In English | Tekstin koko A- A+

Sivuja ei päivitetä. Ylläpito päättyi 2014.

Ajankohtaista Ajankohtaista

< Takaisin

Kekripukki palaa Oulussa lauantaina 23.11.

Nuorten työpaja Veeran Verstas marssittaa kekripukin Ouluun lauantaina 23.11., jolloin se on nähtävänä toripolliisin vieressä Oulun torilla klo 15-17.30. Värikäs kekrikulkue järjestäytyy toripolliisilla klo 17.30 ja lähtee torilta Kiikeliin klo 17.40. Kekripukki poltetaan Kiikelin edustalla Kokkoluodolla klo 18.

Kaupunkilaisia toivotaan mukaan kekrikulkueeseen. Kulkueeseen voi osallistua saapumalla klo 17.30 toripolliisille, jolloin kulkue järjestäytyy. Kulkue lähtee toripolliisilta klo 17.40 Kokkoluodolle Kiikelin edustalle, jossa kekripukki sytytetään klo 18.

Kekrikulkueeseen voi halutessaan ottaa mukaan omat naamarit. Oman kekrinaamarin voi tehdä Talonpoikaiskulttuurisäätiön nettisivuilta saatavilla ohjeilla. Ohje:
www.kekri.fi/oppilaalle/oppilaalle-alakoulu/oppilaalle-naamari

Kekripukin rakentavat yhteistyössä Oulun KSL:n Veeran Verstaan nuoret ja Oulun 4H-yhdistyksen Ylikiimingin nuoret. Kekripukin syntysija on risutalkoissa Ylikiimingissä ja ulkoasu muotoutuu Veeran Verstaan nuorten taidepajalaisten ja Ylikiimingin yläkoulun kuvaamataidon oppilaiden käsissä.

Kekripukki tulee maalta kaupunkiin, Oulun sydämeen - muistuttamaan muinaisista juuristamme ja perinteistä maaseudulla sekä tuomaan valoa ja iloa marraskuun pimeyteen. Värikkään kekrikulkueen suunnittelusta ja toteutuksesta vastaavat Veeran Verstaan taidepajalaiset. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä uuden Oulun juhlavuoden ja Valoa Oulu! -valofestivaalin kanssa.

Tapahtumasivu Facebookissa

Lisätietoja Oulun kekripukkiprojektista:

Niina Jortikka
P. 040 591 6092
niina.jortikka@gmail.com

Lisätietoja Oulun KSL:n nuorten taidetyöpaja Veeran Verstaasta:

Eeva Kejonen
P. 050 590 0711
eeva.kejonen@ksl.fi
 

Jakolinkki