyt oppimassa ja tekemässä töitä etänä koulun ulkopuolella. Onneksi oppiminen ei ole paikkaan sidottua. Oppiminen vaatii kuitenkin omaa aktiivista työtä. Sinun tulee ottaa vastuuta omasta oppimisestasi, jotta tehtävät tulevat hoidettua sovitusti. Noudata lukujärjestyksen mukaista opiskeluaikataulua. Opiskelutekniikat korostuvat itsenäisemmin opiskeltaessa. Voit katsoa täältä lisävinkkejä: www.bit.ly/opiskeluvinkkejä

5. Seuraa viestintää Wilman kautta. Opettajat antavat tehtäviä, jakavat materiaalia, arvioivat ja antavat palautetta. Ensimmäinen viesti tulee aina Wilman kautta, josta löydät kunkin opettajan ohjeet miten ja milloin tehtävät tulevat ja miten opettaja on mahdollista saada kiinni, jos tarvitset apua. Lisäksi opettajat ovat tavoitettavissa arkisin klo 9.00–14.00, jos tarvitset neuvoja ja tukea etäopiskeluusi

6. Jos huoltaja on ilmoittanut kyselyssä tietokonetarpeesta, ilmoitamme milloin koneen voi noutaa tämän viikon aikana. Kännykällä tai muulla mobiililaitteella pääset hyvin alkuun. Nettiyhteyden voi jakaa omasta kännykästä, jos muuta nettiä ei ole. Myös panOulu-verkko toimii alueellamme kohtuullisen hyvin.  Paljon opiskellaan myös perinteiseen tapaan koulukirjojen ja vihkojen avulla.

7. Saatat tarvita opiskelussasi SanomaPron tai Otavan sähköisiä materiaaleja. Opettajat tiedottavat tunnuksista tarvittaessa.

Muistathan, että voit kuunnella myös osan oppikirjateksteistä Arttu-sovelluksen (SanomaPron julkaisemat kirjat) ja Otso-sovelluksen (Otavan oppikirjat) avulla. Lisäksi kielten opiskelussa kannattaa hyödyntää Sanastot-sovellusta. Sovellukset ovat ladattavissa kännykkään Play Kaupan tai Apple Storen kautta.

8. Etänä voi myös opiskella yhdessä. Esim. Teams-videokokousten avulla voitte ystäväporukan kanssa järjestää opiskelusessioita - kokeile rohkeasti! Myös opettaja voi järjestää yhteisiä opiskelusessioita – etäoppitunteja.

9. Ole aktiivinen! Opettajat ovat myös töissä eli tukemassa sinua oppimisessasi, vaikka työskentelevätkin etänä niin kuin sinä. Muista pyytää apua, jos et ymmärrä jotain tai jokin on epäselvää!

Jakolinkki