Kurssit, opastukset ja vinkkaukset
 

Varaa aika kirjastonkäytön tai tiedonhaun opastukseen

Ajanvarauksen kirjastonkäytön tai tiedonhaun opastukseen ryhmälle voi tehdä Varaamosta kirjautumalla omalla kirjastokortin numerolla ja salanumerolla. Aikoja voi varata myös kirjastoista.

 

Digiopastukset kirjastoissa

Kirjasto tarjoaa maksutonta ja kaikille avointa digiopastusta. Opastuksia järjestetään muun muassa viranomaisten ja pankkien palveluista, sähköpostista, e-aineistoista ja sosiaalisesta mediasta. Digiopastuksiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Tervetuloa harjoittelemaan digitaitoja Digitreffeille ja seuraamaan tietoiskuja YouTubessa.

 

Digitalkkari

Digitalkkari neuvoo pienemmissä tietotekniikkaongelmissa ja esimerkiksi tulostuksessa. Digitalkkareita päivystää pääkirjaston lehtisalin lisäksi myös joissakin lähikirjastoissa.

Digitalkkarit päivystävät pääkirjaston lehtisalissa arkisin klo 8.30-19.

Voit varata neuvonta-ajan digitalkkarille Varaamossa. Digitalkkarille ei tällä hetkellä voi varata neuvonta-aikaa rajoitettujen palvelujen ja pika-asioinnin vuoksi. Päivystys  on kuitenkin toiminnassa kirjastolla pika-asiointia noudattaen.

 

Kirjavinkkaus

Kirjastossa vinkataan erilaista aineistoa eri asiakasryhmille. Toistaiseksi vinkkauksia ei järjestetä kirjastoissa.  Vinkkauksia ryhmille on tarjolla taas lokakuussa 2020. Myöskään etävinkkauksia ei tehdä ennen lokakuuta.

Lisätietoa vinkkauksista saat ottamalla yhteyttä kirjastoon.

Yksilöllisiä kirjavinkkejä voi pyytää kirjaston Lukuoppailta.

Kirjavinkkejä löydät myös OUTI-verkkokirjaston vinkeistä sekä Oulun kaupunginkirjaston Youtube-kanavalta. Seuraa myös Instagramin vinkkejä tileillä @vinkkaamo, @oulunkaupunginkirjasto ja @kirjastogram. Kirjastoista löytyy lasten ja nuorten aineistojen vinkkilistoja.