In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Vanha Hiukkavaara Vanha Hiukkavaara


Vanha Hiukkavaara on tärkeä osa Hiukkavaaran kaupunginosan identiteettiä, ja liittyy kiinteästi tulevaan Hiukkavaaran keskukseen ja sen palveluihin. Alueen suunnittelussa pyritään huomioimaan alueelle jo syntynyttä toimintaa: entisellä kasarmialueella ja kantahenkilökunnan asuinalueella on mm. asuntoja, luovien alojen yrityksiä, Puolustusvoimat, Poliisi, taiteilijayhteisö ja harrastustoimintaa. Tavoitteena on luoda Vanhasta Hiukkavaarasta vahvan identiteetin omaava, persoonallinen ja omaleimainen sekä moderni ja kestävän kehityksen mukainen uusi asunto-, palvelu- ja työpaikka-alue.

Suunnittelu käynnistynyt

Vanha Hiukkavaara on viides kaavoitettavista Hiukkavaaran osa-alueista. 2008 laaditun Hiukkavaaran kaavarungon lähtökohtia tarkistetaan parhaillaan. Kaavarungossa on esitetty periaatteellisella tasolla alueen toiminnot, mitoitus, luonne, liikenteen, katujen, ympäristön, liikunnan sekä energia- ja vesihuollon perusratkaisut. Vanhan Hiukkavaaran alueelle on kaavarungossa osoitettu noin 2 000 asukasta ja 1 000 asuntoa. Kaavarungon tarkistaminen valmistuu tavoiteaikataulun mukaan loppuvuodesta 2017. Alueen asemakaavat tullaan laatimaan vaiheittain kaavarungon tarkistamisen valmistumisen jälkeen. Lisätietoa suunnittelun kulusta on osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa.

Osallistu ja ideoi Vanhan Hiukkavaaran suunnitteluun!

Oulussa kehitetty 3D -sovellus tuo kaupunkisuunnittelun kaikille helposti lähestyttäväksi aiheeksi ja mahdollistaa kaupunkilaisten osallistumisen suunnitteluprosessiin täysin uudella tavalla. Jokainen pääsee luomaan oman ehdotuksensa suoraan karttapohjalle ja esittämään toiveensa tulevan asuinalueen suhteen. Minkälainen on sinun versiosi kaavoitettavasta alueesta? Suunnittelupelin löydät osoitteesta www.ouka.fi/oulu/hiukkavaara/virtuaalimalli

Osallisten palaute
Kaavoitus kysyi kesän 2016 aikana osallisten toiveita Vanhan Hiukkavaaran suunnitteluun ja kehittämiseen palautejärjestelmän kautta. Palautteet kartalla (pdf)

Vanhan Hiukkavaaran avoin suunnittelutyöpaja 27.10.2016
Työpaja järjestettiin 27.10.2016. Työpajan muistio

Asiakirjat

Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, kaavoitus

  • Käyntiosoite work Solistinkatu 2,
  • Postiosoite postal PL 32 90015 Oulun kaupunki 90140 Oulu
  • Puhelin Kaavoitusarkkitehti
    Leena Kallioniemi work
    044 703 2425
Tiedot esitetään hCard-muodossa.