Kerhot ja harrastaminen

Peruskouluissa on tarjolla maksuttomia kerhoja ja harrastustoimintaa koulupäivän aikana ja heti koulupäivän jälkeen. Koulut tiedottavat huoltajia ja oppilaita oman koulunsa kerhoista lukukausien alussa ja omilla kotisivuillaan. Kaikkien koulujen kerhot löytyvät myös Harrastamisen aarrearkun kalenterista.

Kerhoja ja harrastustoimintaa järjestävät koulut itse sekä Harrastamisen aarrearkun hanketiimi. Toimintaa järjestetään lasten ja nuorten toiveiden pohjalta koulun tiloissa tai sen läheisyydessä olevissa tiloissa. Suosituimpia ovat erilaiset taito- ja taideaineiden kerhot sekä liikunta- ja kokkikerhot. Kerho-ohjaajat ovat opettajia, urheiluseurojen valmentajia ja taiteilijoita.

Maksutonta toimintaa koulupäivän jälkeen

Valtakunnallinen Harrastamisen Suomen malli on Oulussa nimeltään Harrastamisen aarrearkku. Se toimii kaikissa Oulun peruskouluissa ja tarjoaa maksutonta harrastustoimintaa 1.-9. luokkien oppilaille koulupäivän jälkeen. 

Kaikkien koulujen harrastuskalenterit löydät yhteiseltä sähköiseltä alustalta, jonka kautta voit myös ilmoittautua toimintaan. Linkki kalenteriin on alempana tällä sivulla. Voit ilmoittautua omalla koulullasi tarjottaviin kerhoihin ja myös lähikoulujen kerhoihin, mikäli kerhopaikat eivät täyty koulun omista oppilaista.  

Toimintaa koordinoi projektipäällikkö yhdessä neljän harrastuskoordinaattorin kanssa. Neljä alueellista harrastuskoordinaattoria ja kaksi kokoaikaista harrasteohjaajaa työskentelevät oman alueensa kouluilla ja kehittävät toimintaa. 

Etsivä harrastustyö on yksi Harrastamisen aarrearkun työntekijöiden tehtävistä. Tämä tarkoittaa, että he auttavat löytämään jokaiselle lapselle ja nuorelle oman harrasteryhmän. Heidän yhteystietonsa löydät alta. 

Kysy lisää - Harrastamisen aarrearkun yhteystiedot

Harrastamisen aarrearkku kuuluu Harrastamisen Suomen malliin, joka on opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) rahoittamaa toimintaa. Sen tavoitteena on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa, maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä.

Lue lisää Harrastamisen Suomen mallista.

Tutustu Harrastamisen Suomen malliin esittelyvideon avulla

Video: Harrastamisen Suomen malli

Harrastamisen Suomen mallin esittelyvideo viittomakielellä

Video: Harrastamisen Suomen mallin esittelyvideo viittomakielellä