Koulun esittely

Ylikiimingin yksikkö(kuvassa)

Ylikiimingin kyläkeskuksessa sijaitsevassa yksikössä opiskelee n.430 oppilasta luokilla 0 – 9. Opettajia ja ohjaajia yksikössä työskentelee 34 + 9. 

Tavoitteena on, että kukin yhdeksäsluokkalainen hakeutuu ja pääsee kykyjensä mukaiseen jatkokoulutukseen. Tavoitetta seurataan vuosittain ja ilman jatkokoulutuspaikkaa jääneet oppilaat ovat oman koulun opinto-ohjauksen piirissä myös seuraavana syksynä.

Oppilaiden osallisuutta kehitetään aktiivisella oppilaskunta- ja tukioppilastoiminnalla. Turvallinen koulupäivä mahdollistaa nuoren kasvun itsensä mittaiseksi. Painotamme jokaisen toimijan vastuuta turvallisen koulupäivän saavuttamisessa.
Ylikiimingin koulu on aktiivisesti mukana Vihreälippu -toiminnassa.

Vesalan yksikkö

Vesalan koulu on Oulun kaupungin maaseutumainen kyläkoulu heimopäällikkö Pekka Vesaisen kotimaisemissa Kiiminkijoen törmällä. Kylä on lähes 500-vuotias ja koulua kylässä on pidetty sata vuotta, aluksi kiertokouluna talollisten pirteissä. Ensimmäinen vieläkin toiminnassa oleva koulurakennus otettiin käyttöön v. 1922.

Vesalaan valmistui monitoimitalo v. 2010 elokuussa. Koulun lisäksi talossa toimii päiväkoti. Lapsia koulussamme on 0.- 6. luokilla lukuvuonna 2017-2018 reilut 200 ja koulun henkilökunnan lukumäärä on 13. Yhteensä talossa on noin 260 lasta ja reilut 20 työntekijää. Monitoimitalossa on paljon kolmannen sektorin toimintaa. Tiloissa toimii mm. nuorisotoimi, seurakunta, 4H, ja Oulu-opisto. Tiloja hyödyntää myös Reki-Vesalan Asukkaat ry, paikallinen kyläyhdistys.