Oulujokivarren osayleiskaavan tarkistus

Ajankohtaista

Oulujokivarren osayleiskaavan tarkistuksen täytäntöönpano

Oulun kaupunginhallitus on 19.12.2022 § 365 määrännyt kaupunginvaltuuston 10.10.2022 § 85 hyväksymän Oulujokivarren osayleiskaavan tarkistuksen tulemaan voimaan siltä osalta, johon ei ole kohdistunut valituksia. Voimaantulon ulkopuolelle jää Raita-ahontien alue lähiympäristöineen.

Täytäntöönpanokuulutus 7.2.2023
Täytäntöönpanokartta
Kaavaselostus
Vastineraportti ehdotusvaihe

Lupaharkinnan periaatteet
Yhdyskuntalautakunta hyväksyi 13.9.2022 Madekosken ja Sanginsuun lupaharkinnan periaatteet. Periaatteita voidaan nyt soveltaa niillä alueilla, joilla rakentamisen tehokkuus ei ole niin suuri, että asemakaavan laadinta on ainoa keino tutkia lisärakentaminen. Tavoitteena on mahdollistaa lupaharkinnan keinoin maltillinen lisärakentaminen ja mm. käyttötarkoituksen muutokset kyläalueilla. Luvan hakemiseen on laadittu periaatteita selventävät ohjeet .

Asemakaavoitus
Asemakaavoja on tarkoitus käynnistää Oulujokivarressa useammalla alueella. Suunnittelualueet ja tavoiteaikataulut tarkentuvat kevään 2023 aikana. Suunnittelussa tullaan käyttämään konsulttia. 

Asemakaavahankkeissa laaditaan ensin vireilletulopäätös sekä osallistumis- ja arviointisuunnitelma, joka asetetaan nähtäville. Tavoitteena on, että konsultti laatii maankäytön vaihtoehtoja eri osa-alueilla syksyllä 2022 – kesällä 2023. Vaihtoehtojen kautta tutkitaan alueen yhdyskuntateknisiä rakentamiskustannuksia, ja pystyvään varmistamaan tarkempien selvitysten tarpeellisuus. 

Suunnittelutyön aikana tehdään vuorovaikutusta alueen maanomistajien kanssa. Maankäyttövaihtoehtojen pohjalta laaditaan asemakaavaluonnos, jonka perusteella käydään maankäyttösopimusneuvottelut. Neuvottelujen jälkeen voidaan edetä asemakaavaehdotukseen. 

Selvitykset

Madekosken ja Pikkaralan alueella on tehty laajaa luonto- ja maisemaselvitys kesän 2022 aikana. Selvityksessä on määritelty Oulujokivarressa Madekosken ja Pikkaralan luontoarvoiltaan keskeiset alueet, jotta ne voidaan jatkosuunnittelussa ottaa huomioon ja laatia tarvittavat lisäselvitykset asemakaavoituksen käynnistyessä ja kaavarajausten tarkennettua.

Sanginsuun alueella entisen oppilaitoksen alueelle on tehty hakemus asemakaavanmuutoksesta. Tarkempaa suunnittelua varten kaupunki on tilannut alueelta riskikartoituksen. Riskikartoitus kuvaa teollisen toiminnan aiheuttamat rajoitteet eri maankäyttömuotoihin, ja sen arvioitu valmistuminen on 3/2023.

Ajankohtaista

< Takaisin

Aleksi Ranta Group konsertoi kulttuuritalo Valveella ke 30.5.

klo 19.00.  Liput 10/8 € Valveen lippumyymälästä, avoinna ke - su klo 12 - 19.

Aleksi Ranta Group on oululaislähtöinen moderni jazzkvartetti, jonka musiikissa yhdistyy
amerikkalainen ja eurooppalainen jazz. Rannan musiikissa on kuultavissa myös elementtejä rockista ja klassisesta
musiikista. Yhtyeen aikaisempi kokoonpano julkaisi debyyttialbumin Long Lost LJ marraskuussa 2010.
Aleksi Ranta Group on esiintynyt jazzfestivaaleilla ja muissa tapahtumissa Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Lisäksi
Ranta on esittänyt musiikkiaan Saksassa paikallisten muusikoiden kanssa yksittäisillä keikoilla sekä kiertueilla.
Tällä hetkellä yhtyeen uusi kokoonpano työstää uutta julkaisua, jonka nauhoitukset alkavat syksyllä 2012.
Uusi materiaali on aikaisempaa kokeellisempaa perustuen mm. rumpugrooveihin ja äänimaailmoihin akustisesti toteutettuina.
Laajoja ja dynaamisia sävellyksiä yhdistävät varioidut teemat improvisaation ollessa isossa osassa kokonaisuutta.

Oulun Valvesalin konsertin jälkeen yhtye jatkaa matkaa New Yorkiin, jossa se esiintyy mm. suomalaista kulttuuria edistävässä Finland Center Foundationissa sekä paikallisen jazzclub Nublun 10-vuotisjuhlakonsertissa. Yhtyeen jäsenet ovat Aleksi Ranta kitara ja sävellykset, Petri Rahikkala piano,
Juho Kivivuori basso ja Juho Peltoniemi rummut. Helsingissä asuva Ranta tekee kesän sävellystyötä New Yorkissa, jossa hän myös keikkailee paikallisten muusikoiden kanssa mm. Scandinavia Housessa heinäkuussa.

Aleksi Ranta (s.1980) on oululaislähtöinen jazz/rock -kitaristi, joka on opiskellut musiikkia Oulun pop ja jazz – konservatoriolla, OAMK:ssa ja Tukholman Kungliga musikhögskolanissa. Hän julkaisi esikoisjazzlevynsä Long Lost LJ:n marraskuussa 2011. Ranta on soittanut aikaisemmin rockyhtye The Black Leaguen ja laulaja Lotan levyillä. Hänelle on myönnetty useita apurahoja monipuolisena muusikkona toimimisesta ja aktiivisesta yhteistyöstä saksalaisten ja ruotsalaisten muusikoiden kanssa.

Jakolinkki