Hiukkavaara, kestävä pohjoinen talvikaupunki

 

 

Hiukkavaara on uuden Oulun ja koko Pohjois-Suomen suurin lähivuosikymmenien aikana rakentuva kaupunginosa. Vanhan kasarmialueen ympärille tulee asuntoja noin 20 000 uudelle asukkaalle. Lisäksi uusi Hiukkavaaran keskus palvelee valmistuttuaan noin 40 000 lähiseudulla asuvaa oululaista.

Hiukkavaara on kestävä pohjoinen talvikaupunki – kaupunginosa, joka on käyttäjälähtöinen, älykkään energiatehokas ja neljän vuodenajan kaupunkielämän keskus.

Mistä syntyy hyvä kaupunki ja oma kaupunginosa? Millaisia koteja, pihoja ja kortteleita Hiukkavaaraan pitäisi suunnitella? Ja millaisessa kaupungissa tulevaisuuden hiukkavaaralainen haluaa asua?

Tule mukaan kehittämään Hiukkavaaraa. Tulevaisuuden mallikaupunginosaa suunnitellaan juuri Sinulle.

Osallistuminen ja vaikuttaminen

Ajankohtaista

< Takaisin

Haettavana toimijoita Hiukkavaaran keskuksen kortteliin

Haettavana Hiukkavaaran keskuksesta urheilu-, ulkoilu-, virkistys- ja retkeilytoiminnan sekä näitä palvelevan ravintola- ja majoitustoiminnan korttelialue

Oulun kaupunki hakee toimijoita Hiukkavaaran keskuksen alueelle kortteliin 82. Asemakaava mahdollistaa kortteliin urheilu-, ulkoilu-, virkistys- ja retkeilytoimintaa sekä näitä palvelevaa ravintola- ja majoitustoimintaa. Kortteli 82 on pinta-alaltaan yhteensä noin 3,96 ha sisältäen rakennusoikeutta 25 000 k-m2. Kortteliin on tehty aikaisemmin yksi noin 7000 m2 suuruista aluetta koskeva varaus padel-liikuntahallin ja kuntosalin rakentamista varten, ks. kartta hakualueesta. Jo varatun alueen tarkka sijainti, rajat ja lopullinen pinta-ala selviävät loppusyksyn aikana. Em. lopulliset rajat huomioidaan muun korttelialueen suunnittelussa. Varaamatonta korttelialuetta on noin 3,26 ha.

Hakemukset tulee toimittaa viimeistään 24.11.2019 osoitteeseen tonttipalvelut@ouka.fi

Viestin aihekenttään otsikoksi: ”Hakemus Hiukkavaaran urheilukortteliin”. Viestin koko liitteineen saa olla enintään 15 Mt.

Lisää aiheesta: Haettavana Hiukkavaaran keskuksen korttelin toimijoita

Jakolinkki

Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, kaavoitus

  • Käyntiosoite work Solistinkatu 2, Oulu
  • Postiosoite postal Kirjaamo, PL 71
    90015 Oulun kaupunki
  • Puhelin Kaavoitusarkkitehti
    Leena Kallioniemi work
    044 703 2425
  • Sähköposti
Tiedot esitetään hCard-muodossa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HIUKKAVAARA-esitettä jaetaan Ympäristötalossa.