Pääkuva
Henkilö selailee Opinvirran käsikirjaa.

Ajankohtaista keväällä 2024

Kevään aikana kestu-tiimi järjestää etä- ja lähitapaamisia sekä tarjoaa tukea yksiköiden kestävän tulevaisuuden työhön. Ole yhteyksissä. Myös uudet teemasta kiinnostuneet tervetuloa mukaan! Listauksessa mukana myös muiden tahojen toimintaa.
01.03.2024

Ajankohtaista keväällä 2024

19.3.2024 klo 13:30-14:30 Kestu-kahvit linjoilla, teemana ilmasto-osaaminen
Nappaa mukaan kahvikupponen tai muuta virkistävää ja tule mukaan kestävän tulevaisuuden kahveille Teamsiin. Kaikki kiinnostuneet tervetulleita! Alustuksessa kerrotaan Oulun kaupungin jo tehdystä ilmastotyöstä. Keskustellaan ajankohtaisista aiheista käytännönläheisesti ja ratkaisukeskeisesti, tällä kerralla ilmastoon liittyen. Miten vähentää ilmastopäästöjä koko yhteisön voimin? Kuinka pitää yllä toivoa ilmasto- ja ekokriisin keskellä? Ilmoittautuminen ja lisätiedot täältä (linkki koulutuskalenteriin).

16.4.2024 klo 14-15:30 Kestu-vastaavien tapaaminen Timosessa
Hei pitkään toimineet kestu-vastaavat ja vasta kiinnostuneet! Tule mukaan kestävän tulevaisuuden vastaavien tapaamiseen Timoseen. Tilaisuus on tarkoitettu kestävyyskasvatusta yksikössään edistäville varhaiskasvatuksesta 2. asteelle. Tutustutaan Timosen uusiin tiloihin, perehdytään eri-ikäisten osaamistavoitteisiin opinvirran teemoista (luonto, ilmasto, kiertotalous) ja hankitaan sopivia työkaluja omaan yksikköön ja omaan työhön. Tarjoamme kahvit ja pientä purtavaa. Ilmoittautuminen ja lisätiedot täältä (linkki koulutuskalenteriin).

21.-22.5. klo 9-15 Amazing North
Tieteen, taiteen ja teknologian kautta kohti kestävää huomista – yhdessä tehden. STEAM in Oulun järjestämä, Pohjois-Suomen suurin STEAM-aiheinen tapahtuma Oulun Energia Areenalla. Lisätietoja STEAM in Oulun sivuilta täältä.
24.5. klo 12-15 Pyryn tapaaminen
Pohjois-Pohjanmaan ympäristötoimijat kokoontuvat Timosessa. Lisätietoja myöhemmin. Lisätietoja Pyrystä täältä (linkki). Pistä ylös myös päivämäärä 11.-12.9. Pohjoisen Suomen ympäristökasvatuspäivät Rokualla.

Erityisesti lukioväelle:
3.4. klo 14-15 Lukioiden kestävyyskahvit: kestävyys osana lukuvuoden rakenteita
Lyhyt alustus, keskustelua ja konkreettiset askelet eteenpäin. Liity mukaan tästä (Teams-linkki).
13.5. klo 18-20 Nuorten kestävyyspitsailta
Tutustutaan siihen, mitä kaikkea Oulussa jo tehdään kestävyyden eteen ja ideoidaan uutta herkullisten kasvispitsojen äärellä. ONE ideoimassa ohjelmaa. Lisätietoja tulossa!
8.5. klo 14-15 Lukioiden kestävyyskahvit: kestävyysosaamisen tavoitteet lukioissa
Lyhyt alustus, keskustelua ja konkreettiset askelet eteenpäin. Liity mukaan tästä (Teams-linkki).

Olethan jo mukana sähköpostilistoilla? Varhaiskasvatuksen väki, olkaa yhteyksissä listalle liittymiseen liittyen Tarjaan tarja.mankinen(a)ouka.fi. Perusopetuksen ja lukion väki, liittykää kestu-vastaavien teamsiin ja sähköpostilistalle laittamalla viestiä Jussille tai Paulalle: paula.ratava(a)ouka.fi ja jussi.tomberg(a)ouka.fi

Mukavaa alkanutta maaliskuuta!

Terveisin,
Kestu-tiimi