Nuorten kirjapassi - Kirjasto - Oulun kaupunki

Tutustu myös näihin

Nuorten kirjapassi

Nuorten kirjapassissa on nuortenkirjoja yli 13-vuotiaille. Passin palautusaika on päättynyt. Uusi passi kirjoineen on julkaistu keväällä 2015.

Saatavuuslinkkien kautta näet, missä kirjastoissa kirjoja on saatavana. Voit myös varata niitä ja noutaa kirjat valitsemastasi kirjastosta. Nuortenkirjojen varaaminen on maksutonta.

 

Aleksi Delikouras: Nörtti : new game

DragonSlayer666 on koukussa nettipelaamiseen; nuori mies nukkuisi mielellään päivät ja pelaisi yöt pepsiä juoden. Tämä ei kuitenkaan suju ongelmitta, tyranniäiti kyttää kotona ja reksi koulussa. Elämää hankaloittaa myös äidin poikaystävä Jorgos, sekä ärsyttävä pelikaveri Hege91. Noloja sattumuksia ja koulukaverien pottuilua, revi siitä.

Saatavuus
 

John Green: Tähtiin kirjoitettu virhe

16-vuotias kyyninen Hazel on parantumattomasti sairas. Hän käy vertaistukiryhmässä pelkästään vanhempiensa mieliksi. Eräänä päivänä ryhmään saapuu Augustus, jolta syöpä on vienyt toisen jalan. Kirpaisevan hauska ja syvällinen tarina siitä, miten koskaan ei ole liian myöhäistä alkaa elää.

Saatavuus
 

Jenny Jägerfeld: Oli kerran äiti joka katosi

Lukion ensimmäisellä luokalla olevan Majan huolet katkenneesta peukalosta ja haavoista jäävät taka-alalle, kun hän huomaa äitinsä kadonneen. Äidistä ei kuulu mitään, ei minkäänlaista yhteydenottoa eikä selitystä. Mitä ihmettä on meneillään? Etsiessään äitiään Maja tutustuu uusiin ihmisiin ja käy läpi suuren tunnemyllerryksen.

Saatavuus
 

Marko Kitti: Oliivityttö

Miksi vihreäsilmäinen tyttö vaikuttaa tutulta? Mistä Joona tuntee tytön? Joonan kesä saa uuden suunnan kun vanha lapsuudenystävä ilmestyy hänen kotiovelleen. Tyttö tuo mieleen muistoja menneisyydestä ja tietää Joonan synkimmätkin salaisuudet: toisin kuin Joonan oma tyttöystävä.

Saatavuus
 

Annika Luther: Kodittomien kaupunki

Ekokatastrofin seurauksena suurin osa maapallosta on veden peitossa. 15-vuotias Lilja karkaa kotoaan ja lähtee etsimään biologista äitiään Helsingistä. Pian Lilja huomaa, että Helsinki on kansainvälinen vesikaupunki intialaisine ja kiinalaisine siirtolaisineen. Lilja on ulkopuolinen vieraassa ja värikkäässä kulttuurissa, jonka tapoja hän ei osaa.

Saatavuus
 

Kati Närhi: Mustasuon mysteeri

Orpotyttö Agnes joutuu Mustasuon synkkään sisäoppilaitokseen. Koulu on outo paikka, jossa tapahtuu kummia: surullisia tyttöjä katoaa jälkiä jättämättä. Salapoliisiharrastaja Agnes aloittaa omat tutkimukset. Hän saa selville salaisuuksia opettajista, kadonneista tytöistä ja vanhemmistaan. Lopulta Agnes itsekin joutuu suureen vaaraan.

Saatavuus
 

Holly Goldberg Sloan: Näkymätön poika

17-vuotias Sam Border on kierrellyt pikkuveljensä Riddlen kanssa rikollisen isänsä mukana vuosia. Pojat eivät käy koulua ja pysyttelevät näkymättömissä. Kaikki muuttuu musiikillisesti lahjakkaan Samin kohdatessa Emilyn, joka ei osaa laulaa. Isä repii pojat jälleen tien päälle, erilaiset maailmat kohtaavat rytinällä eikä mikään pysy enää ennallaan.

Saatavuus
 

Seita Vuorela: Karikko

14-vuotias Mitja harrastaa ystävänsä kanssa vanhojen rakennusten tutkimista. Tyhjässä siilossa tapahtuu onnettomuus, jolloin toinen pojista kuolee. Äiti, Mitja ja isoveli Vladimir pakenevat suruaan sattumalta valitulle leirintäalueelle. Mystisellä rannalla Mitja kohtaa villien rantapoikien jengin. Kertomus siitä, kun surulle ei löydy sanoja.

Saatavuus
 


Oulun kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto, maaliskuu 2014
 

OUTI-verkkokirjasto