In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Uudistuva Oulu

Lyhytosoite tälle sivulle www.ouka.fi/kuusisaari

Yhteystiedot:
Projektipäällikkö
Mikko Ukkola 
p. 040 557 0891


Uusi Kuusisaari - koko kansan puisto

Ydinkeskustan läheisyydessä sijaitseva Kuusisaari on keskeinen osa Oulua ja sen historiaa. Saari on ollut tapahtumien näyttämönä 1600-luvulta saakka ja saarella sijaitsi pikiruukki vielä reilut sata vuotta sitten. 1940-luvulla laaditussa Tuiran Koskikeskuksen suunnitelmassa Alvar Aalto nimesi Kuusisaaren "kansanpuistoksi".

Alvar Aallon viitoittaman suunnitelman mukaisesti Kuusisaari on vihdoin saamassa kansanpuiston aseman Oulussa. Alueesta rakentuu kaikkien oululaisten virkistys- ja vapaa-ajanviettokeskus, jossa viihtyvät sekä perheet että eri lajien harrastajat.

Uuden Kuusisaaren alue pitää sisällään mm. hiekkarannan, Oulun parhaat kalastusmahdollisuudet, nuotiopaikkoja, pump track -radan ja koripallonkentän. Kuusisaaren rakentaminen alkaa kesällä 2016.

Suunnittelussa on huomioitu alueen merkittävät historialliset arvot ja Natura 2000-alueen mukanaan tuomat rajoitteet. Ratkaisuissa korostuvat vapaa-ajan vietto ja harrastusmahdollisuuksien tarjoaminen. Lisäksi Kuusisaari tarjoaa hyvin varustellun ja helposti saavutettavan paikan ulkoilmatapahtumien järjestämiseen.

Uudistetussa Kuusisaaressa voidaan järjestää suuriakin tapahtumia, mutta erityisesti erilaiset pienet kulttuuritapahtumat sopivat sinne hyvin.