In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Kummi- ja tukioppilaat Kummi- ja tukioppilaat

KUMMITOIMINTA

Ylikiimingin koulussa 6. luokkalaiset ovat toimineet ekaluokkalaisten kummeina syksystä 2011 alkaen. Kummitoiminnan tarkoituksena on tukea pieniä oppilaita heidän aloittaessaan koulunkäyntiään.

Kuluvan lukuvuoden aikana yhteistyö on ollut monipuolista: kuudesluokkalaiset ovat auttaneet ekaluokkalaisia mm. matematiikassa, lukemaan opettelussa ja monissa käytännön asioissa. Lisäksi kummitoimintaan on kuulunut yhteisiä välituntituokioita, askarteluprojekteja sekä yhteinen opintoretki Ouluun, Pohjois-Pohjanmaan museoon.

Kummitoiminta luo ystävyyssuhteita eri-ikäisten lasten välille. Yhteisen toiminnan kautta opitaan hyviä yhteistyötaitoja sekä toisen ihmisen huomioon ottamista.

 

TUKIOPPILAAT LUKUVUODELLE 2016-2017

 

Alasaarela Mari

Heikkilä Kiia

Hentilä Hanna

Hinttala Niklas

Isoaho Kalle

Jurvakainen Jenna

Kaski Aleksi

Koistinaho Matilda

Leskelä Tiia-Riikka

Parkkinen Sara

Parkkinen Venla

Pelkonen Veera

Pyhtinen Iina

KOULUMME KUMMILAPSI

Koulullamme on kummilapsi Plan -säätiön kautta. Planin kehitysyhteistyöohjelmien perustana on YK:n lapsen oikeuksien sopimus. Plan pyrkii parantamaan kehitysmaiden lasten elinolosuhteita pystyvästi.

Koulumme kummilapsi on poika nimeltään Dijbril, joka asuu Malilla. Mali sijaitsee Länsi-Afrikassa ja on yksi maailman köyhimmistä maista. Dijbrilin kotiseudulla Plan on mm. hankkinut lapsille koulutarvikkeita, rakennettu kaivoja ja tuettu paikallisia yhteistyökumppaneita niin, että he ovat voineet antaa pienlainoja perheille. Pidämme yhteyttä Dijbriliin kirjeitse. Dijbrilin ja hänen yhteisönsä tukemiseksi olemme järjestäneet mm. kirpputoreja.