Koronatilanne Oulussa 31.1.2022 – epidemiaa kuvaavat mittarit tasaisena, henkilöstön poissaolot kasvussa

31.01.2022

Oulu on edelleen epidemian leviämisaluetta. Sairaalakuormituksen määrä on tasoittunut kohtalaiselle tasolle sekä erikoissairaanhoidossa että kaupunginsairaalassa. Myös havaittu uusien tartuntojen määrä pysytteli viikolla 4 aiempien viikkojen tasolla. Rokotustahti on hiipumassa. Kaupungin hyvinvointipalveluissa useilla palvelualueilla työntekijöiden koronaan liittyvät poissaolot ovat kasvussa ja vaativat erityistoimenpiteitä, jotta palvelut kyetään järjestämään. Alueellinen koordinaatioryhmä arvioi Pohjois-Pohjanmaan epidemiatilannetta sekä alueella voimassa olevien rajoitusten ja suositusten tilannetta tiistaina 1.2.2022 kokouksessaan.

Viikolla 2 tehdyistä virusnäytteistä toteutettu tarkempi analyysi osoitti omikron-virusmuunnosta esiintyvän jo 97 prosentissa näytteistä. Tämä löydös vahvistaa, että omikronmuunnos on valtavirus Oulussa.

Tartuntojen jäljityksessä on edelleen merkittävä viive ja vain osa todetuista tartunnoista kyetään jäljittämään.

Viime viikolla (vko 4) tapahtui 1 koronaan liittyvä kuolemantapaus Oulun kaupunginsairaalassa. Sekä kaupunginsairaalassa että asumisyksiköissä on koronaan sairastuneita.

Rokotukset

Viikolla 4 rokotettiin Oulun kaupungin rokotuspisteissä 8 088 henkilöä, mikä on noin neljänneksen vähemmän kuin edellisellä viikolla. Viime viikolla rokotetuista oli 940 ykkösrokotetta, 935 kakkosrokotetta ja 6172 kolmosrokotetta. Lisäksi työterveyshuollot rokottivat Oulussa arviolta tuhat rokotetta viikolla 4. Oulun yli 12-vuotiaasta väestöstä 89,5 prosenttia on saanut ykkösrokotuksen ja 85,6 prosenttia kakkosrokotuksen. Yli 70-vuotiaista 82,2% on saanut kolmosrokotteen.

Työterveyshuollot Mehiläinen, Pihlajalinna, Aava, Terveystalo, Heltti sekä Pohjois-Suomen työterveys ry. antavat myöskin asiakkailleen koronarokotuksia Oulun kaupungin kiintiöstä. Työterveyshuoltojen yhteensä antamien koronarokotusten määrä on vaihdellut n. 1000–2000 välillä viikoittain. Koronarokotukseen ovat oikeutettuja työterveysasiakkaat, joiden työterveyshuollon sopimukseen (tarkemmat tiedustelut työterveyshuolloista) kuuluvat koronarokotukset. Työterveyshuolloissakin tarjotaan koronarokotteita vain Oulun kaupungin rokotelinjausten mukaisesti.

Viime viikon 4 tiedot

  • Tartunnat viime viikolla 1244 (luku täydentyy vielä viikonloppuna otettujen näytteiden osalta), edellisellä 1324, tasaantunut
  • Karanteeniin asetettujen määrää ei julkaista jäljityksessä olevien viiveiden vuoksi
  • Ilmaantuvuus Oulu 31.1.2022 edelliset 14 vrk / 100 000 asukasta: 1229 laskussa
  • Sairaalahoidossa OKS 7 potilasta, OYS 11 potilasta, laskussa
  • Testatut viime viikolla 1751, laskussa (näytteenottokriteerejä on muutettu)
  • Positiivisten osuus oululaisten näytteistä viime viikolla 31,7%, nousussa
  • Rokotettuja  89,5 % kaikista 12+ ikäisistä oululaisista (1. rokote), 85,6 % 12+ ikäisistä (2. rokote)

Tällä viikolla (vko 4) rokotetaan

3. rokotukset ovat siirtyneet walk-in rokotuksiin ilman ajanvarausta, 18v. täyttäneille
rokotuksia annetaan Limingantullissa ja Ideaparkissa

Katso tarkemmat tiedot rokotuksista sivulta Koronarokotukset

Katso tiedot influenssarokotuksista sivulta Influenssarokotukset

Koronatestiin vain poikkeustapauksissa

Koronatestiin tulee jatkossa hakeutua vain poikkeustapauksissa. Lievän koronavirustaudin voi sairastaa kotona. Katso tarkemmat ohjeet sivulta www.ouka.fi/korona. Uusista testauskäytännöistä on julkaistu myös tiedote.

Lisäksi eristysaika ja karanteenin kesto ovat lyhentyneet 5 vuorokauteen. Katso tarkemmat karanteeniohjeet.

Katso Oulussa voimassa olevat suositukset ja rajoitukset.

Katso tartuntatilannetta Oulussa kuvaavat kaaviot.