Vihreä lippu koulussamme

Koulumme aloitti Vihreä lippu toiminnan jo vuonna 2008. Ensimmäinen Vihreä lippu sertifikaatti myönnettiin Ylikiimingin koululle syksyllä 2010 ja toukokuussa 2014 koulumme saavutti kestävän tason sertifikaatin.

Olemme vuosien aikana käsitelleet teemoja Jätteiden vähentäminen, Energia, Yhteinen maapallo, Terve elämä ja Lähiympäristö.

Kuluvan kauden teemana on vesi. Aihe on loistava, koska sitä voi tarkastella niin monesta eri näkökulmasta.  Tavoitteinamme on esimerkiksi lisätä ymmärrystä miksi veden säästäminen on tärkeää ja miksi vesistöjen kunnosta ja suojelusta on huolehdittava sekä lähellä että kaukana. Tiedollisina tavoitteina ovat esimerkiksi oppia miten vesi maapallolla kiertää ja mikä on vesijalanjälki. Tietenkin ylikiiminkiläisille on tärkeää tuntea oman alueensa vesistöt ja millaisia hyöty- ja virkistysmahdollisuuksia ne tarjoavat.

Tänä syksynä olemme saaneet nauttia jo mahtavista vesiaiheisista valokuvista, joita oppilaat ottivat kesän ja syksyn aikana. Osa näyttelyn kuvista on nähtävillä Ylikiimingin kirjastossa ja osa Vesalan koululla.

Vihreä lippu blogi