Pysäköinti yksityisalueilla

Pysäköinti yksityi­sa­lueilla

Oulussa yksityispihojen pysäköintiä valvovat sekä Oulun kaupunki että yksityiset valvontayritykset. Oulun pysäköinninvalvonta ei valvo yksityisten valvontayritysten alueilla.

Ilman kiinteistön omistajan valtuutusta yksityisellä alueella Oulun kaupungin pysäköinninvalvonta ei voi määrätä pysäköintivirhemaksua tai kiinnittää rengaslukkoa.

Valvontapyyntö

Pysäköinninvalvonnan aloittamiseksi tarvitaan kiinteistöltä etukäteen pysäköinninvalvontapyyntö.

Valvontapyynnön esittäjän tulee määritellä lomakkeeseen alueen käyttötarkoitus, jonka perusteella valvontaa voidaan suorittaa joko tieliikennelain mukaisten liikennemerkkien mukaan tai ainoastaan maastoliikennelain tarkoittamilla maastoalueilla sekä pelastuslain mukaisilla pelastusteillä. Liikennemerkeistä vastaa edelleen kiinteistö. Kun valvottavan alueen liikennemerkit on tarkastettu asianmukaisiksi, voidaan pysäköinninvalvonta aloittaa.

Kiinteistön edustaja voi täyttää valvontapyyntölomakkeen ja lähettää sen sähköpostilla osoitteeseen pysakoinninvalvoja(at)ouka.fi. Lomakkeen täyttämiseen tarvitset koneellesi maksuttoman Acrobat readerin tai muun vastaavan ohjelman, jolla pääset täyttämään ja tallentamaan lomakkeen.

Auto luvattomalla paikalla?

Mikäli autot pysäköivät luvatta taloyhtiösi pysäköintipaikalla, ilmoita asiasta isännöitsijällesi. Valvontapyynnön ollessa voimassa isännöitsijä tai muu valtuutettu henkilö voi ottaa yhteyttä pysäköinninvalvontaan, joka ryhtyy toimenpiteisiin asiassa.

Huomaathan, että tuntemattoman auton ollessa virheellisesti pysäköitynä hallinnoimallesi pysäköintipaikalle, ei pysäköinninvalvonta voi autoa siirtää välittömästi pois, vaan ainoastaan antaa asiassa virhemaksun. Mikäli auto on pelastustiellä, voidaan ajoneuvo siirtää pois välittömästi.