Maantien 8155 (Poikkimaantie) parantaminen

Kaupunginosat Äimärautio, Hiironen, Kaukovainio, Lintula, Mäntylä, Nokela
Kuva, Poikkimaantie, Euroopan unionin osarahoittama.

Parannus koskee väliä Oulun Satama – Valtatie 22, Oulu

Oulun kaupunki on yhteistyössä ELY-keskuksen/Väyläviraston kanssa laadituttanut Maantien 8155 (Poikkimaantien) parantamisen välillä Oulun Satama - Valtatie 22 (Kainuuntie) -rakennussuunnitelman kahdessa osassa. Ensimmäinen osa väli Oulun Satama - Terminaalitie valmistui tammikuussa 2019 ja toinen osa marraskuussa 2020. Kadut ja liikenne -yksikkö lähettää suunnitelman molempia osia koskevat katusuunnitelmat hyväksymiskäsittelyyn.

Suunnitelmien mukaan Poikkimaantiehen liittyviä katuhaaroja jalankulku- ja pyöräily-yhteyksineen parannetaan, Äimäkujalle rakennetaan uusi jalankulun ja pyöräilyn alikulku samoin kuin Lintulammentielle. Lisäksi useita suunnittelualueen alikulkuja kävely- ja pyöräily-yhteyksineen parannetaan. Jääsalontien, Terminaalitien, Oritkarintien ja Äimätien liittymiin rakennetaan liikennevalot.


Hankesivulla olevat suunnitelma-asiakirjat on laadittu hyväksymiskäsittelyn edellyttämässä tarkkuudessa. Suunnitelman yksityiskohdat ja korkeustiedot tarkentuvat suunnittelun edetessä. Mikäli haluat käyttää tämän hankkeen tietoja jonkin toisen hankkeen lähtöaineistona, pyydä rakennussuunnitelman piirustukset sähköpostilla osoitteesta: katusuunnitelmat@ouka.fi.

 

Eteneminen

Käynnistysvaihe

Valmis

Ehdotusvaihe

Valmis

Hyväksymisvaihe

Valmis

Yhteystiedot

Kohteen sijainti