Karjasillan koulun alue

Havainnekuva Karjasillan koulun alueesta.

Karjasillan koulun alue, havainnekuva: Arkkitehdit m3 Oy. 

Suunnittelualue sijaitsee Höyhtyän kaupunginosassa n. 1,5 kilometrin päässä Oulun keskustasta. Asemakaavan muutos kohdistuu kortteliin 1 sekä osaan Aropuiston puistoaluetta.

Asemakaavan muutoksen tavoitteena on Karjasillan koulun alueen monipuolinen kehittäminen ja täydennysrakentaminen, johon kuuluu monipuolista asumista, työpaikkoja ja palveluita. Kulttuurihistoriallisesti arvokas koulurakennus saa jatkossa uuden käyttötarkoituksen.

Alueella järjestettiin innovatiivinen tonttihaku, jonka tavoitteena oli saada yhteistyökumppani alueen kehittämiseksi ja toteuttamiseksi. Toteuttajatahon tuli nimetä kumppaneinaan asumisen, palveluiden tai rakentamisen yrityksiä, jotka käyttävät kohdetta tuotteiden tai palveluiden kehitysalustana. Hartela Pohjois-Suomi Oy:n vetämä tiimi valittiin alueen toteuttajaksi alkuvuodesta 2015. Alueelle rakennettavan Karjasillan Verstaan suunnitelmiin kuuluu mm. Karjasilta Business Lab, joka tukee yritysten kotimaista ja kansainvälistä liiketoimintaa ja on liiketoiminnan kehitysympäristö esimerkiksi asumiseen liittyvissä digitaalisissa palveluissa. Asemakaavan muutos on tullut voimaan 20.11.2018.

Hartela Pohjois-Suomen Karjasillan Verstas -hankkeen verkkosivut

Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, kaavoitus

 • Käyntiosoite work Solistinkatu 2, Oulu
 • Postiosoite postal Kirjaamo, PL 71
  90015 Oulun kaupunki
 • Puhelin Kaavoitusarkkitehti
  Jere Klami
  cell 044 703 2412
 • Sähköposti
 • Anna palautetta
Tiedot esitetään hCard-muodossa.